Nærmer overgangen seg?

I Portugal er man overbevist om at Bruno Fernandes nå kan være på vei til United, og kanskje kan det faktisk stemme denne gangen.

Fredag tok Bruno Fernandes-ryktene seg kraftig opp, og lenger nede i denne saken har vi skrevet om hva ulike medier skrev da.

Siden det har 25-åringen spilt en kamp for Sporting, og det endte med en Marcus Rashford-aktig kamp: to mål (ett av dem på straffespark), med andre ord.

En overgang var altså ikke så nær at Fernandes ble holdt unna gressmatta for å beskytte ham, uten at det trenger å bety at det som ble meldt fredag var feil.

Fernandes’ fremtid ble selvsagt også et tema i portugisiske medier etter kampen.

TOMÅLSSCORER LØRDAG: Bruno Fernandes var banens beste da Sporting vant.

Sport Witness har gått gjennom de portugisiske rapportene, og det som står der kan oppsummeres slik:

  • Record med flere melder at United hadde en person på tribunen som så på, uten at det trenger å ha så mye å si med tanke på hvor ofte United tross alt har hatt folk til stede på Sporting-kamper. Avisa skriver at United er «nær» å få Fernandes’ signatur, og at overgangssummen er ventet å være på 60 millioner euro (rundt 51 millioner pund i dagens kurs) pluss rundt 10 millioner euro (8 millioner pund) i potensielle bonuser. O Jogo melder om noe lignende.
  • A Bola skriver også at United en overgang er nært forestående for United, og bruker en lignende overgangssum som Record/O Jogo. De sier at selv om det ikke er utenkelig at en United-spiller kan være en del av overgangspakka, så foretrekker Sporting å få betalt i cash.
  • Correio da Manhã, som ofte går litt lenger enn de andre avisene, skriver at Bruno Fernandes skal til Manchester tidlig neste uke etter at det har vært betydelig progresjon i forhandlingene. Sport Witness advarer uansett om dette neppe er avisa som vil ha innsideinformasjonen om det.
  • Lørdag kveld ble det hevdet at portugisiske TVI24 har sagt at en overgang praktisk talt er i boks, og vil fullføres søndag eller mandag. At overgangen ikke ble fullført lørdag, skal ha vært fordi begge klubbene var i aksjon. Sport Witness skriver at det ikke står noe om dette på kildens nettsted, og at andre i Portugal ikke rapporterer det, så etter alt å dømme kan vi bare overse dette.

Søndag ettermiddag melder også Daily Mirrors David McDonnell – som følger United tett – at United det ligger an til at United skal legge inn et bud «denne uka» (vi går ut fra at det er snakk om den kommende uka).

United må sannsynligvis ut med rundt 65 millioner pund, hevdes det, og det skal være snakk om 50 millioner pund pluss tilleggsopsjoner.

Det skal være det Sporting krever for stjerna si.

Uniteds forsøk på en lavere overgangssum, men inkludert en spiller, skal ha blitt avvist av Sporting.

DYR MANN: Bruno Fernandes.

Dette skrev vi fredag

Bruno Fernandes til United.

Den setningen har du sett før.

Sporting-kapteinen scoret 33 mål og serverte 15 målgivende på totalt 63 kamper forrige sesong. Han spilte seg også inn på Portugals A-landslag, og ble jevnlig koblet til United gjennom hele sommeren – uten at noe skjedde.

United skal også ha briefet journalister den gangen om at de følte at de ble brukt for å presse opp prisen for Fernandes.

Denne sesongen har han notert seg for 14 mål på totalt 29 kamper for klubb- og landslag, og fredag ettermiddag og kveld eksploderte det.

Oppsummering av fredagsrapportene

Et samlet portugisisk pressekorps meldte bortimot samtidig ulike versjoner av samme sak.

Det handlet om at Sporting Lisboas president ikke møtte til et møte mellom portugisiske fotballedere fredag. I stedet skulle han ha reist til London, og i forlengelsen av det så var han altså i den engelske hovedstaden for å diskutere en mulig Bruno Fernandes-overgang med United.

