United opp på fjerdeplass etter strålende snuoperasjon

KAMPREFERAT: Igjen havnet United under på bortebane, og igjen snudde United kampen.

London Stadium og Manchester United har ikke vært den beste kombinasjonen de siste sesongene, og det så lenge ut til at det kunne bli nok et kjedelig besøk på London Stadium.

West Ham var klart best i førsteomgangen, og gikk til pause med en svært fortjent 1-0-ledelse.

United hadde spart Bruno Fernandes og Marcus Rashford fra start, men sendte begge på i andreomgangen, før Juan Mata senere også erstattet en skadet Anthony Martial. De tre innbytterne var alle involvert i mål da United snudde og vant 3-1 etter scoringer av Paul Pogba, Mason Greenwood og nevnte Rashford.

Dermed er United oppe på fjerdeplass i Premier League – i alle fall frem til søndagens kamper har blitt spilt – to poeng bak toppende Tottenham Hotspur (med like mange kamper spilt).

SNUDDE KAMPEN: Her etter 2-1-scoringen til Mason Greenwood.

Annullert scoring

West Ham startet kampen med høy intensitet, og la press på United i åpningsminuttene, men uten å skape noe særlig.

I det niende minutt kom Jarrod Bowen seg inn i bakrom, og han plasserte ballen i mål, men dommeren vinket umiddelbart etter at ballen traff nettet, og reprisene viste at det var korrekt vinket.

United hadde ballen mest, men hjemmelaget så farligst ut i den første halvdelen av førsteomgang, men United var frempå innimellom – Martial hadde et skuddforsøk som gikk via en West Ham-spiller, og Telles hadde et innlegg som så litt farlig ut, men begge deler endte bare i hjørnespark som United ikke klarte å utnytte.

Kampens første store sjanse kom i det 32. minutt da Fornals headet i nettveggen på bakerste stolpe etter glimrende løp og innlegg fra Bowen, og noen minutter senere tuppet Fornals også ballen i stolpen.

I det 36. minutt fikk United et skudd på mål da Paul Pogba skjøt fra distanse, men han var vel aldri spesielt nær scoring med det forsøket, som gikk rett på keeper.

Mål til West Ham

Så skjedde det som ikke skulle skje – vi havnet under igjen. Declan Rice fikk stusset videre et hjørnespark på første stolpe, og på bakerste stolpe hadde Alex Telles sovnet, og Tomas Soucek kunne sette ballen i mål.

1-0, og det kunne også fort blitt mer mot slutten av omgangen, for United-forsvaret var et fullstendig kaos de siste minuttene.

Aller nærmest var kanskje Sebastian Haller, som rundet Henderson etter å ha lurt offsidefella, men så mistet Haller balansen, og Henderson fikk tak i ballen igjen. Ellers kom også Bowen helt gjennom etter at Wan-Bissaka feilet på midtbanen, men høyrebacken rettet det i det minste opp med et godt løp tilbake og en enda bedre takling.

United på sin side hadde et brukbart Martial-forsøk etter bra spill med Telles på venstrekanten, men ikke noe som var godt nok til å overliste Fabianski i Hammers-buret. Det stod 1-0 til hjemmelaget til pause, og det var på ingen måte ufortjent.

FORTJENT WEST HAM-LEDELSE: Soucek satte inn 1-0.

Rashford, Fernandes og Mata inn

Ole Gunnar Solskjær ville gjerne hvile Bruno Fernandes og Marcus Rashford før Leipzig-kampen, men da andreomgang startet var begge på banen.

West Ham startet best igjen, og United fortsatte å slite med sideforskyvningen i forsvaret, og Hammers kunne fort økt til 2-0 etter få minutter av andreomgangen.

På den andre siden av banen gikk Rashford på et herlig løp før han serverte Scott McTominay, men midtbanespillerens harde skudd gikk like utenfor.

Rashford var også mannen bak Uniteds neste sjanse, etter en times spill, da en skuddfinte ga ham en mulighet til å skyte fra skrå vinkel, men det endte bare med et hjørnespark. United viste antydninger til å dominere kampen, men målene kom ikke.

Bursdagsbarnet Anthony Martial – 25 år – måtte i det 62. minutt erstattes av Juan Mata etter å ha pådratt seg det som kunne se ut som en strekk.

UT MED SKADE: Anthony Martial.

United snur kampen

Det så ut som om ingenting mer kunne gå imot United, men så snudde det plutselig fullstendig.

Først utlignet Paul Pogba med et strålende langskudd etter å ha fått ballen fra Bruno Fernandes – som igjen fikk ballen i bakrom etter at en Dean Henderson-klarering satte i gang angrepet.

David Moyes mente ballen var ute etter Hendersons klarering, men etter en VAR-sjekk ble målet stående.

Så fikk Mason Greenwood ballen fra Alex Telles i West Ham-boksen, og vendte på en femøring og satte ballen forbi Fabianski.

Plutselig stod det 2-1 til Manchester United, etter to mål på få minutter.

SENDTE UNITED I LEDELSEN: Mason Greenwood.

Rashford økte til tre

Rashford hadde noen gode forsøk i minuttene etterpå, og det ene forsøket gikk i stolpen etter at han ble strålende spilt gjennom av Fernandes.

Han terroriserte tidvis West Ham etter innhoppet, og etter hvert kom også målet.

Han gikk på et perfekt løp i bakrom som ble funnet av en meget god stikker av en annen innbytter, nemlig Juan Mata. Avslutningen var av det lekre slaget, og Rashford fastsatte resultatet til 3-1 for United.

SATTE INN 3-1: Marcus Rashford.