– Når var han sist så god?

BAKGRUNN FOR BØRSEN: – Det vanskeligste er egentlig å sette nivået. Hvor høyt skal en bra kamp mot Tranmere ligge, en kamp hvor vi ledet 3-0 etter 16 minutter? Det er jo ikke slik at en scoring og en målgivende og en grei kamp mot Tranmere er verdt like mye som en scoring og en målgivende og en grei kamp i ligaen mot City, Spurs, Liverpool eller Chelsea. Jeg syntes 8 ville være for høyt selv for de beste, med tanke på motstander og hvordan kampen ble.

Sergio Romero – 6,5
Tilbake i mål og etter Uniteds mange tidlige scoringer handlet det etter hvert bare om å holde nullen for åttende gang på ti kamper denne sesongen. Det klarte han uten nevneverdige problemer. Måtte aldri vise sitt beste.

Victor Lindelöf – 7,0
Målgivende til Maguire, og solid defensivt. Godt å ha ham tilbake, og holdt nivået også i hele kampen. Et flott raid etter pause, da han rundet keeper, men måtte nøye seg med corner.

Harry Maguire – 7,5 (ut for Williams 64)
Kapteinen tok ansvar, scoret 1-0 med sitt første United-mål, hadde målgivende til 3-0, flere gode raid og med unntak av en bom defensivt solid også der.

Phil Jones – 6,5
Slet litt med Tranmeres spiss i noen dueller og fikk et tidlig gult kort, et lite minus for de involveringene men hevet seg i duellspillet og scoret et flott mål på hodet etter corner – hans første siden 2014. Etter det stod han kun med et par selvmål. Får selvsagt et pluss for det.

Diogo Dalot – 6,5
God og villig offensivt, deilig og kontant scoring, men slet defensivt. Ble passert for lett flere ganger, spesielt tidlig i kampen, og svakhetene defensivt trekker ned for plussene offensivt i min bok.

Luke Shaw – 7,5
Deilig kamp. Full kontroll på sin back, og selv om motstanden ikke var den beste – når var han sist så god? Flink til å sette fart med ball, et par nydelige pasninger, nesten alltid et alternativ til venstre, målgivende før Martials 5-0-mål og kunne fort fått enda en målgivende da han serverte Jesse Lingard til en fin sjanse.

Nemanja Matic – 7,0 (ut mot Fred 46)
Viktig og god. Nesten feilfri sentralt, flink til å spre baller og en fysisk tilstedeværelse som skaper trygghet. Sier sitt om hvor deilig omgang dette var for United at han gikk på en overlapp i feltet på tampen av 1. omgang.

Andreas Pereira – 5,5
Skulle gjøre ryddejobben sentralt i banen, men i denne kampen var det andre som stjal showet, mens Pereira igjen var for variabel. Høyst middels i duell- og pasningsspill, men fin corner og målgivende da Jones gjorde 4-0. Endelig scoret United altså direkte fra corner.

Jesse Lingard – 6,5
Prestasjonsmessig variabel i selve spillet, men herlig plassert scoring til 3-0, hadde ytterligere en kjempesjanse, et stolpeskudd og flere godt løp inn i felt som endte med blokkert skudd = aktiv og synlig. Sånn sett en positiv opplevelse for 27-åringen.

Anthony Martial – 6,5 (ut mot Tahith Chong 46)
Slet innledningsvis, men spilte seg opp utover i den ene omgangen han fikk. Fikk målgivende etter en fin kombinasjon med Dalot til 2-0 og avsluttet med å prikkskyte inn 5-0 rett før pausesignalet gikk.

Mason Greenwood – 6,0
Noe overraskende en av den mest usynlige før pause, og  selv om han fikk en straffescoring etter hvilen så var dette langt i fra hans beste kamp.

Fred – 6,5 (inn for Matic 46)
Erstattet Matic i pausen, og selv om han er tre hoder lavere så tok han tak, vant dueller og spredte litt pasninger. Et positivt innhopp, sånn sett.

Tahith Chong – 6,5 (inn for Martial)
United ikke like gode etter pause, men Chong sentral i en del av det som skjedde da han skaffet straffe og traff tverrligger.

Brandon Williams – 6,0 (inn for Maguire 64)
Det handlet mest om å fullføre kampen, og Williams gjorde en helt grei jobb som høyreback (!) i den halve omgangen han fikk.