Preview: Kun seier godt nok

Manchester United må finne seg i å være kjempefavoritter foran møtet med de rumenske mesterne Otelul Galati.

Publisert Sist oppdatert

Otelul Galati og Manchester United møttes i Bucuresti (Otelul Galatis egen stadion er ikke godkjent for Champions League-fotball) for to uker siden. Da vant United 2-0. Onsdag er det klart for returmøte mellom de engelske og de rumenske mesterne på Old Trafford, og sjelden har United vært større favoritter foran en europacupkamp.

Mens United har vunnet den gjeveste europacupen tre ganger, og er med i Champions Leagues gruppespill for 16. sesong på rad, er dette første gang Otelul Galati er med i turneringen. Og de tre første kampene rumenerne har spilt i årets turnering har alle endt med tap.

De harde fakta sier United, men fotballhistorien har utallige ganger bevist at det ikke er statistikk og historie som avgjør fotballkamper. Det gjelder også onsdagens kamp – en kamp Manchester United må vinne for å ha kontroll over egen skjebne i årets gruppespill.

UNITED

Som nevnt i innledningen, er det ikke mange ganger United har gått inn i en Champions League-kamp som så store favoritter som mot Otelul Galati. Og United må innfri favorittstempelet for å være sikre på å ha kontroll på egen skjebne i gruppen.

På grunn av uavgjortresultater både mot Benfica og Basel tidligere i gruppespillet, vil et poengtap i morgen kunne føre til at luken opp til Benfica blir så stor at selv ikke seier i de to siste kampene vil garantere gruppeseieren.

Sir Alex Ferguson var på tirsdagens pressekonferanse på Old Trafford kaende klar på hva som gjelder mot Otelul Galati.

– Vi må vinne, det er helt klart, fortalte Fergie, før han ga ros til Munteanus lag. – Etter erfaringen fra forrige kamp å dømme, er de et meget velorganisert, innbitt, sterkt og aggressivt lag. Vi trenger en god prestasjon for å slå dem.

Og Ferguson kommer til å gjøre det han kan for at prestasjonen skal matche forventningene. Han har varslet at det blir tilnærmet toppet lag, og at han kun har planer om et par endringer i forhold til seieren mot Everton i helgen. En av disse endringene blir at suspenderte Nemanja Vidic går ut, mens Rio Ferdinand går inn og tar hans plass.

Ellers er Ashley Young ute med skade, noe også Tom Cleverley og Chris Smalling er. Rafael er kvitt sin skulderskade, men kampen mot Otelul Galati kommer litt for tidlig for den brasilianske backen. Ellers skal alle mann være friske og raske, og Sir Alex har nok kvalitet å velge i til at rumenerne skal slås på Old Trafford.

OTELUL GALATI

Otelul Galati vant den rumenske ligaen for første gang i fjor, da de endte fire poeng foran Timisoara, noe som sendte dem rett inn i Champions Leagues gruppepsill. Fra før var klubbens beste prestasjon en tapt finale i den rumenske cupen. Det er med andre ord begrensede meritter Otelul Galati kan se tilbake på fra sin 47 år lange historie.

Etter fjorårets kjempesuksess, har denne sesongen vært en liten nedtur for klubben fra øst i Romania, og etter 12 serierunder ligger de på en 8. plass i den rumenske ligaen, ni poeng bak Dinamo Bucuresti. To strake seiere i ligaen, kan imidlertid tyde på at formen er i anmarsj.

I Champions League har det heller ikke vært helt lett for turneringsdebutanten, og det har blitt tre strake tap mot Basel (1-2), Benfica (0-1) og United (0-2). Til tross for null poeng på tre kamper, viser resultatene at rumenerne ikke har vært noen kasteballer. Dette viste de også i kampen mot gruppefavoritt United, hvor de fremstod som godt organiserte og vanskelige å bryte ned. De holdt også nullen mot de røde djevlene til kampuret viste 64 minutter, da Wayne Rooney scoret sitt første av to straffemål for kvelden.

Manager Dorinel Munteanu forteller at han håper å kunne få med seg noe fra Old Trafford, til tross for underdog-stempelet.

– Et uavgjortresultat ville vært en drøm, fortalte han på pressekonferansen før kampen.

Foran kampen ligger rumenerne fire poeng bak Basel på tredjeplassen – en plass som gir videre spill i Europaligaen – og er derfor avhengig av å ta poeng mot enten United eller Benfica, i tillegg til å slå Basel på hjemmebane.

DOMMER

Marijo Strahonja fra Kroatia er valgt som dommer i onsdagens kamp. Strahonja har vært FIFA-dommer siden 2005, men dette blir hans Champions League-debut. 36-åringen, som er idrettslærer ved siden av dommergjerningen, har blant annet vært dommer i U21-EM, og dømte også i Danmarks seier mot Kypros i EM-kvalifiseringen tidligere i høst.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

TERMINLISTA PÅ MOBIL

Ønsker du full kontroll på når United spiller? Her kan du laste ned terminlista til din telefon.

Powered by Labrador CMS