HOWARD WEBB:

– Hensynsløst av Onana, men jeg synes ikke det er snakk om et rødt kort

Publisert

En uvøren manøver fra André Onana kostet Manchester United tre poeng hjemme mot nedrykkstruede Burnley lørdag ettermiddag.

Den kamerunske sisteskansen sto en glitrende kamp, og 28-åringen krydret blant annet prestasjonen med en helt vanvittig reaksjonsredning i førsteomgangen på Drømmenes Teater.

På tampen bommet imidlertid Onana da han skulle bokse unna en ball i feltet. Hoveddommer John Brooks lot spillet fortsette, men etter en VAR-sjekk valgte kamplederen å peke på krittmerket.

I en fersk episode av programmet «Match Officials Mic'd Up» deler PGMOL-sjef Howard Webb sine tanker om situasjonen på Old Trafford.

– Som vi har pratet om tidligere, prøver vi alltid å lære av våre feil. Vi deler alle erfaringene våre, og vi erkjenner at det ble gjort feil i en lignende situasjon på Old Trafford i første serierunde (hjemme mot Wolverhampton), innleder Webb.

– Denne situasjonen er veldig lik. Onana bommer på ballen når han kommer ut, og ender i stedet opp med å treffe motstanderen hardt, noe som ikke ble sett fra dommeren på banen. Det er imidlertid noe VAR ser raskt, fortsetter den tidligere toppdommeren.

Webb mener situasjonen ble løst etter boka.

– Det er en klar feil å ikke gi straffespark i situasjonen, og jeg synes ting ble løst effektivt. Dette er et eksempel på god bruk av VAR, og heldigvis ble ting gjort rett denne gangen.

Dommersjefen får videre spørsmål om Onana kunne ha blitt utvist.

– Jeg synes det er hensynsløst av Onana. I mine øyne tenker jeg at det fint kunne vært gitt gult kort, noe som ikke ble gjort. Jeg synes likevel ikke at det er stygt i den forstand at det bør bli gitt rødt, men det er et element av hensynsløshet i situasjonen. Normalt sett ville det gitt gult kort, slår Webb fast.

Powered by Labrador CMS