U18

United vant med tre til tross for sjansesløsing

United leverte en god generalprøve før Youth Cup-finalen da de slo Derby 3-0 lørdag ettermiddag.

De rødkledde hadde flust av store målsjanser i kampen som ble spilt på Carrington, men til slutt var det bare Manni Norkett, Charlie McNeill og Sam Mather som tegnet seg på måltavla, med ett mål hver.

Resultatet betyr at United sikrer seg tredjeplassen i U18 Premier League. Med tre poeng klatrer Travis Binnions mannskap forbi Blackburn, som er ferdigspilt for sesongen.

Sløste med sjansene

Hjemmelaget var helt klart mest påskrudd i starten av kampen. Ethan Ennis var et aktivum i åpningsminuttene og hadde flere halvgode muligheter til å score, men kantspilleren fikk ikke stokket beina da det gjaldt.

Selv om United styrte begivenhetene i Manchester, hadde også «the Rams» sine sjanser. Åtte minutter inn i kampen fant gjestenes Marko Borkovic Reece Nicholas-Davies med et praktfullt innlegg som sistnevnte ikke klarte å styre inn i nettmaskene.

Borkovic leverte også et godt skuddforsøk på et frispark, uten at han klarte å få ballen i mål.

Kvarteret inn i kampen var det Omari Forsons tur til å prøve seg. Den offensive midtbanespilleren lurte to av motstanderne bort i pølsebua med noen frekke finter, men klarte dessverre ikke å få dreis på avslutningen.

GettyImages-1394595008
SLØSTE: Manni Norkett hadde tre gedigne sjanser til å sette ballen i mål, men gjestenes Alfie Roberts gjorde en fantomkamp og sørget for at det bare ble 3-0-seier til United.

Kort tid etter var det storscorer Joe Hugills tur til å prøve seg. Ennis spilte angrepskollegaen gjennom med en vakker pasning, før Hugill igjen prøvde å sende ballen videre til Manni Norkett. Ballen spratt i stedet imidlertid tilbake i beina til Hugill, som brant til og tvang gjestekeeper Alfie Roberts ut i full strekk.

Bortelaget fikk knapt pustet lettet ut før neste forsøk fra United. Forson viste igjen prov på flott fotarbeid da han dro seg fri inne i Derby-boksen. Midtbanemannen spilte til Ennis, som alene med Roberts på to meter ikke klarte å treffe noe annet enn keeperen.

Med andre ord var det et sjansesløsende United som ikke klarte å sette ballen i mål – det var i alle fall tilfelle frem til det 21. minuttet, da Forson igjen drev fremover i banen.

Han fyrte av mot målet til Roberts, som ble tvunget til å gi retur. Den var Norkett først på, og angriperen fikk en lett jobb med å sette inn kampens første scoring.

Binnions menn burde mist ha doblet ledelsen utover omgangen, men da verken Hugill, Norkett eller Ennis klarte å sette sine kjempesjanser alene med Roberts, kunne ikke United ta med seg mer enn en ettmålsledelse inn i garderoben.

Innbytterduo fikset biffen

Etter pausen var det fortsatt United som styrte kampen, uten å komme til de helt store mulighetene. Hugill, Forson og Norkett fikk alle sine sjanser, uten at xG-en nok var altfor høy på noen av dem.

Timen inn i kampen gjorde Binnion et trippelbytte da han satte inn både Charlie McNeill, Sam Mather og Toby Collyer. Det skulle han vise seg å få avkastning for.

Den neste muligheten falt riktignok til Ennis, som igjen brant en kjempesjanse alene med Roberts etter klabb og babb inne i Derby-feltet. Kort tid etter spilte Mather fri McNeill, som kunne prøve seg relativt upresset fra kanten av boksen, men Roberts hang godt med på notene.

Dette skulle dog bare vise å være et varsel på det som skulle komme.

Kobbie Mainoo, som hadde en svært god kamp, skar gjennom den fortumlede midtbanen til Derby, før han spilte fri Mather. Han fikk igjen til slutt avlevert til McNeill, som fikk en lett jobb med å doble United-ledelsen.

Manchester United v Derby County: U18 Premier League
DOBLET: Her setter Charlie McNeill ballen i mål etter flott forarbeid av Kobbie Mainoo og Sam Mather.

Etter det var det egentlig aldri noen tvil om hvor de tre poengene skulle ende.

Litt over halvveis gjennom omgangen holdt kombinasjonen Mather-McNeill igjen på å gi mål da sistnevnte fikk muligheten til å sette sitt andre alene med Roberts. Dessverre var Rams’ sisteskanse igjen på pletten med en god redning.

