Nye tall: Ligaens høyeste lønningsliste noensinne

Ny rekord for Manchester United!

Ferske tall fra Manchester Uniteds årsrapport viser de enorme lønningsposene som forlater Old Trafford hver måned.

Mandag ble klubbens lønnsutgifter for 2018/2019-sesongen offentliggjort, og som de ofte gjør, ligger United på topp når det kommer til bruk av penger. 

Nærmere fire milliarder

Fra rapporten kommer det frem at Manchester United brukte hele 332 millioner pund (3,84 milliarder norske kroner) på lønninger forrige sesong. 

Sesongen før det igjen (2017/18) hadde de røde djevlene høyest lønningsliste blant klubbene i Premier League, på 296 millioner pund. Det er altså 36 millioner pund mindre enn forrige sesong.

HEVER HØYT: United-spillerne kan smile hele veien til treningsfeltet, og deretter til banken.

Tall fra de andre topp seks-klubbene er ikke offentliggjort enda, men i 2017/18-sesongen var det få av dem som var i nærheten av Manchester Uniteds totale lønnsbudsjett. 

  1. Manchester United: 296 millioner pund.
  2. Liverpool: 264 millioner pund.
  3. Manchester City: 260 millioner pund.
  4. Chelsea: 244 millioner pund.
  5. Arsenal: 223 millioner pund.
  6. Tottenham: 148 millioner pund.

Tottenhams styreformann, Daniel Levy, er kjent for å være hard på økonomi, og tøyer ikke grensene mer enn han må. Resultatet er at de har et lønnsbudsjett som i 2017/18 var, på millionen, halvparten av Manchester Uniteds.

Gigantene

Det er ingen flat lønningsstruktur i Manchester United, og noen har råd til litt mer salt i maten enn andre. 

Det er ikke lenge siden David de Gea signerte ny kontrakt med klubben, noe som ga keeperen et solid lønnshopp. Ifølge The Mirror skal spanjolen heve en ukelønn på 375 000 pund.

Eller 4,3 millioner norske kroner om du vil. I løpet av et år blir det 223,6 millioner. 

DYR I DRIFT: David De Gea ble verdens best betalte målvakt da han signerte sin nye kontrakt for Manchester United i september.

Paul Pogba er en annen spiller som har til både melk og brød. Med 290 000 pund i uka har han en ukelønn på 3,3 millioner kroner, og en årslønn på 171,6 millioner kroner. 

Men det er en viss chilener som har hatt høyere lønn enn selv De Gea.

Alexis Sánchez er nå på lån i Inter, men før han forlot Manchester United skal han ha hatt en ukelønn på svimlende 400 000 pund. 4,6 millioner norske kroner i uka, 239,2 millioner i året.

Manchester United skal fortsatt betale deler av lønna til 30-åringen, som for tiden er skadet.

Ole Gunnar Solskjær skal ha en årslønn på 85 millioner norske kroner, eller 7,3 millioner pund. Nok, men beskjedent sammenlignet med noen av spillerne. 

MER ØKONOMI: Kevin Glazer blir den første som selger seg ut