Slik er situasjonen med Bruno Fernandes

United.no forsøker å tolke alt som er blitt skrevet.

En stor del av fjorårets sommer ble brukt til å lese om Bruno Fernandes’ mulige overgang til United, men den gangen var det svært lite som stemte.

Hvis rapportene er korrekte så skal United ha vært klare på at Sporting Lisboas krav, den gangen, om en overgangssum på 75 millioner, var altfor høyt. Uniteds verdivurdering av spilleren var og skal være på om lag 50 millioner pund.

Nå skal utgangspunktet være at Sporting trenger penger, prisen skal være senket og utgangspunktet for en avtale er større.

United.no er også blitt fortalt fra en kilde vi stoler på at United ønsker Bruno Fernandes og at spilleren selv vil til United.

Det er et særdeles interessant utgangspunkt.

SISTE NYTT? Vi oppdaterer med alle nye rykter i ryktespalten vår her.

Hva er det egentlig vi vet (tirsdag 13.00):

Det virker som om rapportene om et møte i London fredag mellom United (trolig Ed Woodward/Matt Judge) og Sporting Lisboa (president Frederico Varandas) var korrekte.

I SAMTALER: Ed Woodward og Sporting Lisboa.

Det var portugisisk presse som ledet an med disse opplysningene fra fredag ettermiddag, men etter hvert, gjennom helga samt mandag og tirsdag, har også flere engelske United-journalister skrevet om saken.

Sånn sett virker det hevet over all tvil at noe faktisk foregår. 

Det betyr imidlertid ikke at det er garantert at det blir enighet eller at Bruno Fernandes blir United-spiller.

I Portugal skrev man raskt og i flere saker i ulike medier at mesteparten var i orden, og at overgangssummen lå på 60 millioner euro og ytterligere ti millioner i mulige klausuler, samt muligens også at noen spillere dro på lån eller permanent avtale til Sporting.

Spillerens lønn i United ble også omtalt i portugisisk presse til å ligge på cirka 100.000 pund i uka, et nivå som selvsagt er helt uproblematisk for United å innfri hvis det stemmer.

Alle parter i saken, både portugisiske journalister og engelske journalister, virker også å være enige om at Bruno Fernandes har fortalt Sporting at han vil til United hvis partene blir enige.

LAGKAMERATER: Cristiano Ronaldo og Bruno Fernandes på det portugisiske landslaget.

Fra Uniteds side er det altså mulig lavere pris og skadesituasjonen på midtbanen som gjør at de nå faktisk er interessert i å gjøre en deal for Bruno Fernandes, men det virker fortsatt som om United er klare på at de ikke er desperate og at om dette skal skje så skal det skje mest mulig på Uniteds betingelser og verdivurdering.

Men mens portugisisk presse tidlig var ute med nærmest å fastslå at dette kunne gå i orden senest mandag eller tirsdag i inneværende uke, så har de engelske United-journalistene, altså de som er tettest på United og følger klubben året rundt, vært mer tilbakeholdne.

Daily Mirrors David McDonnell skrev mandag at United forbereder et bud denne uka. The Guardians Jamie Jackson skrev mandag at «United var klar for å gjøre alvor ut av sin interesse». The Times’ Paul Hirst skrev mandag at klubbene ikke kom til enighet fredag, og at samtalene fortsetter.

Konklusjonen er altså at det antakeligvis er større avstand mellom partene enn man skulle tro hvis man kun leste portugisisk presse.

Det er nok litt urettferdig mot enkelte medier eller journalister å generalisere for mye, men portugisiske aviser lar seg erfaringsmessig bruke av klubber eller agenter for å få ut et budskap – selv om det faktisk er feil. 

Skal man tolke de ulike skriveriene virker det som om United mener at spillerens verdi fortsatt ligger på cirka 50 millioner, og eventuelt også kan legge til noen klausuler basert på prestasjon, mens portugiserne selvsagt ønsker mest mulig. Daily Mails United-journalist skrev tirsdag at Sporting fortsatt ønsket 64 millioner i ren overgangssum.

Det er altså en avstand mellom krav og tilbud.

Samtidig virker det som om spillere motsatt vei kan være et alternativ, og portugisisk presse har hevdet at United kunne være villig til å sende Andreas Pereira, Angel Gomes, Marcos Rojo eller keeper Joel Pereira til portugiserne. Sistnevnte skal etter rapportene å dømme ikke være spesielt fristende for Sporting, men de tre andre kan være det.

Det er ikke blitt nevnt noe om hvordan for eksempel en permanent overgang for Marcos Rojo ville redusert den faktiske overgangssummen.

TILBAKE TIL SPORTING? United hentet Marcos Rojo fra Sporting Lisboa. Kan han nå vende tilbake til gamleklubben?

Men så handler det om disse spillerne eventuelt vil til Portugal, og i tilfellet Rojo så har en altfor høy lønn i United for at Sporting kan kunne matche det.

Dermed må det nye runder for eventuelt å avklare hvordan dette eventuelt skal  skal løses. Skal United betale deler av lønna hans i Sporting, noe United egentlig ikke ønsker etter å ha drevet med sånne type avtaler for noen år siden, eller er det andre løsninger?

Tirsdag ble det også rapportert at Rojo har et tilbud fra Tyrkia, som for hans del egentlig er vel så fristende.

Superagent Jorge Mendes skal nå, også ifølge engelsk presse, forsøke å hjelpe partene til å finne konstruktive løsninger.

Fredag spiller Sporting mot Benfica, og det er også blitt hevdet at portugiserne gjerne ser at alle eventuelle avtaler først skjer etter den kampen – slik at de kan bruke sin beste spiller også der.

Og det står vi, trolig med en viss avstand mellom krav og tilbud, samt flere andre forhold som fortsatt må avklares før det eventuelt går i orden, men som nevnt: Det virker som om spilleren vil til United og United ønsker spilleren.

Det eneste som er sikkert er at siste ord ikke er skrevet.

SISTE NYTT? Vi oppdaterer med alle nye rykter i ryktespalten vår her.