Med fem minutter igjen av kampen kom også spikeren i kista, og igjen var det McNeill og Mather som besørget scoringen. Denne gangen var det McNeill som tok på seg servitørhatten, etter å ha dratt seg fint forbi Charlie Rutt inne i Derby-boksen. Angriperen fant angrepskollega Mather på tvers av boksen, som fikk en lett jobb med å sette ballen i nettmaskene.

Dermed 3-0 og en – med unntak av sjansesløsingen – prikkfri gjennomkjøring før Youth Cup-finalen mot Nottingham Forest 11. mai.

U18: Man. United 3-0 (1-0) Derby

U18 Premier League North, Carrington

MÅL: 1-0: Manni Norkett (21), 2-0: Charlie McNeill (Mather, 65), 3-0: Sam Mather (McNeill, 84)

G Toby Collyer (86)

United: Tom Wooster – Marcus Lawrence, Sonny Aljofree, Louis Jackson, Sam Murray – Kobbie Mainoo, Max Oyedele, Omari Forson (Toby Collyer, 60) – Manni Norkett (Sam Mather, 59), Joe Hugill (Charlie McNeill, 59), Ethan Ennis.
Uben.innb.: Daniel Polakowski, Logan Pye.

Liveoppdateringer:

Der er kampen over! Norkett, McNeill og Mather sørger for at dette ender med 3-0-seier til United.

90+1′ United holder ballen i laget nå. Dette er avgjort.

88′ Det tærer på dette for spillerne ute på banen. Nå er det Aljofree som sitter nede.

85′ Collyer får det gule kortet for en sen takling på Sebagabo.

84′ UNITED 3-0 Derby
Der sitter den tredje! McNeill runder Charlie Rutt inne i Derby-boksen og sender ballen på tvers til Mather, som får ballen servert på sølvfat. Han gjør ingen feil og setter 3-0 kontant i kassa.

81′ Reece Nicholas-Davies og Sam Murray ligger nede etter et hardt sammenstøt.

80′ Borkovic går ut og kampen starter opp igjen.

78′ Borkovic ligger nede uten å ha vært i kontakt med en United-spiller. Kan muligens se ut som en strekk.

77′ Der er midtbanespilleren på beina igjen.

74′ Samtidig ligger Mainoo nede etter å ha fått en knott i ansiktet etter en tøff duell.

74′ McNeill kommer gjennom med Roberts, men dommeren blåser av for offside.

72′ Atter en Derby-spiller ligger nede.

71′ United ruller fint opp igjen. Ennis finner Mather, som igjen finner McNeill. Målscoreren prøver seg med utsiden av høyrefoten, men Roberts hindrer 3-0.

69′ United har frispark i god innleggsposisjon. Roberts er offensiv i feltet og sørger for at den ikke blir farlig.

67′ Det blir til slutt et innlegg mot Mainoo. Han prøver å pirke ballen forbi Roberts, men Derby-keeperen er igjen god.

66′ Mainoo skaffer frispark i relativt god posisjon. Det er nok litt for langt unna til å skyte.

65′ UNITED 2-0 Derby
Der sitter endelig doblingen. Mainoo gjør en strålende jobb når han skjærer gjennom Derby-midtbanen og spiller fri Mather. Kanten får etter hvert avlevert til McNeill, som får en lett jobb med å pirke ballen over målstreken.

64′ Mather spiller fint fri McNeill, som får skyte relativt upresset fra 15 meter. Igjen henger Roberts med på notene.

62′ Ennis setter fart på og spiller fri innbytter McNeill. Derby-forsvaret får satt inn en takling, men ballen spretter til slutt tilbake til Ennis, som plutselig får en kjempesjanse. Alene med Roberts setter kantspilleren ballen rett på keeper.

61′ Spillet stoppes når en Derby-spiller ligger nede og mottar behandling.

59′ United gjør et trippelbytte. Sam Mather, Charlie McNeill og Toby Collyer erstatter Omari Forson, Manni Norkett og Joe Hugill.

57′ Hugill får nesten en kjempesjanse, men Roberts er igjen proaktiv og god når han er ute og avverger.

56′ Ennis viser sin voldsomme hurtighet når han eksploderer unna Callum Moore. Innlegget havner til slutt hos Norkett, men angriperen bruker for lang tid på å kontrollere ballen. Når skuddet til slutt kommer blir det lett for Roberts.

52′ Forson skaffer seg plass til å skyte, men heller ikke han får dreis på avslutningen. Igjen blir det keepermat for Roberts.

51′ TV-bildene viser at Darren Fletcher er på plass på Carrington.

49′ Hugill får sjansen til å skyte fra kanten av boksen, men avslutningen blir for svak. Ruller inn til Roberts.

49′ Kantspilleren tar den selv, uten å skape voldsomme problemer for Wooster.

48′ Borkovic skaffer frispark i god posisjon etter å ha blitt felt av Lawrence.

46′ Vi er i gang igjen på Carrington.

