– Vi skal tilbake på toppen

Uniteds nye manager har snakket om ambisjonene, Ferguson, jobbintervjuet og egen alder.

Da ansettelsen av Louis van Gaal endelig ble et faktum mandag var det stort sett kun sitatene fra den offisielle annonseringen som var å finne fra nederlenderen.

Nå har 62-åringen snakket med nederlandsk TV før det nederlandske landslaget reiser til Portugal på mandag.

– Jeg ønsket å bli annonsert på mandag som var vår siste dag på treningsleieren med Nederland før Portugal-kampen.

– Jeg ringte ikke Manchester United og Bayern München. De ringte meg. Det er ingen enkel sak, for ingen har nummeret mitt. Uansett, de lyktes. Jeg er stolt, det er jeg som velger klubbene mine, sier Van Gaal i sin kjente stakatotone.

– Jeg fortalte dem mine visjoner og hva jeg ville ta med meg av støtteapparat. De ble imponert, er Van Gaal sitert på i De Telegraaf.

“Målet mitt er at de skal være tilbake på førsteplass så fort som mulig.”

– Louis van Gaal

– Mourinho gratulerte meg. Han var den første jeg tekstet og han var den første som svarte meg. Han sa han var sjalu på listen av klubbene mine.

Bortsett fra i Barcelona er Van Gaal godt kjent for å få resultater på kort tid i sine nye klubber. Selv om det er bred enighet om at Manchester United må bygges opp på nytt etter at Sir Alex Ferguson ga seg i 2013 og David Moyes mislyktes, sikter Van Gaal mot seriegull allerede i sin første sesong.

– En klubb som dette skal alltid være i toppen. På førsteplass. Det er en vanskelig oppgave. Målet mitt er at de skal være tilbake på førsteplass så fort som mulig. Ikke bare med stjernespillere, men også med unge spillere.

– Fansen vil tro at de er mestere i England igjen innen ett år. Jeg lyktes i mitt første år i Tyskland og det må være mulig i England også. Men det kan bare være én mester. Jeg vil være stolt om det går den veien. lvg8

Etter hvert som Moyes slet tyngre og tyngre i United var det flere kritikere som mente at Fergusons rolle på Old Trafford virket ødeleggende for skotten. Det er ikke Van Gaal spesielt bekymret for.

– Jeg tror ikke han er det største problemet. Jeg legger mer press på meg selv enn hva andre gjør. Jeg vil helt sikkert ta en drink med ham. Vi har gjort det mange ganger før. Vi er ganske like.

I likhet med Ferguson begynner Van Gaal å dra på årene. 62-åringen føler seg imidlertid fortsatt sprek og mener han kan holde på i lang tid fremover.

– Om tre år er jeg 65. Hvor gammel var Bobby Robson? I 70-årene er Trapattoni fortsatt aktiv.

Nederlandske AD mener også at Van Gaal i utgangspunktet ønsket å ta med seg Danny Blind til United, men at nederlenderen takket nei på grunn av avtalen med landslaget.