– Vi går en lys fremtid i møte

Adnan Januzaj har hatt sin første økt med Belgia og legger ikke skjul på at han gleder seg til å jobbe med sin nye manager i United.

Louis van Gaal er ny United-manager og for 19 år gamle Adnan Januzaj er en offensiv trenerpersonlighet som elsker å satse på unge spillere godt nytt.

– Han er en fantastisk manager. Han har vunnet mye og jeg ser fram til å jobbe med ham. Vi går en lys fremtid i møte, sier Januzaj til HLN.

– Giggs er veldig viktig for oss. Han har mye respekt og hjelper meg hele tiden.

Som resten av fotballverden er Januzaj i disse dager i ferd med å forberede seg til fotball-VM. Unggutten brukte lang tid på å bestemme seg for hvilket land han ønsket å representere, men valgte til slutt Belgia.

Etter avgjørelsen har blant andre Kevin Mirallas knurret litt, men landslagstrener Marca Wilmots slo hardt ned kritikken fra Everton-spilleren. Likevel har det vært knyttet spenning til hvordan Januzaj ville tilpasse seg det belgiske landslaget etter det som har vært en noe turbulent inngang på landslagskarrieren.

19-åringen ble imidlertid beroliget etter første landslagstrening.

– Den første økten gikk bra. Dette er et sterkt lag med flere toppspillere og en strålende trener. Fra før av hadde jeg allerede kontakt med Lukaku, Kompany og min lagkamerat Fellaini, men jeg ønsker å komme på plass her så fort som mulig, sier Januzaj.

– Jeg valgte Belgia fordi jeg ble født her, jeg har gått på skole her, og fordi fremtiden min er her. Det er sant at jeg ventet lenge med å velge, men jeg ønsket å fokusere på Manchester United.

Etter at unggutten fikk sin debut av David Moyes forrige høst har han stort sett spilt ving i United. Likevel er det kanskje når han har spilt i 10er-rollen han har imponert mest – en posisjon han herjet i som U21-spiller. Også på det belgiske landslaget er det sannsynlig at Januzaj vil spille ving.

– Det plager meg ikke at det er mange sterke offensive spillere og vinger her. Det er konkurranse overalt, så du blir bare sterkere. Jeg er allsidig, men jeg liker best å spille rett bak spissen.