– Spekulasjonene er en vits

Erik ten Hag sparte ikke på kruttet da han beskrev ryktene om en storstilt opprydning i United-stallen i sommer. 

Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne uken var avisene fulle av historier om at samtlige United-spillere, med unntak av Kobbie Mainoo, Rasmus Højlund og Alejandro Garnacho, til salgs om prisen var rett. 

På fredagens pressekonferanse slo Ten Hag tilbake mot rykteflommen. 

– Det er en vits, humret Ten Hag.

– Så lenge jeg har jobbet her har vi vært linket til 200 spillere i hvert vindu og hver sommer skal det være aktuelt å selge samtlige spillere i stallen. Dette lager dere overskrifter av som ikke er korrekte. Dere må ta ansvar for disse overskriftene. Finn en god kilde og se om det er noe sannhet i dette. Det er det ikke. «It´s totally crap», sa Ten Hag lattermildt og fikk journalistene til å humre.   

– Det tar tid, men tid har vi ikke mye av

Jason Wilcox har tatt over som teknisk direktør i United og kommer til å bli helt sentral i planleggingen av Uniteds overgangsvindu. Ten Hag sier det er viktig at han og Wilcox samarbeider godt i tiden som kommer.

– Vi snakker sammen hver eneste dag og har gjort det siden han kom inn. I løpet av et kort tidsrom må vi bygge et forhold og jobbe med en plan for sommeren. Vi hadde allerede en plan før han kom til klubben, men vi må samkjøre oss. Det tar tid, men tid har vi egentlig ikke så mye av, forklarte Ten Hag.  

Nyansatte Jason Wilcox på Wembley.
Jason Wilcox og Erik ten Hag står foran noen travle uker og Ten Hag sier tid ikke er et luksusgode de to har når neste sesongs United stall skal planlegges.

Nederlenderen legger heller ikke skjul på at sommerens overgangsvindu vil bli preget av at United ikke spiller i Champions League neste sesong.

– Selvsagt vil det ha innvirkning på budsjettet, men jeg er sikker på at Manchester United er en veldig attraktiv klubb å spille for. Det er mange spillere som ønsker å spille for denne klubben, påpekte Ten Hag.

– Viste hvorfor United hentet ham

Nederlenderen forklarte også at grunnstammen i United-troppen er solid, men gjentok at skadene har ødelagt mye for United denne sesongen. 

– Vi vet at prestasjonene ikke har samsvart med forventningene til Manchester United. Dette vil bli mitt femte overgangsvindu. To av dem har vært bra, i de to andre kunne vi ikke gjøre stort, men det er klart at målet nå er å forbedre stallen, sa Ten Hag. 

Det var praktisk talt ikke til å unngå at Erik ten Hag skulle få spørsmål om Jadon Sancho etter den utlånte United-vingens spill for Dortmund mot PSG i den første semifinalen av Champions League. 

– La meg si det slik; I går spilte han veldig bra og han er en veldig god spiller. I går viste han hvorfor Manchester United kjøpte han og han viste hvor verdifull han er for United. Det er bra. Jeg er glad på Jadons vegne og glad for at han spilte så bra, så får vi se hva som skjer i fremtiden, sa Ten Hag. 

Powered by Labrador CMS