debut23

Uniteds nye spiss scoret i debuten – se målet her

Det er alltid litt ekstra spenning når en ny spiss debuterer, og omtalen blir nok ikke spesielt dårligere etter at lørdagens debut endte med scoring for Gabriele Bianchieri (16).

Unggutten scoret 17 mål for Cardiffs U16-lag denne sesongen, ble så flyttet opp på U21-laget og hadde United og også Chelsea etter seg.

Han valgte United, og denne uka gikk overgangen i orden.

Etter en times av lørdagens U18-kamp borte mot Leeds kom han innpå, og etter 25 minutter i United-drakta satt den første scoringen.

Han ble spilt opp på høyrekanten, første forsøk ble blokkert, men da han plukket opp egen retur så rundet han oppasseren og dunket ballen i mål fra skrått hold.

Se målet her:

Han kunne også ha blitt matchvinner fem minutter på overtid, men en desperat Leeds-blokkering ødela Uniteds store sjanse.

Så skal det sies at han altså bare er 16 og et halvt år gammel, og at førsteinntrykket var greit nok med scoringen, men ikke så altfor mye mer. Han virket rett og slett ung, så det er nok smart å gi ha tid til å tilpasse seg United.

Rotet bort poengene

Sannheten er også at United rotet bort to poeng lørdag.

Leeds er bunnlaget i divisjonen, United kjemper helt i toppen, og United ledet 3-1 til 87. minutt.

Anført av gode Ethan Williams (venstre kant) og spiss Victor Musa så skapte United-gutta sjanse på sjanse.

De kom riktignok under etter et tidlig selvmål, men kjørte på.

Dermed ble det 1-1 takket være et selvmål. Det ble 2-1-ledelse etter at Musa hadde gjort forarbeid til Williams og så 3-1 ved nye Biancheri.

ethan

Tre minutter før full tid så rotet imidlertid keeper Elyh Harrison det til – igjen, og dermed fikk Leeds håp.

MER: «Han er spektakulær – på godt og vondt»

Det utnyttet de et par minutter på overtid.

Det føltes altså urettferdig. United skapte de klart fleste sjansene, traff både stolpe og tverrligger og kom til en rekke sjanser. Det var egentlig utrolig at ikke Musa fikk en scoring selv.

Det er imidlertid ingen andre enn seg selv å skylde på, og poengtapet gjør at det nå ser vanskelig ut å ta inn Manchester City på toppen av tabellen.

Se alle Uniteds mål i liven under.

MER: VIDEO: Supertalentet (15) med nytt supermål

Her kan du se alle resultater, referat, terminliste og mer for U18-gutta.

U18: Leeds 3-3 (1-1) Man. United

Premier League U18 North,
Leeds United training ground

Mål: 1-0 Selvmål Ogunneye (9), 1-1 Selvmål (26), 1-2 Williams (Musa, 59), 1-3 Biancheri  (Williams, 85), 2-3 (87), 3-3 (90+2)

G Nolan (74), Bianchieri (78), Jackson (90+6)

UNITED: Elyh Harrison – Habeeb Ogunneye (Ethan Wheatley, 60), Jack Kingdon, Louis Jackson, Bendito Mantato – Jayce Fitzgerald, Adam Berry, James Scanlon (Manni Norkett, 60) –  James Nolan, Ethan Williams – Victor Musa (Gabriele Biancheri, 60)
Ubenyttde innbyttere: Thomas Myles, Jaydan Kamason,

Vi oppdaterer med de viktigste hendelsene.

90+7: Slutt. 3-3. United kastet bort to poeng her, selv om Leeds skapte nok til også å fortjene et par mål i kampen. Et mer rettferdig sluttresultat ville nok, med mine røde øyne, heller vært 4-2 eller 5-3.

90+6: Gult kort til Jackson. For sent i en tackling.

90+5: Sjanser. United med to sjanser. Innlegg fra høyre fra Nolan, Bianchieri kan score igjen, men skuddet blir blokkert og Leeds blokkerer også returen fra Williams.

90+2: 3-3! United mister seieren. Et flott innlegg fra høyre og heading i bortre hjørne, utagbart for keeper.

87: Leeds reduserer. En presset Kingdon sentrer ballen tilbake til Harrison. United-keeperen forsøker å dra av spissen, men får for langt touch, Leeds snapper og kan score i tomt bur.

85: 3-1 til United. Bianchieri i debuten. Flott forarbeid av Wheatley og Williams. Sistnevnte finner Bianchieri på motsatt side. Hans avslutning først blokkert, men tok selv returen, vendte opp og forbi en spiller, skrått hold, men bang og 3-1.

