– Kan rekke Newcastle-kampen

Skaden skal ikke være av det alvorlige slaget.

Fredag kveld måtte Phil Jones ut med en skade for England, til stor frustrasjon for United-supportere som begynner å bli lei av at pausene fra klubbfotballen får slike konsekvenser.

Gareth Southgate meldte at det sannsynligvis ikke var noe alvorlig, og at en fikk se om det ville ende opp med at stopperen ble sendt hjem.

Sendt hjem til Manchester

Lørdag kveld kom bekreftelsen: Phil Jones har returnert til Manchester for å få behandling for lårskaden, og er uaktuell til tirsdagens privatlandskamp mot Brasil. Det skriver fotballforbundet på sine nettsider.

England har kalt opp Dominic Solanke, Lewis Cook og målvakten Angus Gunn til tirsdagens kamp.

Gunn er for øvrig sønnen til Bryan Gunn, som i Aberdeen-tida regelmessig var barnevakt for sønnene til en viss Alex Ferguson (i tillegg til å være reservemålvakt bak Jim Leighton).

– Håper å bli klar til helgen

Når Phil Jones først forsvinner ut med skade, forventer man ofte det verste. The Guardians Jamie Jackson, som kjenner United bedre enn mange, skriver mandag at Phil Jones skal være optmistisk hva gjelder Newcastle-kampen førstkommende lørdag.

Jones returnerte til Carrington forrige lørdag, men det ser altså ikke ut til at stopperen blir værende på sidelinjen over lang tid.

Dette er i så fall meget gode nyheter for José Mourinho, som anser Jones som førstevalget ved siden av Eric Bailly på midtstopperplass.

Måtte ut etter 25 minutter: Phil Jones for England.