Sammenliknes med Ronaldo

Adnan Januzaj får skryt fra alle bauger og kanter.

For tolv måneder siden visste kun de ivrigste United-supporterne om Adnan Januzaj. Belgieren hadde dominert både på U18- og reservelagsnivå, men belgieren var likevel ikke i noen førstelagsdiskusjon.

I vår ble han tatt ut i Sir Alex’ avskjedskamp mot West Bromwich, og i sesongoppkjøringen imponerte han da han fikk sjansen på førstelaget. Adnan Januzaj fikk sin offisielle Manchester United-debut mot Wigan i Community Shield, og mot Sunderland var han på alles lepper da han scoret to ganger og snudde 0-1 til 2-1.

Belgieren har fått skryt fra alle kanter denne sesongen. Nå får han også skryt fra tidligere United-spiller Quinton Fortune, som sammenligner den tekniske unggutten med Cristiano Ronaldo.

– Alle i klubben visste at han var spesiell. Han utviklet seg så mye og da han begynte å trene med klubben, snakket flere av spillerne om ham, fortalte Fortune, og la til:

– Han har så mye selvtillit og tro på egne ferdigheter, noe som er spesielt for en så ung spiller. Han minner meg om Ronaldo da han kom til klubben.

– Han har tro på seg selv og viser det på banen. Han har masse talent og er en jordnær gutt, sa han.

Quinton Fortune hadde spilt fire år for Manchester United da Cristiano Ronaldo kom inn dørene på Carrington for aller første gang. Sørafrikaneren er imidlertid klar på at Januzaj har en lang vei å gå før han kan sammenligne seg med den portugisiske verdensstjernen.

– Om Adnan kan følge i Ronaldos fotspor vil det være utrolig både for han selv og klubben, sa han,.

– Adnan har den samme mentaliteten som Ronaldo. Jeg tror ikke Ronaldo mangler selvtillit, og det er grunnen til at han er en av de beste spillerne i verden. Adnan har en lang vei å gå, men han har hatt en fantastisk start og jeg ønsker ham det beste, avsluttet Fortune.

Adnan Januzaj har fått mye skryt denne uken. Etter kampen mot Norwich skrøt Anders Lindegaard uoppfordret av unggutten, og dagen derpå kunne stortalentet høste lovord fra engelske aviser, samt i «Mine tanker»-spalten til ansvarlig redaktør i United.no, Dag Langerød.