«United-forsvaret ser betydelig styrket ut»

Vi fortsetter vår gjennomgang av troppen til Marc Skinners lag. I dag har vi kommet til forsvaret.

Kommende helg starter en ny sesong av FA Women’s Super League, og igjen skal United prøve å kjempe om en topp tre-plassering for å komme med i Champions League-kvalifiseringen.

Uniteds sesong starter med en bortekamp mot Tottenham klokka 13.30 på lørdag, et oppgjør som sendes på V Sport 2 i Norge, og som kommer til å være tilgjengelig på Viaplay i hele Skandinavia.

I noen artikler frem mot seriestart gjør vi en gjennomgang av Uniteds tropp – lagdel for lagdel. Vi startet tirsdag med keeperplassen – les den saken her – og i denne artikkelen går vi gjennom forsvarsspillerne.

Nysigneringer:
aissatoutounkara030321
NYSIGNERING: Aïssatou Tounkara, her i aksjon for Atlético Madrid.
Disse har forlatt klubben:

Kirsty Smith: Har vært med hele veien, men forlot klubben etter å ha fått bare seks opptredener totalt forrige sesong (tre i ligaen). Skal den kommende sesongen spille for West Ham.

Martha Harris: Litt det samme som Smith, egentlig, bare at Harris var enda lenger fra førsteelleveren. Fikk totalt tre opptredener for United forrige sesong. Har vært med fra kvinnelaget ble startet opp igjen i 2018, men spiller for Birmingham på nivå to denne sesongen.

Diane Caldwell: Det ble med seks kamper for United for Caldwell, som kom til United i januar. Fikk spille en rekke viktige kamper, og kom OK fra det, selv om resultatene ikke ble gode nok for Uniteds del. Skal spille for Reading den kommende sesongen.

caldwellsmithharris270422
HAR FORLATT UNITED: Diane Caldwell, Kirsty Smith og Martha Harris.

Tara Bourne (lån): Lånt ut til Birmingham City, etter å ha vært utlånt til både Blackburn og Sheffield United forrige sesong. Ble 19 år i sommer. Kanskje kan stopperen prestere godt nok til å få et WSL-lån neste sesong? Har allerede én A-lagskamp for United, etter at hun som 17-åringen fikk en halvtime i en FA-cup-kamp mot Burnley mot slutten av Casey Stoneys tid i klubben.

Niamh Murphy (lån): Forsvarstalentet tilbringer denne sesongen i Blackburn på nivå to, en klubb United har et godt samarbeid med.

bourne101121
UTLÅNT: Tara Bourne.

Uniteds forsvarsspillere:

Maya Le Tissier: Hentet inn fra Brighton, og 20-åringen er regnet som et av de største forsvarstalentene i England. Kan spille både midtstopper og back, da hovedsaklig høyreback, og er en av forsterkningene United-fansen virker å være mest entusiastisk over denne sommeren.

Aïssatou Tounkara: Fransk landslagsspiller som har blitt hentet inn fra Atlético Madrid. Er kanskje ikke helt i den ypperste verdensklasse, men bør uansett styrke United i midtforsvaret – forhåpentligvis både førsteelleveren og bredden. Forsvaret var et problem forrige sesong, men nå ser United-forsvaret betydelig styrket ut.

Ona Batlle: Uniteds beste forsvarsspiller de siste årene, og kanskje den mest spennende backen i verden. Glimrende uansett om hun spiller på høyre- eller venstrebacken. Spilte mye høyreback forrige sesong, men litt avhengig av hvor ofte og hvor Maya Le Tissier spiller, så kan det være at hun oftere spiller på venstresiden denne sesongen.

onabatlle100322
BLIR VIKTIG IGJEN: Ona Batlle.

Hannah Blundell: Leverte en solid debutsesong på venstrebacken, om enn ikke spektakulær. Hvis Le Tissier ender opp med å spille mest back, så har Blundell definitivt tøffere konkurranse denne sesongen, for da kan Skinner potensielt velge Le Tissier og Batlle i hver sin backposisjon. Kommer nok uansett til å spille mye. Forrige sesong var hun på banen i samtlige kamper United spilte.

Millie Turner: Har ikke spilt en tellende kamp siden januar, men er ikke bare tilbake i trening, men også tilbake på banen. United har holdt nullen i åtte av hennes siste ti kamper, og hun har vært et fast innslag i midtforsvaret helt siden United startet opp igjen kvinnelaget i 2018. Har endelig skikkelig konkurranse denne sesongen på grunn av nysigneringene, og det er vel kanskje ingen automatikk i at hun starter sesongen som førstevalg siden hun ikke har mye kamptrening.

Aoife Mannion: Veldig viktig forrige høst da stopperkollega Turner var skadet, men da Turner ble ute igjen nesten hele den andre halvdelen av sesongen, så ble sannelig Mannion skadet også. Er tilbake i trening etter korsbåndskaden, men det har ikke kommet noe informasjon om når hun kan være tilbake i spill – eller kontakttrening for den saks skyld. Kommer som Turner tilbake til et lag med langt tøffere konkurranse enn tidligere. De fremstod som en god stopperduo når de spilte sammen forrige sesong. Problemet var at de i realiteten bare spilte tre ligakamper sammen.

Leicester City Women v Manchester United Women - Barclays FA Women's Super League
FJORÅRSSESONGENS STOPPERDUO: Millie Turner og Aoife Mannion. Dessverre hjelper det lite å ha en god stopperduo om de nesten aldri kan spille sammen.

Maria Thorisdottir: Var nærmest fast på laget forrige sesong, om enn i stor grad på grunn av skader. Har hatt en vanskelig sommer med et skuffende EM, og landslagsplassen røyk, og hun blir neppe førstevalg på stopperplass den kommende sesongen. Har dog hatt en mer ukomplisert sesongoppkjøring enn mange andre på laget, så det er ikke utenkelig at hun starter serieåpningen mot Tottenham.

I tillegg spilte både Katie Zelem og Hayley Ladd på stopperplass for United forrige sesong. Spesielt Ladd løste det bra, men med de nye forsterkningene blir det forhåpentligvis ikke nødvendig denne sesongen. Leah Galton har vært innom venstrebackposisjonen tidligere også, men med den dekningen United har i forsvaret nå så vil nok det kun skje nå hvis United skal satse ekstra offensivt mot slutten av en kamp.