Vurdering: Adnan Januzaj

Adnan Januzaj spilte torsdag sin første hele kamp på tre måneder.

DORTMUND – PAOK 0-1:

Adnan Januzajs utlån til Borussia Dortmund har ikke gått slik han eller United håpet på. Nå, midt i desember, har han fortsatt ikke startet en eneste Bundesliga-kamp for tyskerne, og kun to ganger har han fullført 90 minutter.

Den første gangen var hjemme mot Krasnodar i Europa League i september.

Så skjedde det igjen torsdag.

Manchester United Training Session

Første omgangen var direkte svak.

To ganger var han nær en sjanse de første 45, men begge ganger klarte han ikke å sette punktum.  Etter 22 minutter gjorde Marco Reus og Shinji Kagawa et godt forarbeid, bare for at Januzaj ble litt for treg til å reagere på tversoverpasningen inn i feltet.

Seks minutter før pause stormet han inn i feltet, bare for å miste ballen altfor lett i god posisjon.

Tre minutter før pause leverte han så sitt beste bidrag i omgangen. Han fikk ballen ute til høyre, avanserte inn i åpent rom innover i banen, skjøt, keeper ga retur, men Reus satte returen for åpent mål i stolpen fra skrått hold.

Totalt sett var inntrykket likevel at han slet med å komme med i spillet, og de gangene han hadde ball så gjorde han for lite ut av det.

Det ble litt bedre etter hvilen.

Han kom på banen for et Dortmund-lag som forsøkte å sette mer fart siden stillingen var 0-1, men det ble bare nesten for tyskerne de siste 45.

Etter 62 minutter fikk han så sjansen selv inne i feltet, men bare for at alt ble ødelagt da han forsøkte å dempe og kontrollere ballen da han helt klart burde skutt på direkten.

Og det var egentlig det.

Følelsen er at det var litt som om se Januzaj fra United, og da ikke da han var på sitt beste under David Moyes. Det er noe uforløst over spillet hans, det er mange gale avgjørelser eller rett og slett for dårlig kvalitet. Selv om det skal sies at det ble en vanskelig kamp for Dortmund som måtte bryte gjennom en vegg med grekere.

Det hjelper heller ikke på totalinntrykket at han en gang i 1. omgang viste tydelig misnøye med en dommeravgjørelse da han ikke hadde noe å klage på, eller at han fikk gult kort for å forsøke å handse inn ballen på Maradona-vis i 2. omgang.

Det han viste mot PAOK – kombinert med generelt lite spilletid – gir altså ikke særlig stort håp om at Januzaj returnerer til United som en nyfødt offensiv stjerne.

Han er imidlertid fortsatt bare 20 år, og kontrakten hans med United varer til sommeren 2018 – altså i to og et halvt år til.

MERK: Dortmund var allerede videre i Europa League, så sånn sett fikk tapet ingen store konsekvenser.