Ville ikke tilby Young to år – Maguire ny kaptein

Ole Gunnar Solskjær har forståelse for at Ashley Young velger å dra til Inter. Harry Maguire er utnevnt som klubbens nye kaptein.

Det er ventet at Young signerer for den italienske klubben i løpet av kort tid etter at han skal ha avslått Manchester Uniteds tilbud om en ny ettårskontrakt.

På fredagens pressekonferanse fortalte Solskjær at klubben ikke var forberedt på å tilby 34-åringen mer enn ett år.

– Ashley blir 35 år i sommer, og dersom han får et tilbud om en toårskontrakt et annet sted er det opp til ham å ta stilling til det. Vi var ikke forberedt på å tilby ham det, sier den norske United-manageren.

– Han har vært en god spiller for klubben som har vært kaptein og vunnet titler. Men vi har unge spillere som er på vei opp. Når Ashley ønsket å prøve det, hvorfor ikke gjøre det nå?

Fredag skriver The Sun at Young nylig avbrøt en trening med laget etter en samtale med manageren om fremtiden. Siden har han ikke vært i aksjon.

Uten Young står Solskjær igjen med Aaron Wan-Bissaka og Diogo Dalot som rene høyrebacker. Nordmannen vil ikke nødvendigvis se etter erstattere og lanserer også Timothy Fosu-Mensah som et alternativ.

– Timothy kommer tilbake og har spilt høyreback for Nederland som 19-åring, og Diogo er tilbake, så vi er OK på backplass.

LES OGSÅ: – Stormet vekk fra trening

FORSVINNER: Ashley Young ventes klar for Inter i løpet av kort tid. Her sammen med Ole Gunnar Solskjær.

Imponert over Maguire

Maguire blir klubbens nye kaptein. Han er en av sju spillere som har hatt kapteinsbindet denne sesongen.

– Han har vært en leder i gruppa. Lederegenskapene hans har imponert meg. Alt ved ham forteller meg at han er en leder, sier Solskjær.

26-åringens første oppgave som fast kaptein blir mot Liverpool på Anfield på søndag.

Solskjær ble også spurt om Bruno Fernandes på pressekonferansen, men repeterte at han ikke uttaler seg om spillere i andre klubber.

Siste nytt er at Fernandes skal ha gitt beskjed om at han ikke vil spille fredagens lokaloppgjør mot Benfica for å presse fram en overgang til Manchester United.

LES OGSÅ: – Presser fram overgangen

NY KAPTEIN: Harry Maguire er lagets nye kaptein. Her sammen med Daniel James og Scott McTominay på Etihad.

Rashford tvilsom

Det første spørsmålet på fredagens pressekonferanse handlet ikke overraskende om Marcus Rashford.

Solskjær tviler på at toppscoreren blir klar i tide til avspark i søndagens prestisjeoppgjør mot Liverpool.

– Det er vanskelig å svare på nå. Vi skal gi ham den tiden han trenger for å finne ut om han kan bli klar. Han skal gjøre noen sjekker og noe behandling i dag.

– Jeg kommer ikke til å holde pusten. I utgangspunktet tror jeg at han ikke blir klar. Vi får se. Det er fortsatt 48 timer til kampen, sa Solskjær, som sammenligner trioene til United og Liverpool i lenken nedenfor.

LES OGSÅ: – Tror ikke han blir klar