78: Gult til Bianchieri – altfor sent inn i en takling bakfra på en Leeds-spiller. Leeds-spilleren virker skadet, og må fraktes ut på båre.

75: Sjanse. En flott Williams-corner, men Jacksons heading går like utenfor.

74: Gult kort til Nolan, for en tidligere takling.

69: Leeds tror de har utliknet, men så fort ballen skytes i mål er assistent-dommeren oppe med offsideflagget. Så ut som en korrekt avgjørelse.

63: United dominerer nå. Nolan med en flott langpasning til Wheatley, som legger igjen til Bianchieri, som er en blokkering fra å score sitt første med en gang.

61: Sjanse: Innbytter Wheatley spilt fri på venstre, kommer seg unna en takling, skyter høyt, men keeper får akkurat opp hendene.

60: Wheatley, Bianchieri og Norkett inn for United.

59: United leder. Mua snapper en feilpasning på 35 meter, går av to Leeds-spillere, legger tversover til Williams inne i feltet, som ser ut til ikke å få av gårde skuddet, men klarer det akkurat i tide – og setter den i hjørnet.

57: Nesten for Leeds. Et frispark detter ned i feltet på bakre stolpe, og blir så beinet høyt over fra god posisjon.

52: Tverrligger. Berry med et fint forarbeid på høyresiden. Slo inn, ballen havnet på hodet til Scanlon som headet over keeper, i tverrligger, ned og ut.

49: Sjanse for Leeeds. United roter det nesten til for seg selv. Harrison og Kingdon nøler, mister ballen og til slutt må det reddes på streken.

46: Nesten for Leeds. Kommer til et godt skudd fra 18 meter, men det skrus en halv meter utenfor.

46: 2. omgang er i gang. (14.07)

45+5: Pause. United har vært det beste laget, men Leeds er ikke ufarlige med et par kjappe spillere som også har levert ok kvalitet i visse situasjoner. Likevel, Følelsen er at United burde ledet dette ved pause.

45+3: Stor United-sjanse: Igjen Williams og Musa. Williams med masse plass på venstrekanten, slår perfekt inn til Musa som stopper og og skyter fra 10 meter – men i en forsvarer som kaster seg inn.

39: Stor Leeds-sjanse. Leeds slår tilbake med en gang, ballen havner i returrommet på 10 meter etter et innlegg, skuddet går, men noen centimeter utenfor bortre stolpe.

39: Stang ut. Ny United-sjanse. Nolan slår gjennom til Musa, som avanserer noe skrått mot keeper, skyter forbi ham, men i innsiden og ut av bortre stolpe.

37: Scanlon tvinger Leeds-keeperen til å gjøre en god redning med et hardt skudd fra 20 meter.

35: Nesten igjen. Williams spilt fri på venstre av Berry, slår flott inn bak backrekka til Leeds, men en halv meter for langt frem for Musa og Nolan på bakre får for skrått hold – og avslutter i nettveggen.

31: Nesten. Williams slår tidlig i bakrom fra egen halvdel til Musa, som kommer en mot en mot forsvarer, finter seg rom, men skyter rett på keeper.

29: Stor United-sjanse: Musa spilt fri alene med keeper, som dessverre redder med en beina.

29: Gult kort til en Leeds-spiller for å ha reagert etter en United-takling.

26: 1-1. United utlikner. Dagens andre selvmål. Venstrekant Williams skjærer inn i banen, går tversover og slår til James Nolan på motsatt side. Han har rom foran seg, avanserer inn i feltet og skyter tversover – og i mål via et Leeds-bein.

22: Fitzgerald og en Leeds-spiller ned for telling etter en duell. United-spilleren med en blodig nese. Dermed stopp i spillet et par minutter.

18: Stor Leeds-sjanse. En strålende kontring med full fart langs venstresiden og et like bra innlegg i feltet. Dermed en Leeds-spiller alene med Harrison, som imidlertid varter opp med en like flott redning.

11: Nesten igjen for Leeds, etter at United egentlig startet klart best. Et godt innlegg fra venstre blir så vidt snappet av Harrison foran beina på spissen.

9: 1-0 til Leeds. Første gang de er inne i Uniteds felt. Kommer seg fri på høyresiden, det slås inn og der er Ogunneye i duell med en Leeds-spiller og på en eller annen måte så treffer ballen en av dem og går rett i mål.

3: SJANSE: Godt frispark inn i feltet fra Williams, men Musas heading sklir av hodet og går på feil side av stolpen.