Poengdeling på Old Trafford

KAMPREFERAT: United ledet lenge, men måtte til slutt se Arsenal knipe det ene poenget etter et uheldig selvmål.

Det ble en god og fartsfylt affære på Old Trafford, med United klart best i første omgang, men hvor Arsenal kom sterkt i den andre. Selv om United totalt sett var hakket bedre enn gjestene, er det likevel ikke så mye å si på at det endte med ett poeng til hvert av lagene.

Resultatet innebærer at United etter all sannsynlighet blir nummer fire i årets Premier League.

Bortsett fra Wayne Rooney og Luke Shaw som begge var ute med skader, valgte Louis van Gaal å beholde de samme spillerne han satte sin lit til i bortekampen mot Crystal Palace for åtte dager siden.
Marcos Rojo erstattet Shaw på venstrebacken, mens Radamel Falcao, kanskje noe overraskende, fikk en etterlengtet sjanse på topp. Det gikk først og fremst ut over Robin van Persie, som måtte finne seg i å starte kampen på benken.

OBS: I Rooneys fravær fikk Chris Smalling æren av å bære kapteinsbindet for aller første gang.

United innledet kampen mer aggressivt enn Arsenal, og kom også først på avslutningslisten. Ashley Young var mannen bak den da han etter fem minutter, på karakteristisk vis, skar inn fra venstre og fyrte av, men dessverre var ikke siktet stilt inn. Dermed havnet ballen både over og utenfor gjestenes mål.

Initiativet ble imidlertid innledningen på en offensiv fra hjemmelagets side. Young var stadig aktiv, og Mata prøvde å spille fri Falcao. Colombianeren hadde imidlertid store problemer med skøytene gjennom hele omgangen og gikk gang på gang overende. Synd for Falcao, for han viste flere ganger gode initiativ.

Juan Mata fikk en fin mulighet etter 13 minutter da han ble lagt i bakken like utenfor Arsenals 16-meter. Frisparket hans forserte muren, men skuddet var for tamt til å trøble David Ospina mellom stengene.

pj
Phil Jones benytter utradisjonelle metoder i sin duell med Arsenal-spiss Olivier Giroud.

Nervepirrende øyeblikk

United fortsatte å kjøre kampen, mens Arsenal bare kom til spredte tilløp på motsatt side av banen. Faktisk kom de ikke til en eneste avslutning gjennom hele omgangen.
Likevel fikk vi et par hjertestoppende sekunder, begge med Phil Jones involvert. Først, nær halvveis ut i omgangen, mistet han balansen og gikk overende i duell med Giroud. Desperat, og nærmest krypende på knærne, fikk han i siste liten pirket til ballen med hodet. Dermed spratt den borti beinet på Arsenal-spissen og derfra ut over dødlinjen og til målspark.

Fem minutter senere var den samme Jones litt for ivrig med et tilbakespill mot en utrusende De Gea. Heldigvis fikk United-keeperen – så vidt det var – foten på ballen og beinet den oppover banen.

ah
– Felicidades mi amigo!

United tar ledelsen

Ashley Young var gjennom hele omgangen et lite mareritt å forholde seg til for Arsenals høyreside. Gang på gang kom han seg fri, og etter en halvtime ble det omsider resultat av hans utrettelige forsøk. Overlegget fant veien over Arsenal-forsvaret og rett ned i beina til Ander Herrera. Han sto mutters alene på bakre, hvor han kald som snott banket ballen inn ved første stolpe. En meget fortjent ledelse som også Marouane Fellaini skal ha sin del av æren for. Med sitt blotte nærvær trakk han på seg to paniske forsvarsspillere, og muliggjorde Herreras kliniske utførelse.

Like før pause kunne og burde det blitt 2-0. Daley Blind fyrte avgårde et skudd som hadde retning mot hjørnet. Ballen ville ha vært utagbart for keeper, men isteden ble den stoppet av Chris Smalling. Kveldens United-kaptein hadde ingen sjanse til å komme seg unna, og dermed hindret han ufrivillig sin lagkamerat i å doble ledelsen.

2. omgang

United startet best også etter hvilen, men det tok ikke så mange minuttene før Arsenal fant ut at de ville prøve å gjøre kamp ut av det hele. De klarte å løfte spillet sitt høyere opp på banen, og dermed begynte de også å true et til da pottetett United-forsvar. Sanchez fikk muligheten og skjøt høyt over, men det var først da  Giroud klarte å vende opp i kamp med Smalling at det virkelig ble satt en støkk i hjemmefansen. Heldigvis fikk ikke franskmannen skikkelig kontakt med ballen igjen, og De Gea sørget for å få den i sikkerhet.
Men nå lå det en utlikning i luften. Aaron Ramsey var nestemann på listen over potensielle målscorere da han fikk løftet ballen forbi De Gea, men Rojo var våken og banket ballen unna før den fant veien over målstreken.

ddg
– Jeg må gi meg1

Skadet De Gea ut – Valdés inn

Ikke før var Ramseys mulighet blitt tatt hånd om før londonerne forsøkte seg med en ball dypt inn i feltet. Som vanlig var David De Gea ute og kontrollerte, denne gang med en solid utboksing, men manøveren hadde sin pris. De Gea fikk seg nemlig en skikkelig smell, og motvillig måtte han konstatere at kvelden var over for hans vedkommende.
Dermed var det klart for en debut. Victor Valdés hadde ikke spilt et eneste minutt med førstelagsfotball siden han ble alvorlig skadet i spill for Barcelona for mer enn et år siden. Nå var han tilbake, og det til velkommen jubel fra nye tilhengere.

Men så går det galt

Arsenal hadde satt inn Theo Walcott, og det trekket skulle betale seg etter 82 minutter. skulle vise seg å betale seg. Da tok den fotrappe innbytteren ned et overlegg. Deretter satte han fart mot linjen for å legge inn da det fatale skjedde. I sitt forsøk på å hindre ballen i å bli slått inn foran mål, stakk Rojo-erstatter Tyler Blackett frem foten. Dermed endret ballen retning og satte Victor Valdés helt ut av spill. 1-1.

Nå fikk Arsenal for alvor ferten av tre poeng og presset på for 2-1-målet. Likevel kunne det fort blitt ny hjemmeledelse da Robin van Persie fikk muligheten på motsatt side. Fellaini headet ned, men nederlenderen, som var kommet inn for Falcao, fyrte ballen over tverrliggeren fra god posisjon.

Dermed ble det heller ingen flere scoringer denne 17. maikvelden på Old Trafford.

United – Arsenal

Premier League, 17. mai 2015
Old Trafford, 75.323 tilskuere
Dommer: Mike Dean

30. min.: 1-0 Herrera (assist Young)
82. min.: 1-1 Blackett (selvmål)

United: De Gea (Valdés, 73.), Valencia, Smalling (kapt.), Jones, Rojo (Blackett, 72.), Blind; Herrera GK, Mata, Young, Fellaini, Falcao (Van Persie, 61.)

Uben.innb.: McNair, Januzaj, Di María, Wilson

Arsenal: Ospina, Bellerin (Walcott, 71.), Mertesacker, Koscielny, Monreal, Coquelin, Cazorla (Wilshere, 72.), Ramsey, Ozil, Alexis (Flamini, 89.), Giroud

Uben.innb.: Szczesny, Gibbs, Gabriel, Rosicky