Solskjær-intervju

United.no gjengir her et intervju med Ole Gunnar Solskjær på ManUtd.com. Nordmannen er inne i en travel periode med trenerkurs, ansvar for reservelaget, testimonialforberedelser – og en nyfødt sønn.

Jeg tar det for gitt at du vil bruke ordet "hektisk" om den siste tiden?

Joda, litt! Jeg var igjennom et trenerkurs på Lilleshall, tok jobben som reservelagstrener, fikk en liten… så det er temmelig travelt for tiden. Kanskje får jeg meg en fredagsfri, hvis Di Law (som sitter i testimonialkomitéen) gir meg lov! Men jeg klager ikke. Jeg ville på trenerkurs, jeg ville ha reservelagsjobben, testimonialen – og selvfølgelig babyen, så da må jeg bare være beredt til å jobbe for alt sammen.

Gleder du deg til testimonialen?

Det jeg tenker mest på er hvor lenge jeg holder, og om jeg blir istand til å yte meg selv rettferdighet ute på banen. Akkurat det bekymrer meg litt, men det kommer til å bli en flott dag for familien min. Jeg har pratet med Roy (Keane) om hans testimonial, og han fortalte at det var en flott familiedag; så ut ifra et slikt perspektiv kan jeg nesten ikke vente.

Hvordan er det med kneet ditt om dagen?

Ikke bra! Med litt hjelp holder det i 20 minutter. Men jeg har ikke spilt fotball siden jeg la opp, så det er vanskelig å holde seg i form. Man må på sykkelen hver eneste dag, noe som ikke er det mest spennende som finnes, og så er det i tillegg hardt. Nå forsoner jeg meg gradvis med tanken på at jeg ikke lenger er istand til å spille fotball, men jeg er heldig som har jobb i en klubb som denne. Det gjør alt så mye enklere.

Du har ordentlig heltestatus blant United-fans; ser du frem til å ta farvel, i det minste som spiller?

Det er hovedgrunnen til at jeg ser frem til dette, samtidig som jeg håper alle får en fin dag. Jeg håper alle får en dag å minnes, spesielt siden både Premier League- og Champions League-troféene blir å se der. Jeg har vært med på testimonialkamper før, og alle har vært store anledninger. Forhåpentligvis blir det ikke annerledes nå. Glem ikke at supporterne også har et fantastisk lag å feire etter forrige sesongs prestasjoner. Det er derfor ikke bare én spiller som skal hylles, men også et fantastisk fotballag.

Og fansen kan hjelpe en god sak ved at deler av overskuddet går til UNICEF…

Jeg har bestandig sagt at fotball er det viktigste av alt som ikke er viktig her i livet. Som fotballspiller kan du skape gode stunder og lykkelige minner, men bygger du skoler kan du bidra til endring i folks liv.

Ser du frem til å ta fatt på din nye rolle som sjef for reservelaget, og hvilken managertype er du egentlig – er du krevende?

Det tror jeg man er nødt til å være, for det som var godt nok for meg da jeg var 18, 19 år gammel, holder ikke nå for tiden. Jeg har etter hvert lært så mye om hva jeg burde ha gjort da jeg var på deres alder. Jeg tror guttene trenger å presses litt, men de liker det også. Profesjonell fotball byr ikke på noe slaraffenliv, så de må nok forberede seg på at det kommer til å flyte en del svette. Jeg gleder meg virkelig, for det er en stor utfordring.

Har du jobbet med reservelaget tidligere?

Jeg hadde noen økter med dem forrige sesong, i tillegg til noen med juniorlaget. Jeg pleide av og til å høre med Choccy (Brian McClair) om jeg kunne få utfordre meg selv ved å jobbe litt med reservene, for når du skal på trenerkurs har du ikke lyst til å stille opp helt blank.

Har du mottatt råd fra noen?

Jeg har pratet med Choccy, og Rene (Meulensteen) har vært mentor for meg i flere år allerede. Jeg har lært mye fra ham om hvordan lede et lag og hvordan å trene dem. Vi prater sammen når vi er på Carrington, og ellers på telefonen – selv når vi er på ferie. Vi har et nokså sammenfallende syn på fotball og -filosofi, noe som er veldig ok.

Du står nå foran tre vennskapskamper i sesongoppkjøringen, og deretter en Lancashire Senior Cup-finale mot Liverpool. Føler du noe press?

Jeg har så mye å se frem til. Selvfølgelig, en finale er stort nok i seg selv for unge spillere, og enda mer spesielt blir det når motstanderen heter Liverpool. Men det var Choccy som ledet laget frem til finalen, så kanskje bør han få ansvaret akkurat i den kampen. Jeg skal høre med ham om hva han vil. Reservelaget gjorde det bra forrige sesong og spillerne vet nå at hver eneste kamp vil bli som et utstillingsvindu for dem, det være seg enten de blir fulgt av Sjefen selv eller av andre managere som ønsker å hente dem på lån. De har tatt et viktig steg i sine respektive fotballkarrierer, og jeg gleder meg virkelig til å jobbe sammen med dem.

Kilde: ManUtd.com