Ydmyk Mourinho gleder seg: – Jeg har et godt forhold til United-fansen

José Mourinho forventer respekt på Old Trafford. Helt til prestisjeoppgjøret sparkes i gang.

Samtidig som ligalederen spiller sitt Merseyside-derby onsdag kveld, vil sannsynligvis en hel fotballverden rette oppmerksomheten fem mil lenger øst, der slaget mellom den nye og den forrige United-manageren står.

Det er mye prestisje i potten når José Mourinho returnerer til Old Trafford.

Den portugisiske ringreven er på ingen måte bekymret for å returnere til byen der han tilbragte to og et halvt år med variabel suksess.

– Å returnere til Old Trafford er å reise tilbake tilbake til et sted der jeg var lykkelig. Jeg har en god relasjon til United-supporterne, sa Mourinho på sin pressekonferanse tirsdag.

– Jeg dro tilbake dit som ekspert med et annet perspektiv. Den fantastiske mottakelsen jeg fikk gjorde meg ydmyk.

– I morgen kommer jeg dit som trener for et lag som skal forsøke å slå Manchester United. Det gir meg kanskje et annet perspektiv.

– Jeg forventer respekt, men når det gjelder kampen forstår jeg selvfølgelig at de ønsker det motsatte utfallet av hva jeg ønsker meg – en Tottenham-seier. Underveis i kampen regner jeg med at de glemmer meg og heller støtter laget sitt for å få det resultatet de ønsker.

LES OGSÅ:

FULL POTT: José Mourinho og Dele Alli har vunnet de to siste kampene i Premier League.

Et avsluttet kapittel

Mourinho ønsket ikke å begi seg ut på noen selvransakende analyse om tiden på Old Trafford og sier at Manchester United nå er et lukket kapittel.

– Jeg tok meg tid til å prosessere alt som skjedde og forberede meg på min neste utfordring. Nå er Manchester United i historieboken min.

– Jeg vant og lærte i United. Tiden etter at jeg var ferdig var en fin tid for meg.

Ole Gunnar Solskjær tror også Mourinho vil bli tatt godt imot.

– Fansen husker de to og et halvt årene hans her og trofeene han vant, så jeg er helt sikker på at de vil gi ham en varm velkomst, sa Solskjær, som ikke tror møtet med gamlesjefen vil utgjøre noen forskjell for United-spillerne.

– De vil gjøre det bra for Manchester United og for sin egen del. De vet at de har sjansen til å vise at de fortjener å være en del av dette prosjektet hver gang de går på banen i United-trøya.

POSITIV: Ole Gunnar Solskjær ser fram til møtet med José Mourinho.

Drømmestart

De tre kampene med Mourinho som har Tottenham-manager har gitt ti scoringer og seks baklengsmål. Det har blitt seirer mot West Ham (3-2), Olympiakos (4-2) og Bournemouth (3-2).

Solskjær har på sin side ikke vunnet noen av sine tre siste kamper mot Sheffield United (3-3), Astana (1-2) og Aston Villa (2-2). Nordmannen har til gjengjeld gode resultater å vise til i storkampene. United er det eneste laget som har tatt poeng fra Liverpool denne sesongen.

Mens Solskjær må klare seg uten Paul Pogba i storkampen, regnes blant andre Scott McTominay, Nemanja Matic og Marcos Rojo som usikre.

Mourinho mangler på sin side målvaktene Hugo Lloris og Michel Vorm noe som betyr at Paulo Gazzaniga står i mål på Old Trafford. Ben Davies og Erik Lamela er også ute.

Manchester Evening News skriver for øvrig tirsdag at Tottenham ikke har noen intensjoner om å hente Matic til klubben.

LES OGSÅ: