Rothwell med målgivende

Debutant Joe Rothwell markerte seg da England U19 slo Ungarn 3-1.

England U19 spilte torsdag formiddag landskamp mot Ungarn. Dette var den første kampen siden Noel Blakes gutter sikret gruppeseieren i første runde av EM-kvalifiseringsrunden i Slovenia i oktober. Nå venter eliterunden, men den starter ikke før i mars.

Det er for øvrig Ungarn som er vertsnasjon for U19-EM i juli.

United var representert med to spillere i det som endte med en solid 3-0 seier til engelskmennene. Mens midtbanespiller og U19-debutant Joe Rothwell var med fra start, var Ben Pearson plassert på benken. James Wilson var også med i den ordinære troppen, men trakk seg tidligere denne uken.

Rothwell, som hittil har to innhopp på U21-laget til United i år, markerte seg tidlig da dro av en mann og spilte fri Josh Murphy som kunne gi England ledelsen allerede etter fem minutter spill.

Rett før pause doblet Paul Digby, før Mason Bennett la på til 3-0 drøyt ti minutter ut i andreomgang. Etter 73 minutter reduserte Ungarn 1-3 ved Attila Talabér, men det var Englands Callum Robinson som fikk æren av å fastsette sluttresultatet da han gjorde 4-1 tre minutter før full tid.

Ben Pearson spilte det siste kvarteret da han erstattet målscorer Digby.

Torsdag kveld, 20.45 skandinavisk tid, spiller England U21 mot Finland med Jesse Lingard, Michael Keane, Nick Powell og Wilfried Zaha i troppen.

Kampfakta følger nedenfor!

Ungarn U19 – England U19 1-4 (0-2)

Mål: 0-1 Murphy (5), 0-2 Digby(42), 0-3 Bennett (56), 1-3 Talabér (74), 1-4 Robinson (87)

England U19: 1 Coddington, 2 Chambers (K), 3 Targett, 4 Baker, 5 Aina, 6 Facey, 7 Ibe, 8 Rothwell, 9 Bennett, 10 Digby, 11 Josh Murphy.

Innbyttere: 12 Williams, 13 Beeney, 14 Robinson, 15 Swift, 16 Jacob Murphy, 17 Long, 18 Pearson.