– United fortsatt langt unna…

Noen spillere får skryt, men mest skriver journalistene om den store forskjellen mellom United og Real.

Her har vi samlet noe av det de fremste engelske United-journalistene har skrevet etter tirsdagens 2-1-tap mot Real Madrid i Supercup-finalen.

The Times, Henry Winter

“Manchester United come up short as Real Madrids quality shine through”

– Henry Winter

Mourinho hater å tape, spesielt mot sin gamle klubb, Real Madrid, og spesielt når det handler om et trofé. Til tross for at United kjempet seg tilbake i kampen etter å ha blitt lært en lekse i 1. omgang, så understreket imidlertid dette tapet nøyaktig hvor langt bak United er den spanske klubben, og hvor mye arbeid som fortsatt gjenstår.

Selv en majestetisk prestasjon fra Nemanja Matic (…) var ikke nok. Det virket alltid som om Real hadde enda et gir. (…)

GOD IGJEN: Nemanja Matic.

United kommer ikke til å kjempe om ligatittelen eller Champions League-trofeet med mindre de rydder opp bakerst, og Lindelöf må skjerpe seg raskt. (…) United kommer garantert til å skifte tilbake til en firebacks-linje til helgas kamp mot West Ham, og Eric Bailly er garantert tilbake da. (…)

Da United angrep gjorde de det enten med for få spillere eller manglet kliniskhet, noe Marcus Rashford viste i 2. omgang. (…) Rashford bidro uansett mer enn anonyme Jesse Lingard, mens Anthony Martial må lure på hva han må gjøre for å overbevise Mourinho.

Spillerbørsen i The Times: D De Gea 6 — V Lindelof 5, C Smalling 6, M Darmian 4 — A Valencia 6, A Herrera 5 (sub: M Fellaini 56, 7), N Matic 6, P Pogba 5, J Lingard 4 (sub: M Rashford 46, 6) — H Mkhitaryan 5, R Lukaku 6.

Daily Mail, Chris Wheeler::

Dette er hva Jose Mourinho snakker om da han snakker om forskjellen mellom Champions League og Europa League, forskjellen mellom de beste lagene på kontinentet og de som ønsker å bli blant dem, forskjellen, akkurat nå, mellom Real Madrid og Manchester United. (…)

United var ikke på Reals nivå, til tross for at de har brukt 136 millioner pund i sommer. Nemanja Matic debut var riktignok imponerende, men Victor Lindelöf slet i nok en kamp og Romelu Lukaku kan bli atskillig bedre selv om han scoret Uniteds mål.

MÅL IGJEN: Men Romelu Lukaku kan mer, skrives det.

United fortjener likevel skryt for at de gjorde kampen såpass tett til tross for at de møtte en teknisk bedre motstander. Det er også lett å glemme at United fortsatt er et lag under utvikling.

Det ble ingenting å feire i Skopje. Kampen ble i stedet en påminnelse om hvor mye arbeid som gjenstår for United.

The Telegraph, Sam Wallace:

Jose Mourinho mangler fortsatt Supercup-vinnermedaljen i premieskapet sitt, men selv for en mann som hater å tape så mye som ham så var dette en lekse som var grei å få med seg videre på veien. Dette Real Madrid-laget er et av de beste i det 21 århundrede, og tirsdag virket det som om det må komme nok en United-generasjon før de kan konkurrere med dem. Dette Real-laget har tross alt vunnet Champions League tre av de fire siste sesongene, og er på toppen av sin prestasjonskurve. De er rett og slett veldig vanskelig å spille mot. (…)

Marcus Rashford leverte en fin 2. omgang som vingback i 3-5-2-systemet, og skapte til og med trøbbel for Dani Carvajal. Paul Pogba ble også bedre etter hvert, og bak ham var Nemanja Matic viktig som stabilisator. (…)

United vil imidlertid ikke møte så gode lag som dette hver uke. (…)

Chris Smalling var best av stopperne.

BEST AV STOPPERNE: Men er det nok til å starte mot West Ham?

The Guardian, Jamie Jackson:

United ble slått, men kan ta med seg noe i og med at de sørget for at Real Madrid måtte kjempe helt til sluttsignalet. Nemanja Matic prestasjon tyder også på at de har skaffet seg ordentlig kvalitet på midtbanen. (…)

Dette var ikke en kamp for Uniteds historiebøker, men Mourinho har rett i at det var en del positivt å ta med seg inn mot ligaåpningen mot West Ham.

The Independent, Miguel Delaney

“Uniteds shortcomings exposed in Super Cup defeat against Real Madrid”

– Miguel Delaney

Ja, bare en knepen 2-1-seier, men en kamp som viste forskjellen mellom dem (Real) og United. (…) Jose Mourinhos lag virker fortsatt langt unna dette nivået. (…)

Mourinho forsøkte seg igjen med Marouane Fellaini, og det faktum at portugiseren så ofte må prøve den taktikken er bare enda en påminnelse om Uniteds mangler offensivt.

Manchester Evening News, Samuel Luckhurst:

Lagoppstillingen tyder på 4-3-3, men da det nærmet seg avspark ble det åpenbart at Jesse Lingar skulle spille vingback. Er det en rolle han ikke passer til så er det nettopp det. (…)

OVERRASKENDE: Jesse Lingard startet etter å ha vært ute i et par kamper, men slet i den omgangen han fikk.

Skal United fortsette med trebacks-systemet så trengs ytterligere to signeringer. Jose Mourinho har heller ikke skjult sin interesse i en ren kantspiller eller en spiss som kan ta litt av presset vekk fra Romelu Lukakus skuldre. (…)

Uniteds avhengighet av Eric Bailly var igjen også synlig. (…)

Ironien var at Marouane Fellainis inntreden forbedret United. Belgieren var en av Uniteds spillere som kan være fornøyd med sin prestasjon.(…)

Mourinho rettet opp feilen med Lingard-uttaket ved å sette innpå en positiv Marcus Rashford, (…) men United trenger målscorere. Bare 19 år gammel er ikke Rashford det enda.

Spillerbørsene i L’Equipe, Marca, AS, Sport: