Assan Ouedraogo i aksjon for Schalke.

Ryktesaker, uke 18

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅForrige ukes rykter

Søndag 5. mai

12.50: 18 år gamle Assan Ouedraogo er en United har kikket på den siste tiden, det skriver Manchester Evening News. Tyskeren har denne sesongen spilt seg inn på laget til Schalke 04 som spiller i den nest øverste divisjonen i Tyskland, hvor han før fylte 18 hadde spilt 15 kamper. 

11.45: Manchester United er en av klubbene som aktivt jakter Michael Olise, det melder Fabrizio Romano. INEOS ser på den engelskfødte franskmannen som en god match og har detaljert kunnskap om spilleren. Den italienske journalisten melder også om en utkjøpsklausul på £60 millioner som vil være aktiv i sommer. Mer om Olise kan du lese om i en egen sak på United.no.

08.10:  Den 20 år gamle midtbanespilleren Yaser Asprilla er en av få spillere som har imponert for Watford i Championship denne sesongen. Colombianeren endte på  seks mål og sju målgivende pasninger på totalt 44 kamper i ligaen denne sesongen.

Nå skal større klubber være interessert, og United skal være blant dem som følger med rundt 20-åringen, det melder colombianske AS. Arsenal og Tottenham skal også følge med på utviklingen rundt midtbanespilleren. 20-åringen har også rukket å spille fire landskamper og har notert seg for to mål. 

Lørdag 4. mai

10.10: Everton prøver å overtale forsvarsspilleren Jarrad Branthwaite til å bli i klubben én sesong til, men skal være villige til å gi slipp på ham sommeren 2025. Den 21 år gamle midtstopperen skal toppe Uniteds ønskeliste i sommer over defensive forsterkninger, skriver nettstedet Football Insider. 

Fredag 3. mai

09.24: Mundo Deportivo (her gjengitt av Sport Witness) skriver at Barcelona vurderer å sende angrepsspilleren Vitor Roque – som kom til klubben fra Athletico Paranaense i januar etter å ha signert sist sommer – ut på lån hvis de ikke kan registrere ham neste sesong på grunn av FFP-restriksjoner. 

United, Napoli, Nice og Lyon nevnes som interesserte klubber, og avisa melder at disse klubbene har vært i kontakt med brasilianerens agent for å forhøre seg om situasjonen. Real Betis og Sevilla er også interesserte.

Spilleren selv skal i utgangspunktet ønske å bli værende i Barcelona, og han er under langtidskontrakt der.

Roque har scoret 2 mål på 11 La Liga-kamper for Barcelona hittil, mens han scoret 21 mål på 45 kamper for Athletico Paranaense i 2023-sesongen. 19-åringen har én landskamp for Brasil.

Torsdag 2. mai

16.47: James Olley i ESPN skriver at United regnes som laget som er i førersetet i kampen om Crystal Palace-kantspiller Michael Olise. 22-åringen skal ha en utkjøpsklausul som blir aktiv denne sommeren, og den skal være på et sted mellom 50 og 60 millioner pund.

Klubber som Chelsea, Liverpool og Arsenal nevnes også som klubber som har blitt koblet til Olise.

12.10: Marcus Rashford skal ikke ha noe ønske om å forlate Manchester United. Snarere tvert imot. Rashford ønsker å bli værende i United og forholde seg til kontrakten han skrev sist sommer som strekker seg til 2028, skriver Neil Custis i The Sun.

Det er ventet at United vil gjennomføre betydelig endringer i spillerstallen i sommer, men fordi Champions League glipper og United fremdeles skylder betydelige summer etter tidligere kjøp, er det ventet at den nye sportslige ledelsen i United vil prioritere å selge spillere før klubben kan hente forsterkninger.  

08.40: Barcelonas uruguayanske forsvarsspiller Ronald Araujo vurderer å forlenge kontrakten med den katalanske storklubben, men har noe å tenke på for Manchester United skal også være interessert. Det melder den spanske avisen Sport. 

Onsdag 1. mai

19.30: United forventer at Jadon Sancho forlater klubben under sommerens overgangsvindu. Dette ifølge en rapport fra The Telegraph. Det rapporteres at United håper på at engelskmannen vil bruke låneoppholdet sitt i Dortmund til å markedsføre seg selv før sommeren. I kveld kommer en gylden mulighet til å vise seg frem, da Dortmund møter PSG i Champions League. 

12.50: Marcus Rashford skal ifølge The Telegraph og The Athletic være blant en lang rekke spillere som Manchester United skal være villige til å lytte til bud på kommende sommer. ESPN skriver imidlertid at klubben ikke tror noen vil være villige til å møte priskravet på 70 millioner pund.

