– Han har bestått legesjekken, og vi er enige med ham og Swansea

United offentliggjorde fredag at Daniel James blir United-spiller.

Mange har ventet utålmodig, men omsider er United i gang med sommerhandelen.

United bekreftet nemlig fredag klokka 16.00 skandinavisk tid at Swansea-spiller Daniel James blir United-spiller, i en overgang som er rapportert å koste United 15-20 millioner pund – avhengig av hvilke medier man tror på og om alle klausuler slår inn.

– Vi kan med glede fortelle at United er prinsipielt enig med både Swansea og Daniel James om overgangen hans til United.

– Han har bestått legesjekken. Ytterligere kommentarer kommer når det internasjonale overgangsvinduet åpner neste uke, het det i uttalelsen fra klubben.

Swansea bekreftet også overgangen, men ville som United heller ikke si noe mer før overgangen offisielt fullføres til uka.

Ekspertene tror på ham

– Kjempegod og ekstremt interessant. Han er utrolig rask, og har også en veldig bra motor – en motor som varer hele kampen ut. Han er også god taktisk, og selv om han ikke er et ferdig produkt rent teknisk så er han overraskende god også der, sier Viasats Arnstein Friling, som har kommentert masse Championship-fotball denne sesongen, til united.no.

 – Forrige sesong dro David Brooks (til Bournemouth) og James Maddison (til Leicester) fra Championship til Premier League, men jeg har nesten mer tro på James. Ja, han er uferdig, men han er råere enn dem, legger han til.

RÅERE ENN BROOKS OG MADDISON: Flere spillere har imponert i Premier League etter overganger fra Championship de siste årene. Så er spørsmålet om Daniel James kan bli den beste av dem alle.

TV 2-kommentator Kasper Wikestad, som også følger Championship tett, er klar på at James har noe av det viktigste som trengs i den moderne fotballen.

– Han har et vanvittig rykk og stor fart både med og uten ball. Finterepertoaret kunne kanskje vært bedre, men det han har er veldig effektivt. Med den ekstreme farten og eksplosiviteten har han også det viktigste verktøyet på plass for å bli en toppspiller, sier TV 2s Kasper Wikestad til united.no.

Eirik Aase fra Championship Norge er også positiv.

– Jeg er ikke i tvil om at han kan gjøre en bra jobb i Premier League. Har den råeste hurtigheten jeg noensinne har sett i Championship. Brukt mest på venstrevingen. God med ballen, uredd, hardtarbeidende. Har skuddfot og bra overblikk, skrev Eirik Aase fra Twitter-kontoen Championship Norge da United-interessen ble kjent for en stund siden

Ble vraket i League One

Daniel James startet karrieren i Hull, men ble solgt til Swansea for en beskjeden sum som 16-åring. Det har likevel tatt tid før han har slått til.

På starten av forrige sesong ble han leid ut til Shrewsbury, der United-keeper Dean Henderson var glimrende, men selv om lånet gjaldt for hele sesongen ble klubben og spilleren enige om å avslutte låneoppholdet allerede i slutten av august – etter at han ikke klarte å spille seg inn på klubbens førstelag i League One.

Men så begynte det å skje ting.

Først under Swansea-manager Paul Clement, så under hans erstatter Carlos Carvahal og til slutt under hans erstatter igjen, Graham Potter.

En virkelig god sesong

6. februar 2018 debuterte han for Swansea med mål da han ble byttet inn i 8-1-seieren mot Notts County i FA-cupen, og med tidligere Östersund- og nåværende Brighton-manager Graham Potter på plass sommeren 2018 så fikk han endelig tillit i sesongen vi akkurat la bak oss.

Han debuterte i ligaen 17. august 2018, scoret sitt første ligamål 24. november og fikk totalt 33 ligakamper, scoret fire mål, serverte sju målgivende og skapte 40 sjanser for Swansea.

Les mer om statistikken hans her.

Ryan Giggs hadde da også for lengst fått øynene opp for ham, og 20. november 2018 hadde James debutert for det walisiske A-landslaget. I mars fikk han sin andre landskamp, og svarte med å bli matchvinner i 1-0-seieren mot Slovakia.

Les også: Giggsys beskjed til James: – Nyt utfordringen

Så blir det spennende å se hvilken rolle han får i Solskjærs United.

James har ofte hatt et utgangspunkt ute til venstre i Swansea, noe som i så fall betyr at han blir en konkurrent til Anthony Martial og eventuelt også Alexis Sánchez hvis chileneren fortsetter i klubben, men det kan også tenkes at James sees på som en kontringsspiller som også kan bekle en rolle på høyrekanten.

Det er spesielt hurtigheten han er kjent for, noe videoene under er tydelige bevis på. Samtidig har de united.no har snakket med hele tiden også sagt at han jobber knallhardt.

Les også: Derfor ble han ikke Leeds-spiller i januar

Les også: – Han scoret og fikk to mann utvist. Noe av det beste jeg har sett

Vi ønsker Daniel James velkommen. Måtte dette ende med suksess.