Ikke skjedd siden Lingards første kamp – som tilskuer!

Søndag 25. februar 2001 var en åtte år gammel Jesse Lingard på Old Trafford for aller første gang. Han så Solskjær finne nettmaskene i en 6-1-seier mot Arsenal. Det var forrige gang Manchester United scoret fem mål før pause. Neste gang det skjedde skulle han være en av målscorerne.

Med unntak av Dimitar Berbatov finnes det ingen spiller som kan legge en høy ball like død på bakken som gjørma på Prenton Park.

Det stoppet likevel ikke målfesten for de røde djevlene.

For første gang på nesten 20 år scorer Manchester United fem mål før pausepraten i en kamp hvor det aldri var et spørsmål om hvem som skulle gå seirende ut.

Dalot og Maguire med sine første for klubben

Manchester United starter med ballen og de første ti sekundene er preget av en Nemanja Matic som i lange klyv passerer to ledd. Serberen ser ut som en ivrig 23-åring. Det sier litt om nivåforskjellen på lagene.

Det er imidlertid hjemmelaget som fyrer av sted den første avslutningen som treffer mål. Det er ikke vanskelig for Sergio Romero som får skuddet midt på seg, men hjemmelaget viser ikke United noe respekt.

Det burde de nok ha gjort. Før ti minutter er spilt gjør Harry «Beckham» Maguire opp for alle sine spilte sjanser i den røde trøya. Stopperen har ligget på rundt 25 meter fra motstanders boks når United har ballen, og da får han sjansen. Han mottar kula i beina, fører den noen meter og galant legger den i krysset til sin første scoring for Manchester United.

MESTERLIG: Det er ikke utenkelig at Maguire henger opp dette bildet på veggen i stua – et bilde av hans første scoring for Manchester United.

Bare noen minutter etterpå banker Diogo Dalot inn kampens andre. Med få alternativer løser portugiseren det hele selv. En frekk finte og hjemmelagets forsvarere er i en gjørmete pølsebod. Bang sier det, og ballen ligger i nettet etter en kontant avslutning fra Dalot som setter sitt første offisielle mål for klubben.

Lindring for Lingard

Dette blir omgangen for spillerne som ikke har for vane å score. Stillestående sender Jesse Lingard en banan i lengste hjørne fra 16-meteren. Kvarteret er spilt og det står 3-0 til United. Selv om Dalot og Maguire scoret sine første mål for klubben i dag, så var det nok mer lettende for Lingard å se nettet bevege seg ettersom spilleren har hatt et tøft år bak seg, på og utenfor banen.

Det neste kvarteret er ikke like målrikt som det første, men Manchester United er fortsatt det klart beste laget – som de jo strengt tatt skal være – men hjemmelaget er fremme på en og annen visitt. Dog aldri av det farlige slaget.

Nummer fire kommer fra en spiller som er bedre kjent for å sette ballen i eget nett enn i motstanderens: Phil Jones. En høy corner fra Andreas Pereira finner en svevende Jones på bakre stolpe som nikker inn sin første scoring for United siden 2013/14-sesongen.

Martial skal ikke være noe dårligere enn Maguire og serverer en blåkopi. Som sin kollega i forsvarsleddet går ballen via en motspiller før den seiler inn i krysset.

KAMP NUMMER 200: Martial takker for tilliten i sin kamp nummer 200 for United med en lekker scoring.

Ellers før pause misbruker Lingard en mulighet til å sette sitt andre, og Martial får ikke et straffespark som ligger i sjiktet mellom 50/50 og billig. Helt greit. Vi blir også vitner til at Matic bruker farten sin til å komme på overlapp rundt Luke Shaw og slå et innlegg. Som stillingen til pause, gir også det et tydelig bilde på nivåforskjellen som finner sted Prenton Park.

Fortsatte der de slapp

Tahith Chong og Fred kommer inn for henholdsvis Martial og Matic, og tar del i målfesten.

Nederlenderen bidrar tidlig og skaffer et straffespark til United før det er spilt ti minutter av omgangen. Mason Greenwood får æren av å ta det, og med høyrefoten overlister han Scott Davies i Tranmere-buret og blir med det kampens sjette målscorer.

NUMMER TI: Uniteds sjette mål for dagen var også 18-åringens tiende scoring for klubben. Det er bare å fortsette, Mason!

Ole Gunnar Solskjærs siste bytte ser Brandon Willams komme inn for kapteinen og kampens første målscorer, Harry Maguire. Unggutten tar plass på høyrebacken, Jones går inn sentralt og United legger om til en firer bak. Formasjonsendringen avløser noen av de svært få defensive oppgavene Dalot hadde på høyresiden den første timen.

De offensive kreftene til Manchester United roer seg litt ned utover i andreomgang, og hjemmelaget kommer seg til tre avslutninger hvorav ett av dem treffer mål. Romero må ikke varte opp med keeperspill i verdensklasse for å hindre et trøstemål, og god kontroll mellom stengene.

Chong er på jakt etter en scoring han også, og tester ut skuddfoten fra en halvveis spiss vinkel. Han klinker til og det skal ikke stå på kraft. Dessverre treffer ballen tverrliggeren, men det er ingen tvil om at det hadde stått 7-0 til United om ryggsekken var noen gram lettere. Tranmere-keeper Davies var utspilt.

Det ender 6-0 til Manchester United som enkelt og underholdene tar seg videre til neste runde av FA-cupen. Trekningen skjer mandag klokken 20:20.

Så kan man godt si «men det var jo mot Tranmere, da», men det endrer ikke det faktum at United-spillerne får en kjempeopplevelse etter to svake resultater. Seks forskjellige målscorere er ikke hverdagskost og forhåpentligvis kan dette ha gitt litt selvtillit til flere av spillerne som nå ser fremover mot Manchester City i midtuka.