Basti-hands ble skjebnesvanger

Schweinsteiger laget straffe da Frankrike, uten Martial og Schneiderlin, tok seg til finalen i EM.

Allerede onsdag kunne Tyskland-trener Joachim Löw bekrefte at Bastian Schweinsteiger skulle spille fra start i semifinalen mot Frankrike.

Den tyske manageren holdt sine ord, og Basti ble med det spilleren med flest kamper i VM og EM gjennom tidene med 38 kamper.

Det blir dog neppe husket som et festlig jubileum for Schweinsteiger. Basti åpnet bra med gode involveringer og til og med en god målsjanse iløpet av de første 45 minuttene, men ett minutt på overtid handset Basti og lagde straffe til Frankrike. Vertnasjonen scoret og gikk til pause med en 1-0-ledelse.

I 2.omgang var det ikke stort å notere seg med United-øyne, verken fra Basti eller Martial og Schneiderlin som satt på benken gjennom hele oppgjøret. Ti minutter før slutt ble Schweinsteiger byttet av banen. Bildet øverst i saken viser Bilds fokus etter kamp, et ordspill på det tyske ordet for å gråte, men samtidig virker det heldigvis ikke som om vår mann blir slaktet totalt selv om handsen var litt klønete.

Kampen endte til slutt 2-0 etter at Griezmann doblet den franske ledelsen tjue minutter før slutt.

For Frankrike venter Portugal i finalen etter portugiserne tok seg videre fra semifinalen da Ex-reds Ronaldo og Nani senket Wales.

Vi fulgte kampen direkte, og under kan du se vår live-dekning av kampen.

SLUTT

78: BYTTE: Schweinsteiger tas av, inn kommer Sane.

74: UTROLIG skudd fra Kimmich. Kliner til med venstrefoten og er så nær krysset du overhode kan komme uten å score.

72: MÅL, 2-0, GRIEZMANN! Han fortsetter å score, og her sender han trolig Tyskland ut av EM.

60: Trøbbel for Tyskland når Boateng må av grunnet skade. Inn kommer Mustafi.

48: Sagna slå inn farlig, men Schweinsteiger reagerer raskt og klarerer.

45: De siste 45 minuttene sparkes igang.

PAUSE

45+1: MÅL, 1-0, FRANKRIKE! Griezmann gjør ingen feil, og setter straffen til høyre for Neuer.

45+1: STRAFFE! På overtid av 1.omgang lager Schweinsteiger straffe når han får ballen i hånda etter et innlegg.

35: Schweinsteiger får skryt på Twitter, og ikke uten grunn. United-spilleren har god kontroll, og opptrer veldig stødig, i tillegg til å ha testet skuddfoten mede et godt skudd.

26: Schweinsteiger med et skremmeskudd! Etter et Özil-skudd klareres får Basti testet skuddfoten fra 20-25-meters hold. Like over tverrliggeren.

24: Så lager Basti et klønete frispark i skuddposisjon for Payet(for alt er vell skuddposisjon for han når det er frispark). Ender heldigvis for Tyskland ufarlig.

22: Schweinsteiger med en nydelig takling. Frankrike prøver å kontre, men United-spilleren stopper vertnasjonen mesterlig.

15: Ikke mye å notere seg med United-øyne så langt. Schweinsteiger ligger som et anker på den tyske midtbanen, og har bare små enkle involveringer så langt.

6: Kjempesjanse til Frankrike! Griezmann tar seg forbi to tyskere før han tester skuddfoten, men skuddet er litt for svakt og Neuer redder.

2: Vertnasjonen har ropt på hands to ganger i starten her, men ikke blitt hørt.