Derfor ble han ikke Leeds-spiller i januar

Daniel James er klar for Manchester United, men kunne veldig fort vært tapt for klubben allerede i januar.

Daniel James var visstnok i Leeds. Han ville også skrive under for klubben.

Han bestod legesjekken der, og hvis rapportene stemmer så sitter Leeds også på bilder av James i Leeds-drakt – som skulle brukes da overgangen fra Swansea til Leeds skulle offentliggjøres 31. januar 2019.

Leeds trodde de hadde blitt enig med Swansea om en låneovergang på 1,5 millioner pund – med en klausul som ville gitt waliserne ytterligere sju millioner pund hvis Leeds rykket opp til Premier League – og ytterligere 1,5 millioner pund i andre klausuler.

En totalovergang på 10 millioner pund, altså, etter at partene hadde forhandlet i en uke og Leeds først hadde prøvd seg med en avtale verdt fem millioner pund.

VAR KLAR FOR Å DRA TIL LEEDS: Men nå blir det Manchester i stedet for Daniel James.

Leeds-manager Marcelo Bielsa var veldig klar for det, James skal ha vært hans førstevalg, men så endte det hele med en uenighet mellom Swansea-formann Huw Jenkins og klubbens amerikanske eiere – en uenighet som handlet om avtalens struktur – altså om hvordan Swansea skulle få pengene sine.

Swansea hadde allerede sendt Wilfried Bony, Tom Carroll og Jefferson Montero på lån 31. januar, og dermed var det intern uenighet på om de skulle sende ut enda flere spillere.

Én time før overgangsvinduet stengte fikk Leeds så et endelig nei – på det de egentlig trodde var i boks.

James’ agent, David Manasseh, var skuffet.

– Swansea gjorde egentlig ingen forsøk på å beholde spilleren, og ved første tegn på at det var penger å hente her så kunne de egentlig ikke sende ham på dør fort noe. Det er veldig skuffende, men spilleren velger selv å være filosofisk rundt dette, sa agenten til The Telegraph.

Det var ventet at Leeds ville prøve seg igjen i sommer, men med James’ elektriske form utover våren så ble det altså Premier League med Manchester United i stedet for Championship med Leeds.

Kanskje debuterer James for United mot nettopp Leeds i sommer. United skal i alle fall møte Leeds i sin andre treningskamp i Australia. Se hele Uniteds kampprogram her.