Manchester United

Europa League

tor 27.02.2020

21:00

TV 2 Sport Premium (N)

Kampdato bekreftet

Club Brugge

Motstridende rapporter fra Sky Sports og BBC

Sky Sports og BBC er på kollisjonskurs når det gjelder Bruno Fernandes sin overgang til United. – Nesten enige, melder Sky. – Avtalen i fare om ikke Sporting firer kraftig på prisen, sier BBC-journalist.

Fredag kveld spilte Bruno Fernandes hele kampen for Sporting Lisboa i 0-2-tapet mot rivalen Benfica i det som kan ha vært hans siste kamp for klubben.

Fernandes viste glimtvis hvilken eminent spiller han er med kreative pasninger og det er ingen tvil om at portugiseren er god til å føre ball.

Fantastisk pasning

Fernandes leverte en strålende langpasning til Rafael Camacho som misbrukte en stor mulighet da han traff stolpen. 

Den United-aktuelle midtbanespilleren la også et utsøkt innlegg til Marcos Acuna som, dessverre for Sporting, var i offside da han scoret. 

Gjestene Benfica tok ledelsen med ti minutter igjen etter en scoring av Rafa Silva som det tok VAR nærmere fire minutter å godkjenne. På overtid la samme mann på til 2-0.

Fernandes leverte en grei kamp uten å skille seg nevneverdig ut, men ble også taklet tøft flere ganger.

BBC: Avtalen i fare

Tidligere fredag kveld meldte Sky Sports at en overgang til United var nært forestående.

Overgangssummen ville etter det Sky Sports erfarer ligge på rundt 60 millioner pund, der United betaler ca 43 millioner umiddelbart, med rundt 17 millioner pund i ulike tilleggsklausuler.

Samtidig melder BBC-journalist Darren Fletcher (må ikke forveksles med den tidligere United-spilleren), at avstanden mellom United og Sporting Lisboa fremdeles er stor.

– Rapportene om at en overgang er nær er ikke mitt inntrykk. Sporting vil, etter det jeg hører, forlange 80 millioner euro, mens United er et godt stykke unna det beløpet. Hele overgangen er i fare om ikke Sporting Lisboa firer betydelig på kravene, sier Fletcher.

Ifølge rapporter i Portugal ville først Bruno Fernandes ikke spille fredagens Lisboa-derby mot Benfica, men 25-åringen spilte altså hele oppgjøret.

Men hva er egentlig situasjonen rundt en mulig overgang til United?

Nylig meldte Telegraph at det er enighet mellom Fernandes og Manchester United om de personlige betingelsene, og Sky Sports mener å vite at portugiserens ukelønn vil ligge på rundt 120.000 pund.

The Times meldte imidlertid at klubbene skal være et stykke unna hverandre når det gjelder pris, og det er den samme meldingen som BBC byr på fredag kveld.

Fredag morgen meldte den portugisiske journalisten Goncalo Lopes at Fernandes ikke vil spille det prestisjefylte lokaloppgjøret mot Benfica for å presse fram en overgang.

Tidligere landslagsspiller Paulo Futre, et kjent navn i Portugal, kom de med samme opplysningene.

På TV-kanalen CMTV sa Futre at det blir tøft for Sporting å klare seg uten Fernandes mot Benfica og at det er få detaljer som gjenstår før avtalen er i boks. Det skriver Sport Witness.

Fredag ettermiddag ble det imidlertid bekreftet at Bruno Fernandes er med i troppen mot Benfica og han spilte alstå hele oppgjøret som endte med Benfica-seier. 

Sporting-manager Silas uttalte torsdag at han forventet at Fernandes skal spille kampen.

– Det eneste som er sikkert er at Bruno vil være der [på derbyet]. Vi forberedte oss til kampen med Bruno, og han trente, som alltid, veldig godt, skal Silas ha sagt.

– Han er den beste spilleren i ligaen, og mer verdifull enn i fjor. Han er ikke verdt disse summene, han er verdt mye mer. I tillegg til å angripe ofrer han også seg selv i forsvar. Bruno er den beste og mest verdifulle, og når vi har en slik spiller er det helt naturlig at alle ønsker ham. Men det må skje en katastrofe for å hindre Fernandes i være der [på fredag].

Sporting Lisboa ligger på fjerdeplass på tabellen, hele 16 poeng bak byrivalen Benfica.

– Enighet

Torsdag meldte pålitelige James Ducker i Daily Telegraph at det er enighet mellom Manchester United og Bruno Fernandes om de personlige betingelsene, skriver

Superagent Jorge Mendes har vært involvert i å prøve å få til overgangen. Han var i direktørboksen på Old Trafford onsdag kveld. Ed Woodward var ikke til stede på kampen.

Ifølge Futre er det et håp om at Sporting skal få Andreas Pereira på lån som en del av overgangen. Sporting skal ha avvist tilbudet om en låneavtale for Joel Pereira, mens det er komplikasjoner (lønn, f.eks.) knyttet til Marcos Rojo. Solskjær er heller ikke lysten på å la spillere dra før han har styrket stallen sin.

NÆRMER SEG EN OVERGANG TIL UNITED: Bruno Fernandes.

Dette melder portugisiske aviser

Som nevnt i ryktespalten, har Sport Witness sett på torsdagens rapporter fra portugisisk presse.

En kjapp oppsummering:

  • Overgangen er i gang, og er nesten i boks, ifølge A Bola. De mener han likevel kommer til å spille byderbyet mot Benfica på fredag – at det blir avskjedskampen hans. 70 millioner euro nevnes som en sannsynlig overgangssum (60 millioner pund i dagens kurs).
  • Record skriver at Jorge Mendes var i Manchester onsdag, og at han nå vil presentere Uniteds konkrete Bruno Fernandes-bud for Sporting. De skriver at det, om en inkluderer opsjoner, vil bli på litt mer enn 70 millioner euro, og at det ikke skal være noen spillere som går motsatt vei. Som A Bola skriver de at det antas at Fernandes kommer til å spille mot Benfica, og at en overgang sannsynligvis fullføres over helga.

AVSKJEDSKAMP MOT ERKERIVALEN? Sporting ønsker visstnok å ha med seg Bruno Fernandes mot Benfica, siden det tross alt vil bedre vinnersjansene deres en smule.

– Et stykke unna

James Ducker i Telegraph var først ute i formiddag med å melde at United og Bruno Fernandes har blitt enige om de personlige betingelsene for portugiseren.

Senere meldte også en annen vanligvis troverdig kilde det samme. Paul Hirst i The Times har nemlig en sak i ettermiddag om akkurat det samme.

Noe særlig ny informasjon fra Ducker sin artikkel, er det ikke.

Men Hirst skriver videre at klubbene derimot er et stykke unna hverandre når det gjelder pris for Fernandes.

Sporting spør om mellom 60 og 68 millioner pund, mens United håper å få til en avtale som ikke overstiger 51 millioner pund.

Dermed virker det som om det er klubbene det står på. Mest sannsynlig vil det ikke bli noe nytt gjennombrudd før etter morgendagens derbyet mellom Sporting og Benfica.

På forsiden nå

Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:

Annonse:
Annonse:
Annonse:

Annonse MUSCS Nettbutikk:Annonse MUSCS Nettbutikk:

Annonse Norsk Tipping:


Finn flere nyheter i arkivet


Tilbake til forsiden