Så røk Park & co. ut

Uruguay til VM-kvartfinale etter 2-1-seier over Sør-Korea.

Ajax-spiss Luis Suarez scoret begge Uruguays mål, og ble dermed dagens store navn i Port Elizabeth.

Suarez, som flere ganger har vært nevnt i forbindelse med en sommerovergang til United, var første gang frempå etter åtte minutter, da han banket Diego Forlans pasning i mål fra skrå vinkel. Deretter avgjorde han kampen med en superscoring via stolpen ti minutter før slutt.

Sør-Korea, anført av kaptein Ji-sung Park, var godt med gjennom hele oppgjøret, og utliknet meget fortjent til 1-1 midtveis ut i 2. omgang. På dette tidspunktet hadde de lenge presset Uruguay tilbake på banen, og det var lett å tro at søramerikanerne var i ferd med å sprekke.

Men så holdt de likevel hodene kalde i det voldsomme regnværet, og sikret seg til syvende og sist en tross alt fortjent seier over et godt sørkoreansk mannskap.