Ryktesaker, uke 2

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 12. januar:

12.44: Oppdatert Bruno Fernandes-oppdatering:

Fredag var det stor utvikling i Fernandes-ryktene, noe dere kan lese mer om her.

Lørdag var portugiseren i aksjon for Sporting, og han gjorde som Rashford: scoret to mål (det ene på straffe).

Det hevdes at TVI24, en av kildene som Sport Witness fredag siterte på at en overgang nå er nært forestående, sent lørdag skal ha meldt at en avtale praktisk talt er i boks, og at den ikke ble fullført lørdag fordi begge klubbene var i aksjon, og at en overgang vil fullføres søndag eller mandag. Sport Witness skriver at det ikke står noe om dette på kildens nettsted, så da må vi nok ta dette med en stor klype salt. 

Her kan dere lese en oppsummering av hva portugisisk presse faktisk melder nå.

12.08: Donny van de Beek har uttalt seg om United/Real Madrid-ryktene. Les hva han sa i egen sak her.

11.33: AS Argentina (her gjengitt av Daily Star) skriver at United er klare til å konkurrere med David Beckhams Inter Miami om Boca Juniors 19 år gamle midtbanespiller Agustín Almendra, som opplever mye interesse fra Europa etter å ha imponert de siste månedene.

United skal ha Almendra på en liste over mulige mål, men har foreløpig ikke vært i kontakt med spillerens representanter. Det nevnes en mulig overgangssum på 9 millioner dollar, altså 6,9 millioner pund i dagens kurs, mens Inter Miami angivelig må ut med noe mer av skatterelaterte grunner.

Rio Ferdinand nevnte for øvrig spilleren som et mulig overgangsobjekt i en spørsmål/svar-runde på Twitter.

 

10.12: Nemanja Matic er i samtaler med MLS-laget Chicago Fire om en lukrativ overgang dit, ifølge Alan Nixon fra The Sun.

Matic er på vei ut til sommeren, og ifølge Nixon kan det også skje at han forsvinner ut før det.

Nå kan selvsagt journalister ha informasjon uten å kjenne så godt til situasjonen i en klubb ellers, men det må sies at en fort blir skeptisk av en artikkel hvor det fremstilles som om det største hinderet for å la Matic gå er at det kan bli behov for ham som en mulig backup på stopperplass.

10.07: United var tidligere denne uka koblet til Donny van de Beek, men ifølge Simon Mullock i Sunday Mirror er det rundt 80% sjanse for at nederlenderen signerer for Real Madrid den kommende sommeren.

00.42: United har lagt inn et bud på Birmingham-talentet Jude Bellingham hevdes det i Sunday Mirror.

Den 16 år gamle midtbanespilleren har imponert på nivå to, og er regnet for å være et helt enormt talent.

Noen av de største klubbene i Europa skal være interessert, og United skal ikke være den eneste klubben som har kommet med et formelt tilbud.

United skal ha kommet med et tilbud som, hvis diverse opsjoner slår til, kan ta overgangssummen opp i 12,5 millioner pund. Spilleren selv, som er Birmingham-fan, skal i utgangspunktet foreløpig ikke være så ivrig etter å forlate klubben, har avisa skrevet tidligere.

Artikkelen er skrevet av Neil Moxley, som ikke har et rykte på seg for å være en spesielt treffsikker journalist.

Lørdag 11. januar:

16.53: Vi tar med oss denne fra Fabrizio Romano, som hevder at en overgang nærmer seg mer og mer for Ashley Young:

Tweeten ble publisert akkurat idet meldingene kom inn om at Luke Shaw måtte si fra seg sin benkeplass – det gjenstår å se om Shaws skadesituasjon kan påvirke hva som skjer med Young.

08.00: Det ble mye Bruno Fernandes i går, og vi ser ikke bort ifra at det dukker opp nye skriverier om portugiseren lørdag. Vi starter likevel dagen med noen spiss-rykter. Sky hadde nemlig en sak fredag kveld på at United fortsatt er interesserte i å signere Raul Jimenez og Moussa Dembele. Det skal derimot mye til for at United klarer å hente noen av dem i januar, og må dermed se til sommervinduet før de legger inn støtet.

Fredag 10. januar:

22.30: Vi har nå samlet alt som har skjedd rundt Bruno Fernandes fredag kveld i saken «Mer seriøs interesse. Det kan skje nå». Les den ved å trykke på lenken.

20.50: BBCs Richard Askam mener at rapportene fra Portugal stemmer – at det pågår samtaler mellom United og Sporting Lisboa om Bruno Fernandes.

