– Vi var pinlige!

OPPDATERT Wayne Rooney skammer seg over EM-exiten, men har ingen planer om å kaste inn landslagstørklet.

UEFA_Euro_2016_LogoKampen startet så lovende for det engelske laget. Bare få minutter var unnagjort da Wayne Rooney selv tok ansvar og banket et straffespark hardt, presist og utagbart inn i keeper Hannes Thor Halldorssons høyre hjørne. England ledet 1-0, og syntes allerede å være på god vei til å innfri sitt soleklare favorittstempel.

Men så, mindre enn to minutter etter åpningsmålet, sviktet markeringene på motsatt side av banen, og dermed ble det England-keeper Joe Harts tur til å hente ballen ut av nettmaskene.

Men ok, ingenting å ta så veldig alvorlig; på dette tidspunktet, bare seks minutter ut i oppgjøret, var nok dette den gjengse oppfatningen blant alle dem som enten satt ringside i Nice eller benket foran tv-skjermer over den ganske klode. Alle, bortsett fra 330.000 hardbarkede islendinger.

Et kvarter senere begynte tvilen å bre seg, da spillerne fra sagaøyen begynte å leke Barcelona i området rundt den engelske 16-meteren. Avslutningen på den lekne øvelsen, et tilnærmet mislykket skudd som Joe Hart burde ha reddet, snek seg isteden under armen hans og trillet ertende sakte inn i nettmaskene. Island hadde snudd det!

Og England klarte aldri å komme tilbake….

roo
WAYNE ROONEY (t.h.) forsøker å trøste de utrøstelige.

– Det er tøft å svelge; det er pinlig, sa en slagen kaptein Rooney til pressen umiddelbart etter å ha konstatert at islandsk jernvilje hadde vært for mye å hanskes med for hans (på forhånd) så stolte England.

Hvordan laget hans kunne la seg knekke på denne måten, hadde han ingen god forklaring på:

– Vi vet at vi har et bedre lag, men vi kan ikke forklare nederlaget ved å peke på at vi burde ha gjort det ene eller det andre. Vi forsøkte å skape sjanser, men dessverre mislyktes vi, sa Rooney, som derimot hadde et klokkeklart svar på det uunngåelig spørsmålet om han er innstilt på å fortsette landslagskarrieren:

– Selvfølgelig. Jeg har blitt spurt om dette mange ganger, og jeg sa det også før turneringen startet, at jeg er stolt over å spille for England. Vi får se hvem som blir den neste manageren, men jeg er tilgjengelig dersom han vil ha meg med.

– Takk til Hodgson

“Vi står sammen om dette, og alle må være med på å ta sin del av ansvaret.”

– Wayne Rooney

Rooney forklarte videre at Roy Hodgson, før han annonserte sin avgang til omverden, hadde samlet spillerne og gitt dem beskjed.

– Vi setter pris på alt han har gjort for oss, og mange av spillerne  har fått sine landslagsdebuter under ham. Det er slikt som aldri glemmes.

Rooney ville heller ikke klandre sjefen for at laget hans nå er ute av Euro 2016:

Det er vi spillere som befinner oss ute på gressmatten. Derfor kan ingen si at dette er Roy Hodgsons eller enkeltspilleres feil. Vi står sammen om dette, og alle må være med på å ta sin del av ansvaret.

Hva så med troppens yngste spillere, lød det siste spørsmålet til kapteinen. Trenger de å beskyttes fra kritikken som kommer til å flomme i kjølvannet av denne pinlige Euro-exiten?

– De må bare bite tennene sammen. Spillerne forstår at dette kommer til å svi hardt en stund, men de må stålsette seg, det er en del av jobben.

England – Island, en kort oppsummering: