«Går inn i denne sesongen med mer selvtillit enn noen gang»

Kommende helg starter en ny sesong av FA Women’s Super League, og igjen skal United prøve å kjempe om en topp tre-plassering.

Uniteds sesong starter med en bortekamp mot Tottenham klokka 13.30 på lørdag, et oppgjør som sendes på V Sport 2 i Norge, og som kommer til å være tilgjengelig på Viaplay i hele Skandinavia.

Kan dette være sesongen hvor United klarer å komme seg foran enten Chelsea, Arsenal eller City? 

United har igjen styrket seg, og City kan potensielt være noe svekket, selv om overgangsvinduet riktignok ikke stenger før på torsdag/natt til fredag.

I noen artikler frem mot seriestart gjør vi en gjennomgang av Uniteds tropp – lagdel for lagdel.

I denne første artikkelen ser vi på keepersituasjonen.

Manchester Women Training Session
KEEPERNE: Sophie Baggaley og Mary Earps.
Nysigneringer:

Ingen.

Disse har forlatt klubben:

Fran Bentley: Etter utlån i Sheffield United, Blackburn og Bristol City de siste sesongene, så har 21-åringen nå gjennomført en permanent overgang til Bristol City.

Emily Ramsey (lån): Salford-fødte Emily Ramsey har vel egentlig hele veien fremstått som et større keepertalent enn Bentley, og Ramsey har ikke blitt solgt, men går nå på et nytt lån. Hun var i Birmingham i fjor, og fikk spille toppdivisjonsfotball der, mens hun denne sesongen har blitt lånt ut til Everton. Forhåpentligvis blir det mye spilletid der også.

Everton Women v Birmingham City Women - Barclays FA Women's Super League
UTLÅNT IGJEN: Emily Ramsey.

Uniteds keepere:

Mary Earps: Det soleklare førstevalget i mål. 29-åringen har vært Englands førstekeeper siden Sarina Wiegman tok over landslagsjobben (etter at hun før det var Englands tredje-/fjerdevalg), og var dermed keeperen under sommerens EM, som som kjent endte med EM-gull. Kom seg gjennom det mesterskapet på meget solid vis, og går inn i denne sesongen med mer selvtillit enn noen gang.

Sophie Baggaley: Uniteds andrekeeper forrige sesong kommer til å ha den samme rollen denne sesongen. 25-åringen er ingen reell utfordrer for Earps, og var forrige sesong Uniteds ligacupkeeper. Hun spilte blant annet i semifinalen mot Chelsea – frem til hun ble utvist! Klarte seg fint i seieren mot PSG i sommer, men hadde ingen god dag i finalen av AMOS Women’s French Cup mot Bayern München.

Safia Middleton-Patel: Blir 18 år senere denne måneden. Undertegnede har sett minimalt av henne: jeg så henne i en ungdomskamp i fjor der hun knapt hadde noe å gjøre, og jeg har sett henne varme opp noen meter foran meg før Arsenal-United sist sesong, da hun var på benken. Det jeg kan si fra de to anledningene veier nok ikke like tungt som det at Wales har hatt henne i en del A-landslagstropper. Nå har hun ikke fått spille ennå, men at hun er med signaliserer vel fort at Wales ser på henne som fremtidens landslagskeeper.

Manchester United v Liverpool FC - Premier League
BLE HYLLET PÅ OLD TRAFFORD ETTER EM-GULLET: Alessia Russo, Mary Earps, Nikita Parris og Ella Toone.