Publisert

Tolv av våre utlånte var i aksjon denne helga.

Marseille 0-3 Paris Saint-Germain

Marseille har vært gode i det siste, og utenom et hjemmetap mot Nice tidligere i måneden, så hadde de ikke tapt siden 1. november mot Tottenham i Champions League-gruppespillet.

De var dermed for alvor med i tittelkampen igjen, og med seier hjemme mot PSG i søndagens kamp, ville de vært bare to poeng bak serielederen.

Eric Bailly spilte fra start, men hadde ingen god dag på jobben, og ble byttet ut i det 66. minutt.

Ivorianeren må ta på seg litt av skylda for alle baklengsmålene med tidvis svakt forsvarsspill, og han kunne til og med blitt enda hardere straffet siden han gjorde feil i flere situasjoner også, og han er den eneste Marseille-spilleren som får karakter 2GFFN-spillerbørsen (det laveste ellers var en spiller som fikk en treer).

Alle målene ble scoret og assistert av Kylian Mbappé (to mål) og Lionel Messi. Når en først skal bli rundspilt av to spillere, så finnes det vel kanskje verre spillere å slite med.

baillyaf
BAILLY: Det var ikke alle United-spillere som hadde en god fotballsøndag.

Sevilla 2-3 Osasuna

Denne sesongen har Osasuna vært et bedre fotballag enn Sevilla, og slik var det også søndag kveld, da Osasuna vant i Sevilla.

Alex Telles hadde startet to kamper på rad, men var her tilbake på benken. Han kom inn i det 84. minutt, på stillingen 2-2, men det byttet hadde dessverre ikke den effekten Sevilla ønsket.

Like etter innhoppet tapte nemlig Telles en duell som gjorde at Osasuna kom seg gjennom og scoret vinnermålet.

Sevilla er bare to poeng over nedrykksstreken, og må fortsatt være forsiktige så de ikke ender opp med et sensasjonelt nedrykk.

telles190223
TAPTE: Alex Telles vant denne hodeduellen fra en annen kamp, men mot Osasuna ble det tap i en viktig hodeduell.

Coventry City 2-1 Sunderland

Coventry City vant 2-1 hjemme mot Sunderland lørdag ettermiddag i Championship-tidligkampen.

Amad Diallo spilte som vanlig fra start for Sunderland, men i likhet med resten av Sunderland-laget er ikke formen helt på topp, men på overtid skrudde han inn en redusering på vakkert vis for Sunderland.

Ivorianeren pådro seg ellers et gult kort i den første omgangen, da han slet tungt.

Sunderland tapte med dette terreng i kampen om en playoffplass, men vi får håpe for Amads del at dette målet bidrar til storform fremover.

Amads mål (etter 40 sekunder):

Birmingham City 0-1 Luton Town

Birmingham har tapt fire kamper på rad etter lørdagens skuffende 0-1-tap mot Luton Town.

Hannibal Mejbri spilte som vanlig fra start, men i likhet med mange av sine lagkamerater hadde han ikke sin beste dag, og i det 64. minutt ble han byttet ut.

Lokalavisa Birmingham Mail gir Hannibal karakteren 5,5 på spillerbørsen.

Birmingham har fortsatt sju poeng ned til Huddersfield (som har én færre kamp spilt) på nedrykksplass, men føler seg neppe trygge med nåværende form.

hannibal020123
TAPTE: Hannibal og Birmingham.

Preston North End 2-1 Wigan Athletic

Stemningen i Preston er ikke all verden for tiden, og det ble ikke akkurat bedre da bunnplasserte Wigan tok ledelsen på Deepdale, men Preston klarte å snu kampen, og vant med det for første gang på over en måned.

Álvaro Fernández spilte hele kampen for Preston, og skal ha vært OK på det som lenge var en svak Preston-dag. Han får karakteren 6 på spillerbørsen til lancs.live.

Ex-red Robbie Brady kom inn som innbytter i det 80. minutt, og presterte å bli utvist etter to gule kort.

alvaro030922
VANT: Álvaro Fernández.

Bolton Wanderers 2-1 Port Vale

Det er ikke helt utenkelig at Bolton kan klare direkte opprykk fra League One denne sesongen, og i den forbindelse skader det ikke akkurat at de vant 2-1 hjemme mot Port Vale, samtidig som Plymouth (på 2. plass) tapte i Peterborough.

Shola Shoretire spilte fra start, men skal ikke ha hatt noen god dag, og han ble byttet ut allerede i pausen. Han har vært bra i Bolton-låneoppholdet frem til dette.

Shoretire & co ligger seks poeng bak Plymouth, men har spilt én mer kamp.

shoretire071222
BYTTET UT: Shola Shoretire.

