DISKUTERER SPISSITUASJONEN:

– Jeg hadde ikke ønsket å spille

Publisert

Andy Cole og Dwight Yorke har litt erfaring med det å være spiss for et velfungerende Manchester United-lag.

Nå har duoen diskutert dagens spissituasjon i klubben, med blant annet presset som ligger på 21 år gamle Rasmus Højlund som kom inn i fjor sommer.

– Jeg har sagt mange ganger at det er vanskelig for en så ung mann, å komme til en klubb som Manchester United, forventes at du scorer mål. Å komme til Manchester United og vite at du ikke har noen å lære av, er vanskelig, sier Cole.

Andy Cole og Dwight Yorke har sympati for Rasmus Højlund.

Mannen som scoret 121 mål i løpet av sine drøye sju år på Old Trafford er tydelig på at forutsetningene var noe helt annet da han var i klubben.

– Da jeg kom til Manchester United (januar 1995), hadde jeg Sparky (Mark Hughes), og Eric (Cantona), som reiste videre. Men Yorkey kom inn, Ole (Solskjær), Teddy (Sheringham), og jeg liker oppriktig å tro at vi lærte av hverandre, sier Cole.

– Nå har vi en ung man som har kommet inn og alle sier at han er Manchester Uniteds nummer ni. Men så sier man at «han har ikke erfaringen til å være Manchester Uniteds nummer ni».

Samtidig har vi en annen skadeplaget spiss i troppen, som nok forlater klubben når kontrakten går ut i sommer.

– Den nåværende nieren er fortsatt Anthony Martial. Han har vært skuffende, har han ikke?

– Jeg tror alle vet det. Å være her i ni år og så har han ikke 100 mål? Folk vil si at han har skader og slikt. Det bryr jeg meg ikke om. Å være i Manchester United i ni år og så har han ikke scoret 100 mål til sammen, forteller meg at noe ikke er riktig, sier Cole.

Andy Cole har ikke latt seg imponere av Anthony Martial.

Yorke erkjenner at han ikke er glad for å være i Højlunds posisjon akkurat nå.

– Jeg hadde ikke ønsket å spille.

– Å bare vite at det i laget er en mangel av kreativitet, lidenskap, og alt det negative snakket om laget ... det er bare en dårlig plass å være hvis du er United-spiller, ikke bare spiss, sier Yorke.

Powered by Labrador CMS