BEKREFTET: Lucia Garcia klar for Manchester United Women

Lucia Garcia blir sommerens femte signering for Manchester United Women, det bekrefter klubben på sine hjemmesider mandag ettermiddag.

Den spanske kantspilleren hentes fra Athletic Club Femenino og har signert en kontrakt som strekker seg frem til juni 2024. Hun blir med det den andre spanske spilleren i United-troppen og skal nå spille sammen med landslagsvenninne Ona Batlle.

Den spanske landslagsspilleren er veldig fornøyd med å ha signert for Manchester United.

– At en klubb på størrelse med Manchester United har ønsket meg, og bestemt seg for å hente meg er en drøm som går i oppfyllelse. 

– Jeg føler meg allerede veldig hjemme her. Det er en god familieatmosfære i klubben, som er akkurat det miljøet jeg trives i. Jeg skal gi alt jeg har på banen for å gjøre fansen vår stolt, og forhåpentligvis score noen mål også!

Kvinnelagets manager Marc Skinner er fornøyd med å ha sikret seg en spiller av internasjonalt kaliber.

– Vi er glade for å signere Lucía til Manchester United Women. Lucía besitter fantastisk smidighet og har ferdigheter én mot én som kommer til å få fansen på beina. Vi ser nå frem til å integrere henne i troppen i løpet av pre-season.

Kantspilleren gjorde en god figur for Spania under sommerens EM og scoret i åpningskampen mot Finland. Etter det gikk det litt tyngre og hun ble byttet ut i de to andre gruppespillskampene. I kvartfinalen mot England ble hun sittende på benken i samtlige 120 minutter da spanjolene røk ut.

Lucía tilbrakte seks år med Athletic Club Femenino i hjemlandet Spania, og spilte 161 kamper og scoret 63 mål. Forrige sesong noterte hun seg for 11 mål og 4 målgivende pasninger for laget som ble nummer 7 i Primera Division.