19.55: James Robson, nå for Evening Standard, tidligere Manchester Evening News, skriver dette om Bruno Fernandes. En mulighet, men selvsagt er mange «en mulighet». Foreløpig inntrykk fra Portugal er altså mer «ulv, ulv» enn noe annet. (se 18.45)

18.45: Vi «advarte» mot dette før i dag, men nå er det Bruno Fernandes for alle penga igjen. Portugisiske O Jogo skriver at Sporting Lisboas president er i London for å forhandle med United om overgangen til Bruno Fernandes – den 25 år gamle offensive midtbanespilleren som i lang tid har levert mål og målgivende nærmest på løpende bånd for Sporting – og også har spilt seg inn på Portugals A-landslag.

TVI24, A Bola og Record skriver også om det. Noen poengterer at Sporting-presidenten ikke kunne være med på et møte mellom portugisiske fotballedere fredag, mens andre altså skriver at grunnen er at han er i London for å diskutere med United om en mulig Fernandes-overgang.

El Observador skriver også om saken – og det heves at United-spillere kan dra i retur til Sporting. Marcos Rojo, som har en fortid fra Sporting, er én av dem.

– Presidenten (Frederico Varandas) er utenlands på jobb, sier klubben i en uttalelse.

Det rapporteres at Sporting-presidenten skal tilbake til Portugal i løpet av kvelden, noe som i så fall kan bety en snarlig avklaring. Avisene skriver at det hele kan bli ferdigforhandlet på noen få dager. Prisen skal ligge på om lag 60 millioner euro.

18.00: Franske L’Equipe skriver at United og Chelsea er i konstant kontakt med Lyon-spiss Moussa Dembele. Lyon har uttalt at de ikke vil selge nå i januar.

17.00: Mourinho-kjenner Duncan Castles prøver seg ofte på United-rykter, og mener å vite mye selv om det ikke lenger slår til så mye. Det betyr ikke at det han sier ikke er sant, men det er greit å ha det som bakteppe. Fredag melder han at United har avslått tilbud fra Inter og Atletico Madrid på Nemanja Matic i januar. Atletico tilbød en byttehandel med Hector Herrera.

16.00: Seriøse The Athletic melder at de har kilder på at noen i United faktisk tror på to spillere inn i januar, men sier samtidig at andre er mer forsiktige i sine spådommer om noe kan komme inn. United har vurdert tyske Kai Havertz, men vil vente til sommeren grunnet den uvanlig høye prisen nå og at spilleren har slitt med formen utover i sesongen.

13.05: Ole Gunnar Solskjær fikk spørsmål om Bruno Fernandes på sin pressekonferanse i dag.

10.15: På’n igjen. Bruno Fernandes er tilbake i ryktespalten. Representanter fra Manchester United skal ha vært til stede og sett Fernandes i aksjon mot Porto i helgen. Det er i så fall ikke første gang, men ifølge portugisiske medier var det Ole Gunnar Solskjær og Mike Phelan som satt på tribunen. Det er i så fall et signal om at klubben er interessert, men fra tidligere overgangsvinduer har vi lært at det er lurt å ta rapportene fra Portugal med en klype salt – spesielt når landets stjerner kobles til Premier League.

Avisene Record og O Jogo skriver uansett at Manchester United vurderer å legge inn et bud på Fernandes. Men Sporting Lisboa skal kreve 70 millioner euro, og det er en sum United ikke skal være villig til å betale.

Siste portugisiske ord er neppe skrevet om saken.

09.00: Blir Ashley Young Inter-spiller i januar? Romelu Lukaku skal ifølge Corriere dello Sport ha ringt sin tidligere lagkamerat og overbevist ham om å komme til Italia. Rapportene tilsier at Young er enig med Inter om de personlige betingelsene, men at klubbene fortsatt er i forhandlinger. United skal ha tilbudt 34-åringen en ny ettårskontrakt. Inter-direktør Beppe Marotta ønsket ikke å kommentere ryktene. Klubben skal ha et håp om at Young vil overvære lagets kamp mot Atalanta på søndag.

Torsdag 9. januar:

21.49: Torino-baserte Tuttosport hevder (her gjengitt av Sport Witness) at United ikke lenger blir sett på som en av kandidatene til å hente Emre Can fra Juventus.

Tidligere har United blitt spekulert å være langt fremme i køen, men klubben skal ha endret mening om 25-åringen, hevder avisa.

I tillegg til dette skal også Can selv ha sine reservasjoner når det gjelder en slik overgang, siden han ikke følte noe behov for å forverre sin relasjon med Liverpool-supporterne.

13.30: Manchester United har tidligere vist interesse for Tottenhams Christian Eriksen, men skal droppe å legge inn bud fordi Eriksen ønsker å forlate Premier League, melder Sky Sports.

Det har tidligere vært spekulert i at United ville by rundt 20 millioner pund for dansken som kan gå gratis etter sesongslutt.

12.50: Manchester United skal være interessert i Napolis polske spiss Arkadiusz Milik. 25-åringen har scoret 10 mål på 12 kamper denne sesongen og United skal vurdere et bud på rundt 60 millioner pund, melder The Sun. 