Forest Green Rovers 1-1 Lincoln City

Nedrykkstruede Forest Green trengte en seier hjemme mot Lincoln City, men det ble bare ett poeng.

Charlie Savage spilte fra start for Forest Green, men etter 0-1 til pause valgte Duncan Ferguson å ta grep i pausen.

Han gjorde like godt et trippelbytte, og Savage var den ene av spillerne som ble ofret.

Forest Green åtte poeng opp til Morecambe (som har én færre kamp) på riktig side av nedrykksstreken i League One. Det er også åtte poeng opp til Accrington, som er på feil side, og Accrington har hele tre færre kamper spilt enn Savage & co. Det ser med andre ord ikke veldig bra ut. Neste motstander er nettopp Accrington på bortebane, så da sier det seg selv at det er en kamp som bør vinnes.

savage
BYTTET UT: Charlie Savage.

Newport County 0-2 Sutton United

Det har blitt mange sene poenggivende mål for Newport County i det siste i League Two, men formsterke Sutton United vant komfortabelt 2-0 på Rodney Parade lørdag ettermiddag.

Charlie McNeill spilte hele kampen for Newport denne gangen, men uten å komme på scoringslista.

McNeill er en av flere spillere som ble hindret mål av en god Sutton-keeper.

Cadiz CF v Manchester United: Friendly
MÅLLØS: Charlie McNeill.

Altrincham 4-1 Solihull Moors

Altrincham hadde vunnet begge de to siste National League-kampene mot god motstand, og Maxi Oyedele hadde scoret i begge de kampene.

Denne lørdagen ble det ikke noe Oyedele-målpoeng, men han spilte hele kampen da Alty vant hele 4-1 hjemme mot Solihull Moors, og det virker som om han igjen har levert en god kamp.

Altrincham må sies å være en outsider til å klare playoff, men nå venter det fem bortekamper på rad (seks om vi tar med en FA Trophy-kamp) for Altrincham, så den perioden vil nok avgjøre en del.

Joe Hugill og Sonny Aljofree spilte fredag kveld hele kampen for Uniteds U21-lag borte mot Wolves, og duoen var ikke involverte her.

oyedele091122
VANT: Maxi Oyedele & co.

Trinity Zlín 2-3 Sparta Praha

Sparta Praha ledet 3-0, og så ut til å ha avgjort kampen, men det ble etter hvert ganske spennende etter to reduseringer for Trinity Zlín (det siste et straffespark etter en hands).

Matej Kovar stod som vanlig i mål hele kampen for bortelaget. Ingen av baklengsmålene var United-keeperens skyld.

Med dette resultatet fortsetter Sparta Praha med å legge press på Slavia Praha og Viktoria Plzen i den tsjekkiske toppdivisjonen.

kovar150722
VANT: Matej Kovar.

Portadown 3-1 Dungannon Swifts

Bunnplasserte Portadown har våknet til live i den nordirske ligaen, og vant for andre gang på rad etter å ha slått Dungannon Swifts 3-1.

Dermed har Portadown vunnet dobbelt så mange ligakamper med Ondrej Mastny på laget som de gjorde før han kom inn. De har tatt sju poeng på fire kamper med Mastny i mål, mens de tok fem poeng på de 25 kampene uten Mastny.

Så kan det være at han burde gjort en litt bedre jobb på baklengsmålet denne gangen, men det ble uansett en komfortabel seier.

Her er baklengsmålet:

Ramsbottom United 0-1 Bootle

Det ble et hjemmetap for Ramsbottom United i lørdagens kamp i Northern Premier League Division One West.

Tom Wooster stod i mål for Ramsbottom, og han ble til slutt overlistet av et straffespark.

Bootle skal ha hatt noen annullerte mål også.

Andre:

• Dean Henderson er fortsatt skadet, og var ikke involvert i Nottingham Forests svake bortetap mot West Ham.
  • Axel Tuanzebe sliter med en skade, og gikk glipp av Stokes hjemmetap mot Millwall.
  • Ethan Lairds QPR har fått ny manager i Gareth Ainsworth, men Laird gikk glipp av Ainsworth-debuten på grunn av en muskelskade han sliter med. Apropos det å slite, så sliter QPR fælt for tiden, og det ble et 1-3-tap hjemme mot Blackburn.
  • Di’Shon Bernard var ubenyttet reserve i Portsmouths 4-0-seier hjemme mot Cheltenham Town.
  • Ethan Galbraith var plutselig ikke i Salford Citys tropp borte mot Mansfield. Det gikk overraskende bra for Salford City, som vant 5-2 borte mot et Mansfield-lag som har hatt få baklengsmål i det siste.