Tirsdag 30. april

20.30: Viktor Gyokeres har de siste månedene blitt linket til United. Og nå som svensken har nettet 40 ganger i alle turneringer denne sesongen viskes nok ikke navnet hans av blokken til United. Det skriver Manchester Evening News. 

Avisen nevner også at spissen har en utkjøpsklausul på 100 millioner euro. 

14.45: Italienske Calciomercato hevder Manchester United er interessert å signere Lazio-målvakten Christos Mandas i sommer. 22-åringen har først og fremst figurert som andrekeeper denne sesongen, men han har fått noen kamper den siste tiden i skadefraværet av førstevalget Ivan Provedel.

08.10: Flere medier melder om Juventus' interesse for Mason Greenwood, deriblant Gazzetta dello Sport (gjengitt av Sport Witness). Den italienske storavisen skriver at Serie A-klubben føler at de kan få «mye kvalitet for pengene», uten at det nevnes noen spesifikk overgangssum. Da er det imidlertid verdt å nevne saken fra Times som vi omtalte her i går, som skrev at United skal håpe på et sted mellom £30-40 millioner for angrepsspilleren.

Mandag 29. april 

20.10: Ben Jacobs følger så opp med at det er interesse for United-spillere i Saudi-Arabia. Al-Ittihad og Al-Nassr har vist interesse for Raphaël Varane. Al-Nassr skal også være interessert i Aaron-Wan Bissaka, mens Al-Hilal skal lede kampen om Casemiro. United har gjort det klart at de vil lytte til bud på alle tre.

20.05: United vil også lytte til bud på Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelöf og Christian Eriksen som alle vil ha ett år igjen av sine kontrakter denne sommeren, skriver Times.

20.00: Interessentene rundt Mason Greenwood har ikke blitt færre etter det engelskmannen har levert i sin retur til toppfotballen på utlån til Getafe. Times skriver tirsdag at Juventus har meldt seg på i kampen om 22-åringens signatur denne sommeren. 

Samtidig skriver journalist Paul Hirst at det likevel ikke er helt utenkelig at Greenwood returnerer til United, men det kun om klubben ikke mottar et godt nok tilbud. Håpet er at det kommer inn et bud på mellom £30-40 millioner. 

19.20: Det vil ikke komme noe avgjørelse rundt Erik ten Hags fremtid før etter FA-cupfinalen mot Manchester City 25. mai, det skriver Daily Mail

Skulle INEOS bestemme seg for at United vil være bedre stilt med å gå videre uten nederlenderen ved roret på Old Trafford er 54-åringens tidligere arbeidsgiver Ajax veldig interessert i å hente tilbake den tidligere suksesstreneren.

Kilder tett på Ten Hag og hans trenerteam forteller derimot at Ten Hag er motvillig til å forlate Old Trafford av egen vilje og at om Ajax skal ha noe håp om å re-ansette nederlenderen så er de avhengig av at United sparker ham.

18.20:  David Ornstein følger opp saken fra Telegraph med en egen sak for The Athletic om at Marcus Rashford kan selges for riktig pris denne sommeren og skriver at United vil vurdere å selge 26-åringen dersom det kommer et betydelig bud og Rashford samtidig sier han ønsker å dra. Klubben ønsker likevel å beholde angrepsspilleren og ønsker å hjelpe ham tilbake til sitt beste nivå.

16.45: Det er forventet at Raphaël Varane, Anthony Martial og Brandon Williams kommer til å forlate United gratis i sommer når kontraktene deres løper ut, det skriver Telegraph

I den samme saken sies det at United jobber for å få til overganger bort for Mason Greenwood, Antony og Jadon Sancho.

08.50:  Marc Guehi er et navn som relativt ofte har figurert i ryktespalten. Nå frykter Crystal Palace at forsvarsspilleren forsvinner ut dørene på Selhurst Park denne sommeren. Engelskmannen skal ha en prislapp på rundt £55m. Både United og Arsenal skal være interessert i 23-åringen. Guehi har notert seg for 22 Premier League-kamper for Palace denne sesongen.

08.30: Borussia Dortmund er fortsatt sikker i sin sak. De ønsker å hente Jadon Sancho permanent til klubben. Det skriver Fabrizio Romano på X. Engelskmannen har bidratt med fem målpoeng etter overgangen til den tyske giganten i januar. Videre skriver Romano at det ikke vil bli enkelt å forhandle med United, men at Dortmund vil gi det en sjanse. 

Powered by Labrador CMS