Supporterklubbens tok en nærmere titt på hva Uniteds nye spiller, Daniel James, leverte for Wales borte mot Kroatia i lørdagens EM-kvalifisering.

Født: 10. november 1997
Posisjon: Høyrebeint kantspiller som ofte har hatt utgangspunkt ute til venstre for Swansea.
Aktuell: Blir United-spiller. United bekreftet fredag at de var enig med både spilleren selv om de personlige betingelsene og klubbens hans, Swanswa, om overgangssummen. Overgangen fullføres når det internasjonale overgangsvinduet åpner neste uke. Prisen skal ligge på cirka 20 millioner pund.

Bakgrunn:

Daniel James har bakgrunn fra Hull og aldersbestemte walisiske landslag. Det tok imidlertid tid før han slo gjennom, og han har egentlig kun en sesong bak seg på toppnivå – og det var først fra januar 2019 han skal ha begynt å levere stabile prestasjoner – og også noen fantastiske prestasjoner – både for klubblaget Swansea og på landslaget. Han var blant annet god i FA-cupkampen mot Manchester City, og ble matchvinner da Wales slo Slovakia i mars, i hans andre landskamp. Lørdagens kamp mot Kroatia var hans tredje for A-landslaget til Wales.

BYTTET UT: Dette bildet er fra en tidligere kamp, men James ble byttet ut etter 80 minutter lørdag.

Hva var det vi så av James:

James startet som venstreving, med Gareth Bale, Rotherhams Will Waulks og Harry Wilson, som har vært utlånt fra Liverpool til Derby denne sesongen, som de tre andre offensive spillerne. Han spilte mot Kroatias høyreback, Tin Jedvaj, som til daglig spiller i Bayer Leverkusen.

1. omgang:

Egentlig helt usynlig og også ubrukt i 42 av 45 minutter. Dekket mest rom da spillet foregikk alle andre steder. I omgangens tre siste minutter ble han imidlertid spilt opp offensivt i rom tre ganger. Det endte med to innlegg, én målsjanse, en corner og et innkast høyt oppe etter at en kroatisk stopper klarerte foran Wales-spissen.

2. omgang:

Som mesteparten av de første 45 minuttene – ubrukt og usynlig, selv om han fort kunne fått en scoring om ikke Gareth Bale hadde vært egoistisk og skutt da han kunne sendt James alene med keeper. Byttet ut ti minutter før full tid.

Konklusjon:

Ikke lett å bli å bli veldig mye mer klok av dette. Usynlig i store deler av kampen, men samtidig føltes det som om det var vel så mye Wales’ skyld som James’ skyld at det ble slik.

Ble egentlig kun brukt ordentlig 4-5 ganger i løpet av kampen, og tre av de gangene var på slutten av 1. omgang da det skjedde noe hver gang. Det var merkelig at waliserne ikke forsøkte å finne ham i bakrom bak back Jedvaj mer, spesielt i 2. omgangen. Samtidig var det et par ganger man tenkte at «hvorfor er du ikke mer kontant». Farten og motoren skal være hans to ekstremferdigheter, men det var ikke mulig å se noe ekstremt i det han leverte lørdag, mot en motstander, Kroatia, som aldri har tapt en EM-kvalifiseringskamp hjemme. Sånn sett var det en meget tøff motstander.

Kan også legges til at Ivan Perisic, tidligere mye koblet til United, var kampens beste offensive spiller.

Daniel James med ball minutt for minutt:

7: Spilt opp ute mot venstre offensivt mot back, spilte inn i banen i støtte.
8: Spilt opp sentralt med vanskelig ball, la igjen til spiss som avblåst for offside.
9: Bra opp i press mot Kovacic sentralt, forstyrret ham veldig – selv om Wales ikke vant ballen.
12: Fikk et høyt oppspill midt på banen ved sidelinjen, headet det utover sidelinjen.
15: Tråkket på ballen da han kunne fått spennende rom offensivt.
19: Brudd for Wales sentralt i banen, men vanskelig pasning til medspiller. Så 2 x støttepasninger.
27: To gode entouch-avleveringer til medspillere i presset situasjon midt på banen.
33: Ny enkel entouch-avlevering kort i midtsirkelen til lagkamerat.
40: Spilt opp på venstresiden i bittelitt rom, to touch, så i støtte.
42: Spilt opp i bakrom med rom foran seg for første gang vendte opp og et godt curlet og vellykket innlegg til bakre stolpe til medspiller. Det ble lagt igjen, og det hele endte med walisernes andre store sjanse i kampen.
43: Spilt opp igjen i rom, lobbbet ballen inn i felt med venstrefoten, men stopper klarerte til innkast ved cornerflagget.
44: Fikk ballen igjen offensivt, skar inn, men dårlig pasning. Wales vant den imidlertid tilbake med en gang igjen, og James la ut til en overlappende spiller som skaffet corner.

49: Fikk rom på venstre, men lite kontant og støttepasning da han kunne skjært inn.
57: Brøt Kroatia sentralt på banen, selv om de mistet ballen igjen like etter.
59: God sjanse for Wales, Bale avsluttet selv, men burde spilt James som da ville vært mutters alene med keeper.
61: Defensivt innkast for Wales, James brystet kontrollert ned med mann i ryggen og la igjen til forsvarer.
63: Dårlig mottak på egen halvdel, men vant ballen tilbake med en gang.
69: Klippet ned av Kroatia-stopper Vida vilt ved sidelinjen. Gult til Vida.
79: Fikk en litt dårlig pasning, og i stedet for angrep ble ballen taklet til keeper.
80: Byttet ut mot Schalke-spiller Rabbi Matondo.

Wales spiller borte mot Ungarn i sin neste landskamp, tirsdag kveld.