12.30: Både Manchester United og Chelsea nylig skal ha sett Lyons Moussa Dembele i aksjon i den franske ligacupen da Dembele scoret og Lyon vant 3-1 mot Stade Brest, skriver Daily Mail. Chelsea skal allerede ha fått et bud avvist av den franske klubben som ikke skal ha noen intensjoner om å selge, men både Chelsea og United vurderer Dembele for å tilføre sine respektive angrep slagkraft, skriver avisen.

08.20: Den tidligere Juventus-manageren Massimiliano Allegri skal ha bestemt seg for ikke å ta noen ny jobb i påvente av at United-jobben skal bli ledig, skriver Daily Mail. 52-åringen ledet Juventus til fem strake ligamesterskap i Italia, men har siden vegret seg for å ta en ny jobb fordi han skal være lysten på United-jobben.

Avisen skriver at også Tottenhams tidligere manager Mauricio Pochettino følger nøye med på utviklingen i United.

08.10: Skadeproblemene i forsvar kan tvinge Manchester United til å hente forsterkninger i januar og United skal være interessert i å hente Barcelonas  midtstopper Samuel Umtiti, melder El Desmarque (spansk). Den spanske storklubben ønsker å selge franskmannen, men United kan få konkurranse fra både Arsenal og Tottenham.

Onsdag 8. januar:

22.20:Ashley Young kommer til å bli Inter-spiller. Det skriver Simon Stone på Twitter. Han føyer seg til rekken av journalister som hevder at United-kapteinen er på vei til den italienske storbyen.

19.20: The Athletics Laurie Whitwell var gjest i The Ornstein & Chapman Podcast (også The Athletic) i dag, og han kunne fortelle at Manchester United ser på enda en midtbanespiller (i tillegg til Donny van de Beek: se 17.20 og 12.07). Nemlig Saúl Ñíguez fra Atlético Madrid. Han skal være «speidet på i lengre tid» og «er absolutt på Uniteds radar» ifølge Whitwell.

17.20: Enda en journalist med kildene på plass skriver at Manchester United vurderer et bud på Donny van de Beek denne måneden. James Ducker i The Telegraph (som også var først ute med nyheten om Harry Maguires skade) melder at United ivrer etter å få inn en midtbanespiller i januar, og at en overgang trolig vil koste opp til 50 millioner pund.

Etter at Ajax ikke greide å kvalifisere seg til utslagsrunden i Champions League skal den nederlandske klubben være mer villig til å selge spilleren allerede i januar.

12.07: Mark Ogden, vanligvis en velinformert journalist, skriver hos ESPN at Ole Gunnar Solskjær vurderer et januarbud på Ajax-midtbanespiller Donny van de Beek.

Ogden skriver at Solskjær presser på for å få Ed Woodward til å skaffe forsterkninger for United-laget hans, og Van de Beek kan altså være mannen Solskjær har utpekt.

22-åringen, som har ni landskamper for Nederland, var en viktig brikke i Ajax-laget som i fjor vant ligaen, og kvalifiserte seg for semifinalen i Champions League, der han scoret seiersmålet i det første oppgjøret mot Tottenham.

Solskjær skal også være fan av Van de Beek-lagkamerat Hakim Ziyech, men Van de Beek er høyere på Solskjærs ønskeliste på grunn av Uniteds behov for å forsterke midtbanen.

01.18: Solskjær har blitt spurt om Ashley Young-ryktene og overganger generelt. Se hva han svarte her.

00.04: Mer om Ashley Young og Inter:

Luckhurst skriver altså at Inter ønsker å hente Young  heller enn å sikre seg en avtale fra sommeren av, og at Antonio Conte ønsket å signere Young da han var Chelsea-manager på deadline day i 2017.

Young var ikke i stallen mot City, men skal ikke ha vært skadet.

Tirsdag 7. januar:

23.15: 34-årige Ashley Young kan være på vei til Inter. Det melder overgangsguru Fabrizio Romano. Young skal være ønsket av Antonio Conte og skal være klar åpen for en overgang til Milano-klubben. Klubbene er i forhandlinger.

15.50: Leicester-manager Brendan Rodgers har igjen understreket at James Maddison ikke kommer til å forlate klubben i januar.

15.40: Sport Witness skriver at en italiensk journalist med god kjennskap til AC Milan, Alessandro Jacobone, har fortalt at Jesse Lingard i løpet av de siste timene er tilbudt til Milan, og at det ikke lenger er et spørsmål om 27-åringen kommer til å forlate United. Det handler kun om hvilken klubb han til slutt havner i.

