iqbalcity051122

«Det er rett og slett ikke akseptabelt»

Publisert Sist oppdatert

Fem kamper totalt for U21-laget og U18-laget, og ingen seiere. Mars var slik sett ingen spesielt god måned på akademifronten om en ser på det resultatmessige, og spesielt det ene resultatet skilte seg kraftig ut med negativt fortegn.

U21-kamper i mars:

Chelsea har vært bedre på U21-nivå enn United denne sesongen, så 1-3-tapet mot dem var ingen stor overraskelse, og 1-1 mot Arsenal var et hederlig resultat. Tapet i miniderbyet var derimot alt annet enn hederlig. Joda, Sonny Aljofree ble utvist i det 22. minutt, men på det tidspunktet stod det allerede 2-0 til City. Dessuten vant City 6-1 borte mot United i november, så totalt ble det 12-1 til City denne sesongen på U21-nivå. Det er rett og slett ikke akseptabelt, og da kan en ikke bare skylde på en utvisning heller. Utvikling av spillere er selvsagt viktigere enn resultater, men kamper mot Manchester City, Liverpool og Leeds skal bety litt ekstra, og det å gjøre disse kampene til noe betydningsfullt (slik en gjerne også gjør med FA Youth Cup for U18-laget), gjør at spillerne får øvd seg på å spille kamper som faktisk betyr noe.

United stiller ofte yngre enn motstanderne på både U18-nivå og U21-nivå, men her var det United som stilte med det eldste mannskapet – og det selv om vi ikke regner med innbytter Tom Huddlestone heller. Alt i alt er det få formildende omstendigheter for akkurat dette. Det går an å forstå at det blir et tap mot et såpass godt U21-lag som det City har i år, men 12-1 totalt går bare ikke. Dette må revansjeres neste sesong (selv om det naturligvis vil være stor utskiftning i troppen).

Bildet øverst i saken (og like under her) er for ordens skyld hentet fra novemberkampen mellom lagene siden vår bildeleverandør ikke hadde bilder fra oppgjøret i mars.

Manchester United U21 v Manchester City U21: Premier League 2
HEADET UNITED I LEDELSEN I NOVEMBER: Rhys Bennett. Etter det har det blitt scoret 12 mål i Manchester-derbyene på U21-nivå – alle til City.

U18-kamper i mars:

U18-laget startet måneden med å rote bort en 3-1-ledelse borte mot Leeds, slik at det ble 3-3. I den andre kampen holdt de i det minste tett bakover, men scoret heller ikke selv, og etter fem strake hjemmeseiere ble det et poengtap for Travis Binnions lag. En stund så det ut til at United kunne utfordre om førsteplassen i U18-ligaen, men det ser ikke helt slik ut nå. Avstanden opp til Sunderland er på 18 poeng, noe som høres veldig mye ut (og er veldig mye også), men Sunderland har spilt fire flere kamper enn United. U18-tittelen står nok uansett trolig mellom Sunderland og City, mens United derimot har en god mulighet til å ta tredjeplassen, hvor de nå befinner seg til tross for færre kamper spilt enn samtlige lag i ligaen.

Nottingham Forest U18 v Manchester United U18 - U18 Premier League
SJEFEN: U18-trener Travis Binnion.

En god måned for:

Gabriele Biancheri: I slutten av februar kom meldingen om at denne spennende unggutten ble hentet fra Cardiff, og i mars debuterte han med en finfin scoring mot Leeds. I en ikke altfor god akademimåned er det definitivt godt nok til å komme med her. Han viste lovende takter mot både Leeds og Stoke utenom dette målet også.

Ethan Williams: Ikke noe ekstraordinært sammenlignet med tidligere i sesongen, akkurat, men han hadde både mål og målgivende, og det var det ingen andre United-spillere som hadde denne måneden. Hadde også forarbeidet til Biancheris mål, selv om det ikke ble registrert som en målgivende pasning.

Mateo Mejia: Endelig har han fått muligheten til å spille en god rekke med kamper for United, uten skadeproblemer – og da presterer han også. Det var veldig fortjent da han fikk scoringen sin mot Arsenal i U21-kampen på Old Trafford. Han har nå spilt ti U21-kamper på rad, og har spilt hele kampen i de siste fem av de kampene. Det kan dessverre virke som om skadene har påvirket hurtigheten, må det sies.

Målscorere:

U21:

1: Joe Hugill
1: Mateo Mejia

U18:

1: James Nolan
1: Ethan Williams
1: Gabriele Biancheri

joe hugill
MÅLSCORER: Litt over en uke etter at Joe Hugill scoret mot Chelsea for Uniteds U21-lag, så scoret han også for Altrincham i National League-kampen mot York City.

Målgivende pasninger:

U21:

1: Zidane Iqbal
1: Dan Gore

U18: 

1: Ethan Williams
1: Victor Musa

gore310323
SLO TIL MED EN GLIMRENDE MÅLGIVENDE PASNING MOT ARSENAL: Dan Gore (video like under her).

Månedens akademimål:

Mateo Mejias mål i U21-kampen mot Arsenal fortjener å nevnes. Ikke bare på grunn av det Mejia leverte, men også på grunn av Dan Gores glimrende forarbeid.

Se målet her:

 

Powered by Labrador CMS