Det blir også det siste som skjer. Lagene går til pause med ettmålsledelse til United.

45+2′ Lawrence får tid til å legge inn, men Derby får den unna.

45+1′ Jackson klarerer fint med pannebrasken.

45′ Borkovic skaffer corner når han prøver å gå av Lawrence.

42′ Bortelaget velger også den korte løsningen. Det fisler ut i ingenting.

41′ Ennis hjelper til defensivt, men det ender med Derby-frispark. Det er antakelig for langt unna til å være skuddhold.

40′ Ennis kommer seg fri på høyresiden og får fyrt av fra skrått hold. Avslutningen går rett på keeper.

39′ Gjestenes Harry Hawkins sender et godt innlegg inn i United-boksen, men Sam Murray får ryddet opp på bakerste stolpe.

38′ Atter et fint United-angrep, men Forson kommer seg ikke forbi backen sin.

35′ Norkett presser gjestenes Rhys Brailsford og gjenvinner ballen drøye åtte meter unna gjestenes mål, men burvokter Roberts kaster seg i beina til United-spilleren og rydder opp på modig vis.

34′ Mainoo er også i lekehumør i dag og gjør en strålende jobb når han kommer seg fri på venstrekanten. Han finner Ennis, som får en ny kjempesjanse, men igjen svikter siktet for den hurtige flankespilleren.

32′ Hugill finner Norkett med en gjennombruddspasning både Bruno Fernandes og Paul Pogba ville ha nikket anerkjennende til. Alene med Roberts skyter Norkett imidlertid over.

31′ United ruller opp nok et fint angrep. Dessverre klarer ikke Ennis å finne en medspiller inne i boksen.

30′ United har en lang sekvens der de holder ballen i laget. Den havner til slutt hos Forson som blir taklet i siste liten mens han er på vei inn i boksen.

26′ Forson fortsetter danseoppvisningen før han sender gjennom Hugill med en briljant pasning. Han leverer en god avslutning fra skrått hold, men Roberts gjør en tilsvarende god redning. Ballen går ut til en corner, som det ikke blir noe ut av.

25′ Ennis spiller en gjennombruddspasning mot Hugill, men ballen blir akkurat litt for lang. Dermed kan Roberts avverge.

23′ Lawrence kommer seg fri på høyrekanten, men klarer ikke å finne noen med innlegget.

21′ UNITED 1-0 Derby
Forson tar seg fint forbi Derbys forsvarsspillere før han fyrer av fra kanten av boksen. Roberts redder, men må gi retur. Den har Manni Norkett ingen problemer med å sette i mål.

20′ Ennis får en kjempesjanse etter godt forarbeid fra Forson. Upresset, to meter foran mål, setter kantspilleren ballen rett på keeper.

19′ Ennis spiller gjennom Hugill med en genial pasning. Den høyreiste angriperen sikter et innlegg mot Norkett, men ballen kommer ikke frem. I stedet spretter den tilbake til Hugill, som brenner til. Roberts må ut i full strekk når han redder forsøket.

17′ Omari Forson sender to Derby-forsvarere bort til pølsebua med et frekt finteshow på kanten av sekstenmeteren. Dessverre er avslutningen keepermat for Alfie Roberts.

16′ Ennis får frispark på midtbanen.

15′ Ennis får frispark imot nede ved Derbys hjørneflagg etter å ha gått for hardt i ryggen på Callum Moore.

14′ Borkovic kommer seg fri på venstrekanten til Derby igjen, men ingen er på plass for å ekspedere Slough-guttens innlegg i mål.

13′ Ennis og Forson kombinerer fint, men sistnevnte klarer aldri å finne en åpning til å sende en pasning.

11′ Mainoo er i fint driv på vei på midtbanen når han felles av en motspiller. Frispark på midtbanen.

10′ Borkovic prøver seg, men får ikke ballen til å duppe i tide.

9′ Gjestenes Samuel Sabagabo skaffer frispark i god skuddposisjon når han felles av Lawrence.

8′ Derby får kampens hittil største sjanse når Marko Borkovic finner Reece Nicholas-Davies med et fint innlegg. Midtbanemannen header så vidt utenfor.

5′ En Derby-spiller mottar behandling etter å ha fått en ball i nesa fra Murray.

4′ Det er definitivt United som er mest våkne i åpningen her. Sam Murray stjeler ballen foran beina til en motspiller og kombinerer fint med Ennis, men Derby får ryddet unna.

4′ Hugill leverer en god prestasjon når han spiller fri Ennis. Den tidligere Liverpool-spilleren har flere alternativer, men velger å skyte selv. Ballen går utenfor.

2′ United har startet best på Carrington. Mainoo gjør en god jobb når han kommer seg unna sin oppasser og skaffer seg plass langs dødlinja. Finner Ennis i god posisjon, men kantspilleren får ikke stokket beina.