15.30: The Sun har en såkalt eksklusiv sak om at Juventus kommer til å tilby Tahith Chong en ukelønn på 35.000 pund, og to millioner pund bare for å skrive under, hvis 20-åringen er villig til å dra til dem i sommer. United håper fortsatt at nederlenderen vil skrive under på en ny langtidskontrakt.

10.10: Franske RMC skriver, ifølge getfootballnewsfrance.com at United og Chelsea forsøker å ordne en avtale med PSG for spiss Edinson Cavani. 32-åringen er ikke lenger noe førstevalg i Frankrike, og tidligere har det blitt rapportert at Atletico Madrid har kommet til enighet med ham fra sommeren av. Det nye er imidlertid at Atletico Madrid-dealen først visstnok gjelder hvis han blir enig med dem denne måneden, og United og Chelsea håper altså å overtale PSG til heller å gi ham fra seg nå til dem mot at de da får noe penger, i stedet for at han muligens ender med å forlate Frankrike gratis til sommeren.

07.40: Juventus har uttalt at det er uaktuelt å kvitte seg med både Emre Can og Adrien Rabiot i januarvinduet.

07.00: – Vi ønsker ikke å selge våre beste unge spillere, og det gjelder også Sean Longstaff, sier Newcastle-manager Steve Bruce, ifølge Manchester Evening News. Han la til at han kjenner Mike Phelan og Ole Gunnar Solskjær, og at han ikke har hørt noe mer rundt spilleren som har blitt koblet til United det siste halve året.

00.01: I den grad noen måtte lure: The Guardians United-journalist, Jamie Jackson, skriver tirsdag at Uniteds tro på prosjekt Ole Gunnar Solskjær fortsatt er svært sterk. Skulle United vinne ligacupen vil posisjonen hans være bombesikker.

Mandag 6. januar:

20.00: Lilles midtbanespiller Boubakary Soumare (20) har vært koblet til United denne høsten. Nå skriver Sky Sports at de er blitt fortalt at United, Arsenal og Chelsea alle er interessert i den franske U21-landslagsspilleren, som ifølge saken sannsynligvis blir solgt i januar.

15.50: Sky Sports’ United-journalist James Cooper skriver mandag noe som ikke bør overraske mange: At United er interessert i James Maddison, men at det er usikkert om de får til en avtale i januar. Det er imidlertid penger tilgjengelig, skrives det (nok en gang).

12.20: Ifølge tabloidavisen The Sun planlegger Real Madrid å finansiere en overgang for Paul Pogba med en av deres stjernespillere. De som trekkes frem er Gareth Bale, Luka Modric, Toni Kroos og Isco.

Ole Gunnar Solskjær har gjentatte ganger sagt klart og tydelig at Pogba ikke forlater Manchester United i januar, og i forrige ukes rykter kunne vi lese at Real Madrid-manager Zinedine Zidane ikke ønsker forsterkninger før til sommeren.

09.30: I en lengre sak for The Athletic, skriver David Ornstein om det som rører seg av Manchester United-relaterte rykter:

  • Harry Winks: Tottenham-spilleren sliter med spilletid under sin nye manager, José Mourinho, og med en midtbane som sliter skal Solskjær ha satt 23-åringen på listen over mulige kjøp i januar.
  • Gedson Fernandes: Portugiseren er på blokka til flere klubber på kontinentet, blant annet Manchester Uniteds, og spilleren selv skal foretrekke en overgang til Premier League. Dog er det Everton og Carlo Ancelotti som ligger an til å kapre den talentfulle U21-spilleren for øyeblikket.
  • Dean Henderson: Når den United-eide Sheffield-keeperen vender tilbake fra sitt utlån skal Solskjær ønske å beholde ham i klubben slik at 22-åringen kan utfordre David de Gea om plassen som førstekeeper for Manchester United.

08.30: Den siste tiden har det vært en del munnhuggeri mellom Manchester United og Mino Raiola. Rettere sagt: Fra Mino Raiola til Manchester United. Agenten, som representerer Paul Pogba, skal nå ha knyttet seg til en ny United-spiller. Sett at det Daily Mail skriver er sant, skal Jesse Lingard nå representeres av «superagenten». Det hele skal være en del av en videre strategi fra Raiolas side om å knytte seg til flere engelske spillere.

08.20: Fornyet interesse i Bruno Fernandes? Det skriver Goal.com. Portugiseren var en av spillerne, om ikke den spilleren, som ble linket hyppigst til Manchester United forrige sommer. Nettstedet skriver at interessen kommer av at Solskjær ønsker mer kreativitet på midtbanen, men at Christian Eriksen og James Maddison ble for vanskelig å få kloa i.

08.10: Nettstedet Goal.com skriver at Barcelona leder an i jakten på Dinamo Zagrebs spanske midtbanespiller Dani Olmo , som angivelig skal ha vært et overgangsmål for både Manchester United og Chelsea. 21-åringen har tidligere vært en del av La Masia – Barcelonas akademi.