Solskjær-revolusjonen hylles: – Han har bygget momentum

Ole Gunnar Solskjær og hans nysigneringer hylles i britiske aviser dagen etter 4-0-seieren mot Chelsea.

Telegraph: – Perfekte debuter

James Ducker trekker fram debutantene i sin artikkel om den overbevisende 4-0-seieren. Han omtaler Uniteds tidligere forsvarsspill som «kaotisk» og «vilkårlig», men at tilskuddene Harry Maguire og Aaron Wan-Bissaka har endret på det.

– Natt til lørdag drømte de nok om den perfekte debuten. Dette var ikke langt unna, skriver Ducker.

Manchester United debutants Harry Maguire and Aaron Wan-Bissaka indicate years of defensive disorder may be coming to an end.

United-journalisten trekker fram flere nøkkelsituasjoner der Maguire utgjorde en forskjell med sin ro og sine lederegenskaper, som da han satte i gang kontringen i forkant av 2-0-scoringen ved å stoppe Tammy Abraham på effektivt vis.

– Det har vi ikke sett mye til siden Rio Ferdinand forlot bygningen.

Ducker forteller også at Old Trafford uttrykte sin begeistring for Wan-Bissaka etter bare noen minutter og omtaler debuten som feilfri.

Times: – En revolusjon

Alle overskriftene handlet om hvilke spillere Manchester United skulle hente inn, men jobben Ole Gunnar Solskjær la ned på treningsfeltet ble glemt.

Slik lyder konklusjonen til Henry Winter etter første serierunde.

Den kjente Times-journalisten kaller Solskjær-prosjektet for en revolusjon, og påpeker blant annet at United-laget var rundens yngste med en gjennomsnittsalder på 24 år og 227 dager.

Winter skriver at Solskjær har fokusert på gamle verdier, press og kontringsspill i sommer, noe som ga umiddelbar effekt mot Chelsea.

Manchester United beat Chelsea as Marcus Rashford flies flag for Ole Gunnar Solskjaer’s revolution.

Marcus Rashford trekkes fram som en god eksponent. Spissen lyktes med tre av sine fire taklinger i det høye presset, han scoret på et straffespark han skaffet selv, og viste hvilken trussel han er med sitt andre mål.

– Forsvarsspillet til Chelsea var svakt, men mannskapet til Solskjær var skarpere, både i beina og i hodet, skriver Winter.

Pogba omtales som en «midtbanekraft i verdensklasse», mens nevnte Rashford, Maguire, Wan-Bissaka, Victor Lindelöf og Jesse Lingard også får pluss i margen.

MEN: – Perfekt respons

Manchester Evening News bruker Glazer-protesten før avspark som bakteppe i sin artikkel fra Old Trafford.

– Den perfekte responsen, skriver Samuel Luckhurst og sikter til at både Rashford og Anthony Martial fant nettmaskene mot Chelsea etter at flere supportere reagerte på at Romelu Lukaku ikke ble erstattet.

Manchester United provide the perfect response to Glazer protest vs Chelsea.

Lokalavisen bruker følgende ord til å beskrive stemningen på Drømmenes Teater:

– Sir Alex Ferguson reiste seg, Lee Grant slo knyttneven i lufta, og Ed Woodward slo «high-fives» i direktørboksen. I mai ble Paul Pogba skjelt ut (etter kampen mot Cardiff), men på søndag fikk han stående applaus. Negativiteten utenfor stadion ble knust av den genuine optimismen innenfor.

– Dette var det United-laget vi så under hvetebrødsdagene forrige sesong, konkluderer Luckhurst.

The Sun: – Solskjær er en god mann

United-journalist Neil Custis skriver først og fremst om debutantene, men roser også Solskjær for jobben han har gjort.

– Han er en hard og god mann som har gjort det til sitt oppdrag å løfte humøret til disse spillerne. Uten råtne epler som Romelu Lukaku og Alexis Sánchez til stede, hyllet Solskjær laget og fikk se Pogba med riktig innstilling.

Harry Maguire looks like the new Rio Ferdinand… he is the defender Man Utd have been waiting for.

– Dette var bare en kamp, men den var viktig for Solskjær. Momentumet han bygde i sommer gikk på ingen måte tapt, skriver Custis, som sier følgende om nysigneringene:

Harry Maguire: – De har ikke hatt en slik spiller siden Ferdinand. Pekte og snakket som en kaptein.

Aaron Wan-Bissaka: – Spiderman var også en av superheltene. Strekte ut de lange beina sine og stoppet Chelsea-spillerne gang på gang. En offensiv trussel også.

Daniel James: – Et røverkjøp for 15 millioner pund.