RTP, som ifølge Sportwitness skal være blant de mest pålitelige portugisiske kildene og som skal ha vært på da Tottenham bød på spilleren i august, skriver sent fredag kveld at «samtalene er godt i gang».

Sporting Lisboa sa offentlig at det stemte at presidenten var utenlands på jobboppdrag.

Det ble rapportert fra ulike kilder om en mulig overgangssum på 60 millioner euro, og en portugisisk journalist sa på Sky Sports at Sporting nå trenger pengene. Det betyr at de nå er villig til å godta et salg som gir dem overgangssummen via ulike avdrag. Tidligere har de ikke vært villig til å godta dette.

 

Det ble også fra Portugal rapportert at United-spillere kunne gå motsatt vei, blant annet Marcos Rojo som United i sin tid kjøpte nettopp fra Sporting.

Duncan Castles meldte at personer nær spilleren trodde på et United-bud i løpet av neste uke, mens andre mente det hele kunne fullføres i løpet av et par dager – og at Sporting-presidenten uansett mente å returnere til Portugal sent fredag.

Noen spredte også et bilde på sosiale medier av en bil på vei inn på Carrington med en mystisk person i baksetet, men på sin egen Instagram Story så Fernandes ut til å ha en normal kveld med mobilen med å se på innendørsfotball.

Samtidig slettet Fernandes’ agent sin Twitter-konto, noe som ikke akkurat dempet følelsen av at noe muligens kunne skje.

Noen tøysekopper skiftet i noen minutter (før det ble endret tilbake igjen) også Fernandes’ Wikipedia-side til å ha Manchester United som nåværende klubb.

Rio Ferdinand fulgte opp med en «Brunooooooooo»-tweet – selv om han la til at han ikke ante noe og bare var like spente som mange andre.

Ikke til å stole på

Likevel, selv om «alle» portugisiske aviser meldte om dette, selv om det ikke har vært så stor «oppstandelse» før, så var det grunn til å være skeptisk.

Gjennom mange år, med Fernandes og andre portugisiske spillere, ikke minst Nicolas Gaitan, har portugiserne skrevet at spillere skal ha vært klar for United – uten at det har vært noe sannhet i det.

Flere av avisene er så tett på klubbene at de faktisk av og til fungerer som PR-ansvarlige for klubbene – bare for å skape interesse for spillerne. De lar seg i alle fall villig bruke, eller hvis man synes det er for strengt: De selger ofte skinnet før bjørnen er skutt.

Disse skriveriene kom jo også etter at det kom frem at Ole Gunnar Solskjær og Mike Phelan etter rapportene skal ha reist til Lisboa for å se Fernandes i aksjon da Sporting forrige helg tapte 1-2 hjemme for Porto.

LES OGSÅ: Solskjær: – Irrelevant hvor jeg har vært

La de sammen to pluss to uten å få korrekt svar nok en gang?

BBC, Robson og Pilger

Etter hvert meldte også et par av de engelske journalistene seg på.

BBCs Richard Askam meldte på Twitter at han hadde hørt at det skal ha vært positive samtaler mellom klubbene.

 

James Robson i Evening Standard, og tidligere journalist i Manchester Evening News, mente likevel at interesserte fans ikke burde ta helt av, selv om Fernandes er under vurdering.

Fotballjournalist Sam Pilger, som også har skrevet bok om United, meldte seg også på – og uttalelsene fra Askam, Robson og Pilger tyder muligens på at noe faktisk kanskje kan skje nå i januar.

Sent fredag kveld kom også ESPNs United-journalist, Rob Dawson, på banen. Han skrev at hans kilder forteller at United er blitt tilbudt Fernandes – siden Sporting altså trenger penger.

Det kan være grunnen til at Solskjær og Phelan reiste til Lisboa forrige søndag, og det kan være grunnen til at noe faktisk kanskje omsider kan skje i denne saken.

Det eneste som er sikkert så langt?

Siste ord er ikke sagt eller skrevet.