– Det er mye positivt å hente fra denne kampen

Ole Gunnar Solskjær finner mye positivt å trekke frem etter målkalaset mot Tranmere.

Ikke overraskende ble baneforholdene et tema da Ole Gunnar Solskjær snakket med MUTV etter kampen mot Tranmere.

– Jeg kan forstå om spillere ikke vil spille på denne banen, men vi snakket om det før kamp og spillerne gikk inn med den riktige innstillingen. Det var jo lagt opp til at vi skulle tape under disse forholdene, men spillerne var fantastiske. 

– De hadde et skudd den første minuttene, men når vi scorer tre mål før det er gått et kvarter, så sprer selvtilliten seg og vi fikk også med oss et «clean sheet». Vi scoret jo også på dødball, så det er mye positivt å hente.

Harry Maguire åpnet målfesten med en strålende scoring, noe de fleste av oss hadde ventet på. Men få forventet nok at det ville skje på så spektakulært vis.

– Vi har ventet på et mål fra panna hans lenge, sier en lattermild Solskjær før han legger til:

– La oss håpe at han fortsetter å score.

PANG: Harry Maguires første scoring for klubben var et skudd fra utenfor 16-meteren som fant veien til krysset.

Diogo Dalot scoret også sitt første mål for klubben, og Phil Jones scoret for første gang på seks år.

– Igjen. Det er mye positivt å hente fra denne kampen. Spissene kom seg også på scoringslisten til slutt. Jeg er veldig fornøyd med holdningene. Vi fikk det til å se enkelt ut til tider og jeg syns guttene spilte bra på denne banen. 

– Det var ingen klaging. De visste at de måtte konsentrere seg og spille ball. Vi ønsket å spille vårt spill, på vår måte. Finne lommer og hull, bruke bakken.

– For hvis vi spiller mer direkte og setter opp en-mot-en-situasjoner, så er ikke det slik vi vanligvis spiller. Vi er ikke det laget. Men jeg kan ikke klage på noe i dag.

FA-cupen er en av turneringene som kan bringe litt sølvtøy til Old Trafford denne sesongen. Solskjær forteller at laget ønsker å ta den utfordringen.

– Det var hele laget. Fra morgenen av har alle vært fokusert. Vi ønsker å nå langt i denne cupen, sier han før han får spørsmål om trekningen som venter på mandag:

– Plutselig får man en hjemmekamp, men jeg vil ikke «jinxe» noe, så vi kan snakke mer om det etter trekningen. 

– Det har vært to harde måneder nå, så spillerne kommer nok til å nyte godt av vinterpausen. Men spillerne vil ha energi til å spille de to siste kampene.

Les også hva Diogo Dalot sa etter kampen.