Ronaldo anbefalte Bruno til Solskjær

Ole Gunnar Solskjær snakker hvordan han opptrer på overgangsmarkedet.

Ole Gunnar Solskjær har den populære podkasten The High Perfomance Podcast. Der snakket United-manageren blant annet om hvordan han fikk tak i Bruno Fernandes, og hvor støttende Sir Alex Ferguson har vært.

Snakker med spillere

Bruno Fernandes har vært en åpenbaring i United-trøya og Ole Gunnar Solskjær har truffet gullfuglen med det kjøpet. I podkasten forteller Solskjær at Cristiano Ronaldo var avgjørende for å få portugiseren til Manchester.

– Du har sjefsspeidere og analytikere som gjør alt til den minste detalj, men du snakker med spillere som har spilt med ham på landslaget.

– Dermed var Cristiano Ronaldo et naturlig mål for meg å snakke med, og jeg fikk tak i ham gjennom Patrice Evra. Anbefalingen hans var tydeligvis god. 

Nordmannen forteller videre at han ville brukt samme taktikk med andre spillere også. Kanskje har nordmannen allerede snakket med Marcus Rashford med tanke på å få Jadon Sancho til klubben?

– Når det gjelder engelske landslagsspillere ville jeg for eksempel ha snakket med Marcus Rashford.

STERKT LINKET: Jadon Sancho kan bli United-spiller i løpet av sommeren.

– Personlighet er viktig

Solskjær forteller at da Harry Maguire ble signert forrige sommer ble også personligheten til midtstopperen én faktor.

– Hva tenker du om ham og hva slags lagkamerat er ham? Tror du han vil passe inn? Med Harry Maguire fulgte vi Instragam og twitteren-kontoen hans, for å se hvordan personlighet han hadde. I tillegg hadde Mike Phealen ham i Hull, så vi visste egentlig alt om personligheten hans før han signerte.

– Det er viktig å se på de menneskelige egenskapene også.  

– Sir Alex har vært støttende

Nordmannen har hatt et fantastisk halvår som United-manager, men før nyttår så ting meget mørkt ut. I den vanskelige perioden har 47-åringen fått støtte av Sir Alex Ferguson.

– Jeg har fått fantastisk støtte fra Sir Alex Ferguson i de vanskelige tidene vi har hatt her. 

STØTTESPILLER: Sir Alex Ferguson.

– Når Manchester United taper en kamp er det krise, og han har vært her i vanskelige stunder. Han gir meg veldig godt støtte. Det samme gjør Ed Woodward og klubben.