– United var like nådeløse som de var effektive

Ole Gunnar Solskjær trakk frem mange positive ting etter kampen mot Tranmere. Gjør de engelske avisene det samme?

Manchester United overbeviste mot Tranmere Rovers i FA-cupens fjerde runde, men det er først mot Manchester City på onsdag at vi får se om selvtilliten virkelig er tilbake hos United.

Det er journalistene som fulgte kampen skjønt enige i.

Så hjelpeløse at Jones scoret

Samuell Luckhurst 
Manchester Evening News

De scorer ofte seks, men ikke ofte nok for de United-supporterne som sang «Pride of all Europe», men for første gang siden 8-2-seieren mot Arsenal i august 2011 scoret Manchester United seks mål i en kamp.

Tranmere ligger an til nedrykk fra League One og kom fra et slitsomt 120-minutters oppgjør mot Watford på torsdag, men United var like nådeløse som de var effektive. Solskjær instruerte Phil Jones til å be Mason Greenwood ta straffesparket istedenfor Jesse Lingard på stillingen 5-0. Jones dyttet bokstavelig talt Greenwood fremover.

Hjemmelaget var så hjelpeløse at Phil Jones scoret for første gang siden David Moyes var United-manager. Scoringen kom direkte fra hjørnespark, noe som ikke har skjedd siden 3-1-tapet mot West Ham i september 2018.

LENGE SIDEN SIST: Om man ikke teller med selvmål har ikke midtstopperen funnet nettmaskene siden 2013/14-sesongen.

Kampen mot Manchester City i det andre oppgjøret i semifinalen i ligacupen venter på onsdag, og Wolverhampton kommer tilbake til Old Trafford på lørdag. Ettersom Deadline Day er skvist mellom kampene, på fredag, kan det bli en potensielt stygg siste dag på overgangsmarkedet for Solskjær. Men, han vil iallfall gå inn i februar og være med i minimum to cuper.

Muligheten for sølvtøy og kvalifisering til Champions League, i tillegg til støtten fra supporterne, gjør nok at Solskjær sitter trygt også nå når vi snart går inn i vinterpausen.

MENs børs:

8: Phil Jones, Harry Maguire, Luke Shaw.
7: Sergio Romero, Diogo Dalot, Victor Lindelöf, Andreas Pereira, Nemanja Matic, Anthony Martial, Mason Greenwood, Tahith Chong, Fred, Brandon Williams.

LES OGSÅ: (+) – Når var han sist så god?

Kreves mer enn dette for å rette opp

Paul Joyce
The Times

I åpningsminuttene spurtet Tranmere fremover og tvang til seg noen hjørnespark, og kanskje satt Solskjær og vred seg i setet mens han tenkte «blir det enda en slik kveld?».

Men så, i løpet av seks minutter satte de sine tre første skudd i nettet og managerens bekymringer ble øyeblikkelig borte. Som Solskjær må ønske at alt i hans verden kunne være like enkelt som dette. Likevel må han rett ut i en semifinale i ligacupen mot Manchester City på onsdag hvor muligheten for ydmykelse er svært stor.

En bar bane, som hadde sand langs flankene og som var under et stort klede bare en time før kamp, hadde ikke like stor effekt på sluttresultatet som Tranmere-manager Mellon så for seg før avspark.

GJØRMETE: Phil Jones var en av mange som blir nødt til å sende drakta på rens etter kampen på Prenton Park.

«We want the Glazers out» etterfulgt av «We want United back» runget over stadionet fra de tilreisende supporterne. Ed Woodward fikk også noen usmakelige meldinger.

Ikke overraskende, så vil det kreves mer enn en overkjøring av en utklasset motstander for å få harmonien tilbake, men med en kontant strøm av scoringer ble aldri stemningen veldig giftig blant supporterne.

Solskjær skjønner at det trengs mer enn dette for å rette opp skadene fra en svak uke som så laget tape mot Liverpool og Burnley, men for en gangs skyld har han ikke noe å klage over.

The Times’ børs:

8: Harry Maguire.
7: Victor Lindelöf, Phil Jones, Diogo Dalot, Nemanja Matic, Andreas Pereira.
6: Sergio Romero, Luke Shaw, Jesse Lingard, Mason Greenwood, Anthony Martial, Fred, Brandon Williams, Tahith Chong.

LES OGSÅ: Ikke skjedd siden Lingards første kamp – som tilskuer!

Hvem er den ekte Jesse Lingard?

Alex Smith
The Mirror

Var dette en ordentlig beskjed til omverdenen, eller fikser de sprekker med papir nå?

Svaret på det spørsmålet får vi ikke før de kommende ukene. Men dette føltes som om Ole Gunnar Solskjær og spillerne beviste at de er Manchester United – en klubb som skal vaske gulvet med lag fra lavere divisjoner.

Det er fortsatt en del negativitet rundt klubben med supportere som synger den fryktelige «Ed Woodward is going to die», «Love United, Hate Glazers», og andre varianter av sanger som viser deres misnøye med ledelsen.

Et resultat som dette setter nok smilene tilbake til noen av supporterne etter ligatapet mot Burnley forrige uke. Men nå venter Manchester City på onsdag. En perfekt målestokk.

Hvem er egentlig den ekte Jesse Lingard? Den håpløse offensive midtbanespilleren som ikke scorer eller leverer målgivende på måneder, eller «Messi Lingard» som han til tider har blitt kalt?

HVEM ER LINGARD? Det er spørsmålet The Mirror prøver å svare på.

Det var 366 dager siden hans forrige mål i en nasjonal turnering, den forrige kom i FA-cupens fjerde runde i fjor. Kan man være en «fjerde runde»-spesialist? Forhåpentligvis vil scoringen og prisen som banens beste gi ham sårt trengt selvtillit.

The Mirrors børs:

9: Harry Maguire.
8: Phil Jones, Nemanja Matic.
7: Victor Lindelöf, Diogo Dalot, Jesse Lingard, Anthony Martial.
6: Sergio Romero, Luke Shaw, Andreas Pereira, Mason Greenwood, Tahith Chong, Fred, Brandon Williams.

LES OGSÅ: – Det er mye positivt å hente fra denne kampen

Det oppmuntret nok Solskjær

Andy Hunter
The Guardian

Prenton Park lovet et depressivt fall for Ole Gunnar Solskjær, men det endte opp med å bli det motsatte. Manchester United lekte seg til femte runde av FA-cupen med klubbens største seier siden 8-2-seieren over Arsenal i 2011. Det som har vært en trøblete uke på Old Trafford endte iallfall ikke i en ny krise.

Tranmere, som ligger på 21. plass i League One, viste tendenser i åpningsminuttene, men var ingen match for United etter Harry Maguires fantastiske scoring som startet målfesten.

ÅPNET BALLET: Harry Maguire scoret sitt første mål for klubben mot Tranmere Rovers. Er dette starten på noe godt?

Identiteten til de tre første målscorerne oppmuntret nok Solskjær vel så mye som dem selv, etter scoringer på de tre første skuddene laget hadde.

Harry Maguire scoret for første gang siden han kom til klubben. Diogo Dalot, som spilte på høyrekanten i en firer på midten for anledningen, fulgte kapteinens eksempel og scoret sitt første mål for United. Jesse Lingard har slitt med å score i det siste, men satte inn kampens tredje.

Klubbens største seier på ni år var nok en lettelse for manageren, men ikke nødvendigvis for eierne eller ledelsen. Bortesvingen hyllet Solskjær, men ikke eierne.

LES OGSÅ: – Han har ikke gjort slikt på trening