Tre poeng og balanse i regnskapet

Tre poeng på en sjansefattig dag mot Leicester.

Overskriftene for de første fire kampene var at United var best, men ikke fikk poengene de fortjente. Mot Leicester var det litt andre veien. Rashford scorer på et straffespark han selv skaffet i en kamp hvor United sliter med å skape sjanser fra åpent spill. Leicester var mer bevegelige foran David De Gea enn United var foran Kasper Schmeichel.

Man kan godt si at det er balanse i regnskapet nå.

Åpnet godt

Kampen åpner med et brak og Schmeichel og De Gea må begge trekke frem gode redninger før det er spilt fem minutter. Andreas Pereira på frispark og James Maddison fra fem-seks meter.

Som han så ofte gjør drar Marcus Rashford nytte av det enorme tempoet han besitter. Pereira gjør en god jobb med å holde ballen i spill og den havner i Leicesters 16-meter uten eier. Rashford er akkurat på ballen før han blir revet overende av Çaglar Söyüncü. Uniteds nummer 10 får et korrekt straffespark, og setter ballen enkelt i høyre hjørne. 1-0.

Rundt halvtimen våkner revene og begynner å produsere. Maddison, Hamza Choudhury og Ben Chilwell prøver alle lykken. Sistnevnte druser til fra distanse etter at et hjørnespark er klarert, men De Gea får akkurat en hånd på kula.

Det siste kvarteret av førsteomgang ble tammere enn det første, og lagene går til pause på stillingen 1-0 til Manchester United. De røde skapte ikke én sjanse fra åpent spill før hvilen.

Leicester presset

Det er tydelig at Ole Gunnar Solskjær har adressert den sjansefattige førsteomgangen i garderoben. Etter pause tar det nemlig mindre enn fem minutter før Daniel James og Juan Mata begge kommer til avslutning.

Men, som førsteomgang åpner Manchester United best før de detter litt i prestasjonen. Sakte men sikkert kommer gjestene mer og mer inn i kampen. Maddison og Youri Tielemans har begge sine muligheter, og Jonny Evans får sjansen til å straffe gamleklubben på dødball uten å ta den.

Fred og Tahith Chong kommer inn med få minutters mellomrom og involverer seg tidlig. Brassen vinner ballen høyt ved et par anledninger og nederlenderen presser intenst uten ball.

Marcus Rashford er få centimetere unna å score karrierens vakreste scoring når han banker et frispark i krysstolpen. Fullstendig utagbar for Schmeichel om den sniker seg på innsiden av stolpen.

De siste minuttene er en eneste blå bølge mot United-målet. Schmeichel kommer opp uten å involvere seg, og Wilfred Ndidi får en avslutning fra kort hold rett før slutt.

Manchester United og Ole Gunnar Solskjær står imot presset, vinner og tar tre poeng i det som ble Leicesters første tap for sesongen.