«Basti» gir seg på landslaget

Midtbanespilleren annonserte nyheten på sosiale medier.

Publisert Sist oppdatert

Bastian Schweinsteiger opplevde et litt merkelig europamesterskap personlig.

Til å starte med var han skadet, men like før mesterskapsåpningen ble midtbanespilleren skadefri.

I de første kampene ble han brukt som innbytter og han brukte ikke mer enn et par minutter på å score i Tysklands åpningskamp.

Videre kom flere solide oppvisninger fra Schweinsteiger, men det avsluttet på trist vis for tyskeren.

I kvartfinalen bommet han i straffekonkurransen, men Schweinsteiger slapp med skrekken da Tyskland tok seg videre.

I semifinalen ble «Basti» skjebnesvanger da han handset og laget straffe.

Etter EM fikk Schweinsteiger beskjed av tidligere midtbane-kjempe Lothar Matthaus å vurdere om hans tid på landslaget er over.

Om han tok det til omtanke eller ikke er uvisst, men fredag 30.juni annonserte Schweinsteiger at han gir seg på landslaget og takker «Die Mannschaft» for alt.

Schweinsteiger fikk 120 kamper for Tyskland, scoret 24 mål og var med på å vinne VM i 2014.

Her kan du lese Schweinsteigers avskjedsbrev til det tyske landslaget. Oversettelse følger under bildet.

– Kjære fans av det tyske landslaget. Jeg har bedt trenerne på det tyske landslaget å ikke inkludere meg i fremtidige tropper ettersom jeg ønsker å trekke meg fra landslagsfotball.

– Jeg vil takke fansen, laget, det tyske fotballforbundet og trenerne. I 120 kamper hadde jeg fantastiske og suksessfulle øyeblikk for mitt land som jeg ikke klarer å beskrive.

– Joachim Low visste hvor mye Euro 2016 betydde for meg fordi jeg ville vinne trofeet som ikke er vunnet av Tyskland siden 1996. Det var ikke skjebnen at vi skulle vinne, og det må jeg akseptere.

– VM-gullet i 2014 var en historisk og emosjonell opplevelse som jeg ikke vil kunne gjenta i min karriere. Derfor føler jeg det er rett å gi seg på laget nå, og ønske alt det beste til Tyskland i kvaliken til VM i 2018.

– Det tyske landslaget har alltid betydd mye for familien min og jeg håper linken blir oppretthold på et vis. Det har vært en ære å få muligheten til å spille for den tyske fansen og jeg vil takke de for alt jeg har opplevd med de.

Powered by Labrador CMS