isak101222

Nytt mareritt mot rivalen

Det ble en fryktelig tøff dag på jobben for U21-laget søndag i byderbyet mot Manchester City.

Mark Dempseys mannskap lå under 2-0 allerede før kvarteret var spilt, og da Sonny Aljofree så det røde kortet halvveis ut i førsteomgangen var kampen i realiteten avgjort.

Til slutt endte det altså hele 6-0 i favør City, og en ny kollaps mot byrivalen etter 1-6-tapet for de lyseblå tidligere denne sesongen.

Isak Hansen-Aarøen spilte fra start for United, men var en av to som ble byttet ut like etter det røde kortet til Aljofree.

Marerittstart

Det første målet kom i det 8. minutt, og startet med en feilpasning fra Hansen-Aarøen på Uniteds banehalvdel. City kom seg gjennom på høyresiden, før ballen ble slått inn til Micah Hamilton inne i feltet som satte ballen forbi Dermot Mee og i nettet.

Seks minutter senere kom også dagens andre, igjen etter et innlegg fra høyresiden. Ballen havnet først hos Aljofree, men midtstopperen touchet bare ballen før den gikk videre til Will Dickson som enkelt satte inn 2-0.

I det 22. minutt gikk ting også fra vondt til verre for United, da Aljofree så det røde kortet etter på ulovlig vis ha stoppet Oscar Bobb på vei alene gjennom.

aljofree270822
UTVIST: Sonny Aljofree.

Og da Dickson satte inn sitt andre for dagen noen minutter senere, var kampen i realiteten avgjort – med over 65 minutter igjen å spille.

Bedre med etter hvilen tross flere baklengs

United skal imidlertid ha for at de forsvarte seg godt store deler av den andre omgangen, og City hadde ikke en eneste ordentlig målsjanse før Oscar Bobb la på til 4-0 i det 72. minutt.

I løpet av de tre siste minuttene scoret City ytterligere to mål ved Kian Breckin og Jaden Heskey, og sørget for at det til slutt ble 6-0.

City klatrer opp på tabelltopp med seieren, mens United ligger etter søndagens tap på 8. plass, 17 poeng bak serielederen med en kamp mer spilt.

Manchester City 6-0 (3-0) Manchester United

Premier League 2
Academy Stadium

MÅL: 1-0 Micah Hamilton (8), 2-0 Will Dickson (14), 3-0 Will Dickson (24), Oscar Bobb (72), 5-0 Kian Breckin (87), 6-0 Jaden Heskey (90).

o Zidane Iqbal (26).

oSonny Aljofree (22).

UNITED: Dermot Mee – Marc Jurado, Sonny Aljofree, Björn Hardley, Brandon Williams © (Manni Norkett, 80) – Zidane Iqbal, Dan Gore – Omari Forson ( Charlie Wellens, 46), Isak Hansen-Aarøen (Tom Huddlestone, 27), Noam Emeran (Willy Kambwala, 27) – Mateo Mejia.

Ubenyttet innbytter: Tom Wooster.

SLUTT.

90: Så sitter den igjen for City. Ballen lander hos Heskey på fem meter, som banker ballen opp i nettaket.

87: Ny scoring for City. Spiller seg pent gjennom på høyresiden, før ballen havner 45 grader ut til Breckin som banker ballen ned i det venstre hjørnet.

80: Et fjerde bytte for dagen hos United. Williams går ut for Norkett.

72: Så scorer City sitt fjerde for dagen, på deres første målsjanse etter hvilen. Vinner ballen ute på sin høyreside, før ballen blir sendt inn til Bobb som helt alene får en enkel jobb med å sette inn 4-0.

66: Brandon Williams prøver seg på et raid langs venstresiden, men blir løpt opp av to City-forsvarere.

62: Så er Gore nære en redusering. Viner ballen på midtbanen og drar med seg ballen framover før han får avsluttet fra 8-9 meter. Avslutningen går like utenfor.

60: Selv om City har ballen hele veien, sliter de med å bryte ned et langt mer solid United-forsvar i den andre omgangen så langt.

58: Omsider får United ballen over midtbanen, hvor Mejia vinner et frispark.

51: City med stort trykk mot Uniteds mål over flere minutter nå, og United sliter med å klarere.

46: Williams kommer på løp ned venstrekanten og får slått inn, men ballen havner i klypene til Citys keeper.

45: Andre omgang sparkes i gang.

45: To nye bytter hos United i pausen. Wellens kommer inn for Forson.

PAUSE.

44: Nok en gang er United frampå. Forson prøver å finne medspiller framfor å skyte fra 17 meter, men pasningen er for upresis og ender over dødlinjen.

43: United kommer seg til sin første mulighet i kampen. Ballen blir spilt gjennom til Mejia ute på høyresiden. Han drar seg innover og får avsluttet, men skuddet blir blokkert og triller sakte inn til keeper.

42: Hamilton kommer seg til avslutning for City ute til venstre. Ballen går et stykke over mål.

38: Unødvendig stygg takling fra Mebude på Iqbal på Uniteds banehalvdel. Fortjent gult kort til City-spilleren.

36: City spiller seg til en ny sjanse. Denne gangen havner ballen hos Breckin på elleve meter, som får avslutningen stoppet av Mee.

34: Bobb briljerer for City. Spiller gjennom Mebude, som blir hindret av en god redning fra Mee.

33: Nesten en fjerde for City. Bobb bøyer ballen mot lengste, men blir stoppet av innsiden av stolpen.

32: City styrer så å si alt som skjer nå. United sliter med å gjenvinne ballen.

27: United gjør to bytter. Hansen-Aarøen og Emeran går ut. Huddlestone og Kambwala kommer inn.

26: Iqbal får det gule kortet for en stempling.

24: MÅL. Så sitter den igjen for City. Spiller seg gjennom på venstresiden og ballen blir slått inn til Dickson, som scorer sitt andre for dagen.

22: RØDT KORT. Nei og nei. Aljofree feller Bobb på vei alene gjennom og får det røde kortet. Ikke så mye å si på den. Dette blir fryktelig tøft for United.

21: United etablerer et lenger angrep nære Citys sekstenmeter, uten å komme til avslutning.

18: Frisparket går via muren og ut til en corner, som ender opp i klypene til Mee.

17: Alt handler om City i starten av kampen. Får frispark på 24 meter nå.

14: MÅL. Så scorer City igjen. Spiller seg gjennom på høyresiden nok en gang, før ballen blir slått inn lavt inn i feltet. Ballen havner først hos Aljofree, som ikke får klarert ordentlig, før den går til Dickson som får en enkel jobb med å sette inn 2-0.

8: MÅL. City går opp i ledelsen. Hansen-Aarøen med feilpasning på egen banehalvdel, og City kommer seg gjennom på høyresiden. Ballen blir slått inn til Hamilton, som prikker ballen forbi Mee.

7: En stygg takling på Dan Gore ved midtbanen, men ikke noe gult kort på City-spilleren.

4: City igjen frampå. Hamilton prøver seg fra 20 meter, men skuddet går noen meter over mål.

2: Halvsjanse for City. Norske Oscar Bobb dribler seg forbi tre United-forsvarere, men avslutningen går langt til side for mål.