Cliff Baty (t.v) har vært Uniteds finanssjef. Etter sesongen gir han seg i United sammen med Patrick Stewart.

United gjør to nye endringer i ledelsen

Patrick Stewart og Cliff Baty er ferdig i klubben etter sesongslutt. 

Publisert Sist oppdatert

Det bekrefter Manchester United i en pressemelding tirsdag kveld. 

Stewart var tidligere leder for Uniteds juridiske avdeling før han overtok som midlertidig toppsjef da Richard Arnold traff seg tilbake før jul. 

Cliff Baty var Uniteds finanssjef og har flere ganger blitt beskrevet som den viktigste personen i Manchester United som folk flest ikke har hørt om.

Både Stewart og Baty sitter i dag i Uniteds PLC-styre, men det er ventet at de to snart vil bli erstattet. 

Jean-Claude Blanc vil overta som midlertidig sjef i United frem til Omar Berrada er på plass 13. juli. Baty på sin side vil bli erstattet av Roger Bell som har jobbet som Chief Financial Offer (CFO) i INEOS. Han vil nå få en lignende rolle i United selv om Bell kunngjorde på sin Linkedin-profil for en tid tilbake at han planla å gå av med pensjon. 

Høyt respektert

Patrick Stewart har jobbet i United siden 2006 og ble fort en anerkjent og respektert skikkelse i klubben. Stewart steg i gradene og ble omsider leder for klubbens juridiske avdeling. 

Stewart overtok jobben som CEO (Chief Executive Officer) på midlertidig basis da Richard Arnold ga seg.

Cliff Batys tid i klubben er historien om Newcastle-supporteren som ble Manchester United-fan. 

Operasjonssjef Collette Roche og Cliff Baty på plass utenfor Old Trafford i forbindelse med minnemarkeringen for München-katastrofen tidligere i vinter

I 2016, noen måneder før Manchester United presenterte José Mourinho som klubbens nye manager, og noe senere gjorde Paul Pogba til verdens dyreste fotballspiller, fikk United-ledelsen på plass en annen overgang de hadde ønsket seg.

Da Cliff Baty gikk inn dørene på Old Trafford til sin første arbeidsdag som Chief Financial Officer (CFO) i mars 2016, var det imidlertid en nyhet som gikk under radaren til de fleste mediene, med unntak av et og annet finansnettsted.

I en stadig mer kompleks finansverden, med utfordringer både på og utenfor banen for Manchester United, har Batys stemme kanskje ikke alltid vært den høyeste eller den du hører oftest.

Men den har likevel blant de viktigste.

Kilder united.no har snakket med tidligere har beskrevet Baty som en nøkkelperson i United-ledelsen, og Batys vurderinger tillegges svært stor vekt før viktige økonomiske beslutninger blir tatt.

Patrick Stewart gir seg i United etter sesongslutt.

Baty var ofte med da United-ledelsen presenterte klubbens regnskap og adresserte investorer og samarbeidspartnere i telefonkonferanser. 

Mens Richard Arnold og Ed Woodward ofte snakket om det store bildet, var det ofte Baty som fikk ordet når det ble snakk om hvordan Brexit, Covid, valutakurser eller nye skatteregler ville påvirke Uniteds økonomi.

Med Baty og Stewarts avgang er ytterligere to personer fra Uniteds ledelse på vei ut. Fra før er det kjent at Richard Arnold takker for seg sent i høst, og for noen uker siden kom bekreftelsen på at også fotballdirektør John Murtough forlater United. 

Takkes av Ratcliffe og Glazer

Både Joel Glazer og Sir Jim Ratcliffe takker de to avtroppende styremedlemmene og United-toppene. 

– Jeg ønsker å takke Patrick og Cliff for den jobben de har gjort for Manchester United og ønsker dem alt det beste for fremtiden. Begge to har vært særdeles viktige for klubben med uvurderlige råd og sin ekspertise gjennom en årrekke og Patrick har også hatt den viktige rollen som midlertidig CEO i en overgangsfase, sier Joel Glazer. 

– Jeg vil personlig takke både Patrick og Cliff for den støtten og hjelpen vi har fått til å bli kjent med klubben og de har ønsket oss velkommen med åpne armer. Jeg respekterer deres avgjørelse om å søke andre utfordringer nå som vi etablerer en ny ledelse i klubben, sier Sir Jim Ratcliffe. 

Powered by Labrador CMS