Reservene vant igjen

Danny Welbeck (bildet) scoret sitt fjerde mål på to kamper da United reiste seg i 2. omgang og slo tilbake mot et Newcastle-mannskap som hadde gått til pause med ledelse.

Tre scoringer i løpet av seks minutter tidlig i 2. omgangs første kvarter, gjorde susen for hjemmelaget. Gjestene ble satt fullstendig ut, og United kontrollerte seg enkelt frem til en fortjent 3-1-seier.

Allerede etter fem minutter var rødtrøyene farlig frempå ved Chris Eagles. Han sendte avgårde et hardt, lavt skudd, som tvang Newcastle-keeper Frazer Forster ut i full lengde for å få slått til corner.

Men gjestene kom snart inn i kampen. De var fullt på høyde med rødtrøyene – og vel så det – og testet Ben Foster med to farlige frispark fra distanse. United-keeperen lot seg imidlertid ikke overliste, og lagene var like langt.

Wesley Ngo Baheng burde deretter ha gitt Newcastle ledelsen da han stormet alene igjennom etter halvtimen, men utrolig nok klarte han å sette ballen utenfor stolpen.

Omsider skulle imidlertid gjestene lykkes. 18 år gamle Jonny Godsmark fant åpningen og overlistet Ben Foster med et skudd fra 10-11 meter.

I sluttminuttene var så Chris Eagles frempå med et knallhard utlikningsforsøk, men keeper klarte så vidt å slå unna, og reddet dermed pauseledelsen for gjestene.

Tre kjappe

Etter sidebytte skulle Newcastles knappe ledelse holde i nøyaktig ni minutter.

Mikael Silvestres overlegg fra venstre ble tatt vel vare på av Federico Macheda, som satte ballen greit forbi keeper fra kort hold. Scoringen var øyensynlig nøyaktig det United trengte, for like etter fikk Macheda selskap på scoringslisten av Danny Welbeck. Den lynraske 17-åringen tok ned en pasning fra Tom Cleverley, parkerte to Newcastle-forsvarere, og kaet deretter ballen hardt og kontant opp i nettaket.

Snuoperasjonen var et faktum, men ennå var den ikke helt over. Chris Eagles ville nemlig også være med på leken. Sjokkskadde Newcastle-spillere hadde knapt fått pusten tilbake idet han og Welbeck kombinerte flott på kanten av 16-meteren. Med hælspark og hurtige, presise pasninger ble Newcastle-forsvaret flerret opp, og Eages avsluttet kaldt og rolig ved å sette ball nummer tre forbi gjestenes keeper. Praktfullt.

I halvtimen som gjensto skjedde det lite. For Uniteds vedkommende ble det kun snakk om å holde ut og trygge seieren, noe laget klarte med bravur.

Eneste skår i gleden i kveld var Diego Possebons skade mot slutten av førsteomgang. Han landet forkjært og ble for sikkerhets skyld byttet ut.

Allerede å mandag møtes de to lagene igjen til reservenes siste ligakamp for sesongen.

United: Ben Foster, Corry Evans (Robert Brady, 46) Mikael Silvestre, Richard Eckersley, James Chester, Ritchie Jones, Chris Eagles, Rodrigo Possebon (Danny Galbraith, 41.) Danny Welbeck, Federico Macheda, Tom Cleverley.

Uben.innb.: Ron-Robert Zieler, Oliver Norwood, Magnus Eikrem

Kilde: ManUtd.com og NUFC.premiumtv.co.uk