På hodet ut

United-juniorene er ute av årets FA Youth Cup.

Paul McGuinness' mannskap skuffet stort og tapte hele 3-0 for Blackburn på Ewood Park. Dermed må laget resten av sesongen konsentrere seg utelukkende om spill i Academy League.

Kveldens kamp ble ikke så ensidig som sifrene kan tyde på. Likevel, selv om United hadde mye av spillet, var det fullt fortjent at Blackburn gikk seirende ut av oppgjøret. Vertene var nemlig godt organisert defensivt, og samtidig svært effektive når mulighetene bød seg. Det samme kan ikke sies om rødtrøyene, selv om de kom best igang og skapte kampens første målsjanse ved franske Paul Pogba.

Joshua King burde deretter ha gitt United ledelsen etter en halvtime, men idet det virket mye enklere å score, headet han istedet utenfor på bakre stolpe.

Deretter var Pogba frempå for andre gang, nå med et volleyskudd, men også han uten å lykkes.

Blackburn tar ledelsen

Det gjorde imidlertid Blackburns Jason Lowe etter en kontroversiell dommeravgjørelse. Hardt presset av hjemmelagets Tom Hitchcock, maktet United-keeper Conor Devlin å få slått ballen unna. Mens alle ventet på at dommeren skulle blåse frispark for angrep på keeper, valgte den sortkledde isteden å signalisere for corner til Blackburn. Det skulle bli skjebnesvangert for gjestene.

Ballen ble løftet inn foran mål og videreflikket til Jason Lowe, som dundret til på volley. Dermed sto det 1-0 til Blackburn etter 38 minutter.

2-0

United hadde vært i spillemessig føring i første omgang, og startet friskt også i den andre. Men det ble ingenting ut av det. Laget slet med å skaffe sjanser mot et Blackburn-mannskap som forsvarte seg godt, og som snart skulle øke ledelsen.

Det skjedde halvveis ut i omgangen, da Conor Devlin omsider måtte kapitulere igjen, etter først å ha gjort noen velkvalifiserte redninger. Han halvklarte headingen fra Garth Hanley, men var sjanseløs da Blackburn-spilleren fulgte opp.

Sluttspurt til ingen nytte

Etzaz Hussain, nordmannen som forleden skrev under proffkontrakt, var allerede kommet på banen som erstatter for Davide Petrucci. Nå som laget måtte satse på å ta igjen to mål, ble også Ravel Morrison og John Cofie sendt utpå. Men dessverre til liten nytte. United maktet ikke å få sving over sakene.

Blackburn derimot, hadde enda en scoring i ermet. Tre minutter før slutt fikk de nærmest forært et straffespark, etter at Nicky Ajose ble bedømt til å ha benyttet ulovlige midler i eget felt.

Conor Devlin reddet glimrende, men Jason Lowe var – i motsetning til United-forsvaret – våken på returen. Dermed ebbet kampen ut med 3-0 til Blackburn.

KAMPFAKTA

Blackburn 3 (1) – United 0 (0)

38. min.: 1-0 Lowe 69. min.: 2-0 Hanley 89. min.: 3-0 Lowe

United: Conor Devlin, Reece Brown (Ravel Morrison, 72.), Scott Wootton, Sean McGinty, Zeke Fryers (John Cofie, 77.), Nicky Ajose, Davide Petrucci (Etzaz Hussain, 53.), Ryan Tunnicliffe, Paul Pogba, Will Keane, Joshua King.

Uben.innb.: Sam Johnstone, Alberto Massacci

Kilde: ManUtd.com