Superinnbyttere sikret seieren

Superinnbytteren Ole Gunnar Solskjær hadde suksess med byttene i sin Cardiff-debut.

Denne helgen er det full runde i FA-cupen. Manchester City tjuvstartet runden da de gjestet Ewood Park lørdag ettermiddag, mens Ole Gunnar Solskjær ledet Cardiff City for første gang mot Newcastle klokken 16.00.

Det så mørkt ut for Ole Gunnar Solskjær da Papiss Cissé sendte hjemmelaget i ledelsen, men United-legenden kunne smile til slutt etter to scoringer fra to innbyttere. Les mer lenger ned i artikkelen.

Saken oppdateres etter hvert som kampene spilles…

Blackburn 1-1 Manchester City

Lørdag klokken 13.45 sparket Blackburn Rovers og Manchester City i gang FA-cupens tredje runde. Hjemmelaget leverte en meget solid førsteomgang, men det var Álvaro Negredo som fant veien til nettmaskene like før pause. Edin Džeko steg til værs på en dødball, og headet ballen ned til sin spanske spisspartneren. Fra kloss hold kastet en offsideplassert Negredo seg frem og sendte bortelaget i ledelsen.

Knappe ti minutter etter sidebytte, slo imidlertid Blackburn tilbake på dødball. Costel Pantilimon overbeviste ingen da han forsøkte å parere Gestedes heading, og Scott Dann pirket inn returen fra kloss hold. Blackburn kastet på både DJ Campbell og Jordan Rhodes i håp om en utligning, og håpet økte da Dedryck Boyata ble sendt av banen noen minutter før slutt.

Flere mål ble det likevel ikke, noe som betyr at lagene ut i omkamp på Etihad Stadium. Lørdagens bortelaget sliter allerede med et tøft program med viktige seriekamper og semifinale i FA-cupen, og en ekstra kamp var neppe det Manuel Pellegrini ønsket seg i nyttårsgave.

Newcastle 1-2 Cardiff

Ole Gunnar Solskjær ledet et Premier League-lag for aller første gang da hans Cardiff gjestet St. James’ Park lørdag ettermiddag.

Det mest oppsiktsvekkende med nordmannens første laguttak var at verken Steven Caulker eller Fraizer Campbell var å se i startelleveren.

Til pause stod det 0-0, og Solskjær kastet på den tidligere United-spilleren Fraizer Campbell i jakten på seier. Kun to minutter senere scoret imidlertid Papiss Cissé for hjemmelaget, men så slo byttene til Solskjær ut i full blomst.

Først utliknet Craig Noone med sitt første touch på ballen, før Fraizer Campbell stanget inn Cardiffs andre mål for dagen ti minutter før slutt.

Flere mål ble det ikke, og dermed fikk Ole Gunnar Solskjær en perfekt debut som Cardiff-manager.

Her er United-legenden i aksjon på sidelinjen.

Målløst til pause.

Solskjærs første spillerbytte som Cardiff-manager.

Newcastle i ledelsen.

Ole Gunnar Solskjær var kjent som en superinnbytter, kanskje har han funnet sin egen superinnbytter allerede?

Nok en innbytter med scoring for Cardiff! For en start for Solskjær!

Ipswich 1-1 Preston

Mens flere andre utlånte United-spillere ikke spilte FA-cupkamper for sine respektive låneklubber, var Ryan Tunnicliffe i troppen som møter Preston lørdag. Midtbanespilleren måtte riktignok innfinne seg med en plass på benken.

Scoringer fra henholdsvis David McGoldrick (Ipswich) og Kevin Davies (Preston) sørget for at det stod 1-1 til pause. Etter 78 minutter kom Ryan Tunnicliffe inn for Anthony Wordsworth, men den United-eide spilleren klarte ikke å utgjøre oen forskjell. Dermed må lagene ut i omkamp.

Øvrige utlånte

Verken Nick Powell eller Will Keane er med i Wigans tropp som tar i mot MK Dons. Mens førstnevnte ikke har en klausul i kontrakten som gjør at han kan spille i FA-cupen, har Will Keane returnert til Aon Training Complex.

Låneavtalene til Federico Macheda (Doncaster), Jesse Lingard (Birmingham) og Tyler Blackett (Blackpool) er avsluttet, og heller ikke Sam Johnstone (Yeovil) er i aksjon lørdag.

Søndag får Michael Keane og hans Derby besøk av Chelsea på Pride Park, mens utlånsklubben til Tom Lawrence og Ben Amos, Carlisle, skal ut i en tøff bortekamp mot Sunderland.