– Presset vil øke heretter

Hvordan følger Anthony Martial opp debutmålet sitt – som en Solskjær eller som en Macheda?

Med dribleraid og påfølgende scoring mot Liverpool, fikk Uniteds nye franskmann en drømmedebut på Old Trafford lørdag kveld. Etter at hans nye klubb var blitt kritisert og nærmest  latterliggjort for å ha lagt ut (minimum) £36 milioner på en tenåring bare de færreste hadde hørt om, presenterte Martial seg med en innbytteropptreden som vil bli husket – og ikke bare for målet som punkterte kampen.

Heretter blir det om å gjøre for 19-åringen å bevise at innsatsen i debutkampen ikke var en tilfeldighet, og at han, til tross for sin unge alder og mangel på erfaring, virkelig er i stand til å innfri de store forventningene som klubben med sitt store pengeutlegg, har vært med på å skape.

mc
Michael Carrick

– Nå er han i alle fall igang. Han har presentert seg og alle har fått se ham i aksjon på den største scenen, sier Michael Carrick, og tror at debuten har gitt Martial den selvtilliten han har behov for i sin nye klubb.

Likevel advarer Carrick mot at suksessen kan bidra til at forventningene til Martial heretter vil stige til nye høyder. Akkurat det bekymrer imidlertid ikke visekapteinen det minste:

– Nei, det får så være, for det er en del av gamet – enkelt og greit.

Første siden Powell

Med scoringen som fastsatte sluttresultatet til 3-1, ble den unge franskmannen bare den fjerde innbytteren som har scoret i sin ligadebut for Manchester United. Den første var selvfølgelig Ole Gunnar Solskjær, som helt tilbake i august 1996 satte inn scoringen som sørget for det ene poenget i 2-2-kampen mot Blackburn. Så 12 og et halvt år senere, fulgte Federico Macheda opp med seiersmålet mot Aston Villa i april 2009. Den siste innbytteren som inntil lørdag hadde scoret i ligadebuten var Nick Powell, som satte inn 4-0 mot Wigan i september 2012.

Det er med andre ord ikke dagligdags kost at en innbytterdebutant finner nettmaskene på Old Trafford. At det for Martials del skjedde mot selveste erkerivalene fra Anfield, gjorde selvsagt det hele enda bedre.

fm
Federico Macheda feirer debutscoringen mot Aston Villa i 2009. Dessverre klarte han ikke å følge opp.

– Kunne ikke ha bedt om mer

– Nei, det kunne ikke ha blitt bedre enn som så, å komme innpå og score mot Liverpool – og å gjøre det på den måten som han gjorde, sier Carrick anerkjennende.

– Det var godt gjort å komme seg i den posisjonen, og avslutningen var jo bare helt strålende. Han var så kald og rolig der han bare plasserte ballen i nettmaskene.

– Han kostet mye penger, selvsagt gjorde han det, og bare tiden vil vise (om det var en god investering). Likevel, ingen kunne ha bedt om en bedre start.


Her kan du lese hele saken i MEN.

P.S.: Så får vi for egen regning bare krysse fingre og tær for at Martials videre United-karriere blir mer i tråd med Solskjærs bravader enn Machedas.

ogs
Ole Gunnar Solskjær – den første som kom fra United-benken og debuterte med ligascoring.

Har du fått med deg at united.no har et nytt forum?
Involver deg og diskuter United på unitedforumet.no.