– Idet han fikk ballen visste du at noe ville skje

Daniel James er Manchester Uniteds første signering denne sommeren. Les hva hans tidligere gymlærer og akademitrener i Hull sier om James fra tiden de jobbet med ham.

De siste månedene har det vært mye snakk om Daniel James, som ble Ole Gunnar Solskjær og Manchester Uniteds første signering denne sommeren. 

Før Swanseas FA Cup-møte med Manchester City var det ikke mange som kjente til den lynhurtige vingen som var en del av akademiet til Hull City, før han ble snappet opp av Swansea.

Les også: – Han har bestått legesjekken, og vi er enige med ham og Swansea

I en lengre sak fra Hull Live møter vi flere av menneskene som har observert og formet Daniel James fra barne- og ungdomstiden.

De rette holdningene

– Han hadde et lidenskapelig ønske om å bli fotballspiller. Man kan aldri vite hvor store steg en unggutt kommer til å ta, men ved siden av talent må man ha drivkraften til å bli best. James hadde så gode holdninger som det går an å ha for en ung spiller, forteller Neil Mann, akademitreneren James hadde i Hull.

– Han er en av de spillerne som, når han får ballen, får deg til å tenke at «nå kommer det til å skje noe her». Han begeistrer deg.

VISTE SEG FREM: I Cup-kampen mot Manchester City fikk verden øynene opp for James som uredd testet ut City-forsvaret. 21-åringen er også en av midtbanespillerne som ble taklet oftest i Championship forrige sesong.

– Da han kom til klubben ble han en del av U9-avdelingen, og man så fort at det var et stort talent der. Han begynte tidlig å spille for aldersgruppen over seg, og da han var 14 spilte han for U16-laget fordi han var så utrolig rask.

Det var ikke første gang han fikk leke seg med de eldre gutta. 

Matt Simpson var en av gymlærerne James hadde på South Hunsley High School, og han kan fortelle at det alltid var noe ekstra med James.

– Jeg husker da han spilte på løkka, og alle de eldste guttene kranglet om å få velge ham først til sitt lag. Jeg kan også huske da han som 11-åring spilte for East Riding, når Daniel hadde ballen i beina var det alltid en hale bak ham av barn som ikke var raske nok til å ta ham igjen.

Les også: Mine tanker om Daniel James

Avslutningsvis forteller Simpson at James hjalp skolen til flere finaler for skolelag i distriktet, men også nasjonalt.

FORLOT HULL TIDLIG: Allerede som 16-åring skrev James en kontrakt med Swansea.

Mer enn bare fart

– James løper like fort med ballen i beina som uten den. Han var en håndfull å spille mot, ikke bare på grunn av tempoet, men også grunnet intelligensen og hans tekniske ferdigheter, sier Neil Mann.

Swansea var raskt på banen og hentet James før han fikk debutert for førstelaget til Hull. I 13/14-sesongen, som ble hans siste hos tigrene, hadde unggutten spilt seg opp til reservelaget.

– Det er klart at vi var skuffet over å miste ham til Swansea, men når man ser tilbake på det er det nok en avgjørelse han selv aldri kommer til å angre på. Overgangen har gitt ham enorme muligheter. 

DEN FØRSTE BYGGESTEINEN: Ole Gunnar Solskjær har en stor byggejobb foran seg når Manchester United skal gjenreises, men nå er den første brikken på plass!

Les mer om skoleårene og akademitiden til James i selve saken fra Hull Live